Ujházi Tiborné kérdése:
Ha kiszedem a hagymát és betárolom, akkor olyan lesz mintha kormos lenne, mitől lehet és mit kell tennem ellene?
Figyelt kérdés
2022. febr. 22. 20:19
1/3 anonim válasza:
Fekete penész. Tárolás során szokott kialakulni. Ha csak a héjon, a héj alatt található, akkor még fogyasztható, persze nem a penészes rész.
2/3 anonim válasza:
Aszpergilluszos betegség néven is rákereshetsz.
Nem igazán tudsz semmit tenni. Hideg helyen való tárolás csökkenti a probléma fokozódását. Év közben fertőződtek meg a hagymák.
Nálam is jelentkezett, szerintem a fertőzött dughagyma miatt, mert korábban még nem volt.
A szakirodalom szerint meleg és nedves időszakban, nem kellően beért állapotban szedett hagyma esetén jelentkezik. Ezzel szemben, nálam extrém száraz nyáron jelentkezett, a hagyma szára már a földön elszáradt nagyjából (válogatva szedtem, mindig csak pár vödörrel a szárazakat), szedés után még majdnem két hónapot volt kiterítve egyik oldalról nyitott helyen, tető alatt, tehát úgy kiszáradhatott, ahogy csak akart. És erre ez történt.
3/3 anonim válasza:
Én azt szoktam csinálni, ha ilyet tapasztalok, hogy a tetején lévő hagymahéjat leszedegetem. Ott ahol a szár bezáródik. Ott szokott rohadni is, meg ez a fekete penész megjelenni. Természetesen a tárolás során kell néha átellenőrizni. Ez a módszer segíthet megelőzni ezt a problémát.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!