Erkélyre apácarács + növények, tippek hozzá?
Szeretnék az erkélykorlátra apácarácsokat erősíteni, hogy picit takarjon, meg nagyon szép is szerintem.
Vélemény kéne két dologban:
-szerintetek esztétikus többféle színű, vastagságú apácarácsot helyezni egymás mellé, vagy az erkély teljes hosszán egy fajtát használjak?
(Neten néztem ötleteket és úgy láttam, sokan szeretik vegyesen rakni)
-milyen növényt futtathatnék fel az egyik részére, amely bírja a meleget, a téli hideget is, és elvan ládában?
Köszi! :)
Lehet szép két kontrasztos. De nem sűrűn váltogatva, hanem mondjuk a közepe ilyen, a két széle meg olyan.
Nem sok variáció van növényben. Most így kapásból csak a borostyán jut eszembe, ami mindent bír.
Az ilyen felfutókkal az a baj, hogy nem tudod később odébb tenni, átültetni, stb. Úgyhogy eleve nagyon nagy edénnyel indíts, laza virágfölddel, ami nem tömörödik be. És ne is öntözd agyon az első években.
Köszönöm szépen a válaszokat!
#1 igen én is gondoltam a műnövényre, ha minden kötél szakad, pl ilyesmit néztem, amiket eleve a rászerelt műnövénnyel kapsz:
Csak nem tudom, ezek élőben mennyire esztétikusak.
#2 köszi szépen, ezek nagyon jó tippek!
#3 délre néz, úgyhogy nyáron nagyon meleg tud lenni... ezért sem tudom, van-e olyan balkonnövény, ami ezeket a szélsőségeket bírja. Mondjuk valamennyire tudnám árnyékolni neki.
A pók (ami egyébként nem rovar) nem tudja megkülönböztetni az élő növényt a műanyagtól.
Neki az kell, hogy megfelelő kialakítású legyen az adott hely, tudjon hálót szőni, és el tudjon bújni.
A rovarokat csak olyan növények vonzzák, amik táplálékul szolgálnak nekik. De pl. a borostyán, ami kibír mindent megfelelő kezeléssel, nemigen szolgál táplálékul semminek.
Ez a műanyag természetesen látványosan műanyag, nem túl esztétikus, de hát akinek ez kell, annak ilyen is van. Egyből működik, amint megveszed, nem igényel napi karbantartást, és ha megunod, kihajítod.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!