Kezdőoldal » Otthon » Kert » Erkélyre apácarács + növények,...

Erkélyre apácarács + növények, tippek hozzá?

Figyelt kérdés

Szeretnék az erkélykorlátra apácarácsokat erősíteni, hogy picit takarjon, meg nagyon szép is szerintem.

Vélemény kéne két dologban:

-szerintetek esztétikus többféle színű, vastagságú apácarácsot helyezni egymás mellé, vagy az erkély teljes hosszán egy fajtát használjak?

(Neten néztem ötleteket és úgy láttam, sokan szeretik vegyesen rakni)

-milyen növényt futtathatnék fel az egyik részére, amely bírja a meleget, a téli hideget is, és elvan ládában?

Köszi! :)

2022. febr. 18. 20:24
 1/9 anonim ***** válasza:
Én mű-futókat fűzögettem rá, annak mindegy volt, tél van-e vagy nyár..:)
2022. febr. 18. 21:58
 2/9 anonim ***** válasza:

Lehet szép két kontrasztos. De nem sűrűn váltogatva, hanem mondjuk a közepe ilyen, a két széle meg olyan.

Nem sok variáció van növényben. Most így kapásból csak a borostyán jut eszembe, ami mindent bír.

Az ilyen felfutókkal az a baj, hogy nem tudod később odébb tenni, átültetni, stb. Úgyhogy eleve nagyon nagy edénnyel indíts, laza virágfölddel, ami nem tömörödik be. És ne is öntözd agyon az első években.

2022. febr. 19. 07:37
 3/9 anonim ***** válasza:
Merre néz az erkély, azt nem írtad. Egy délire nem teheted ugyanazt, mint egy északira.
2022. febr. 19. 08:34
 4/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat!

#1 igen én is gondoltam a műnövényre, ha minden kötél szakad, pl ilyesmit néztem, amiket eleve a rászerelt műnövénnyel kapsz:

[link]

Csak nem tudom, ezek élőben mennyire esztétikusak.

#2 köszi szépen, ezek nagyon jó tippek!

#3 délre néz, úgyhogy nyáron nagyon meleg tud lenni... ezért sem tudom, van-e olyan balkonnövény, ami ezeket a szélsőségeket bírja. Mondjuk valamennyire tudnám árnyékolni neki.

2022. febr. 19. 10:58
 5/9 anonim ***** válasza:
1-es vagyok, én többek között azért sem akartam sűrű élő növényt az erkélyre, mert az vonzza a rovarokat, nem hiányzik, hogy bejöjjenek a lakásba is (főleg pókok..).
2022. febr. 19. 18:46
 6/9 anonim ***** válasza:

A pók (ami egyébként nem rovar) nem tudja megkülönböztetni az élő növényt a műanyagtól.

Neki az kell, hogy megfelelő kialakítású legyen az adott hely, tudjon hálót szőni, és el tudjon bújni.

A rovarokat csak olyan növények vonzzák, amik táplálékul szolgálnak nekik. De pl. a borostyán, ami kibír mindent megfelelő kezeléssel, nemigen szolgál táplálékul semminek.

Ez a műanyag természetesen látványosan műanyag, nem túl esztétikus, de hát akinek ez kell, annak ilyen is van. Egyből működik, amint megveszed, nem igényel napi karbantartást, és ha megunod, kihajítod.

2022. febr. 20. 06:46
 7/9 A kérdező kommentje:
Én is jobban preferálom az élő növényeket, csak hát nem tudom, melyik bírná ki a feltételeket, amiket tudok ott biztosítani neki.
2022. febr. 20. 13:09
 8/9 anonim ***** válasza:
Japán futólonc vagy klemátisz, ha télen nem fagy át a cserepe. Ha átfagy akkor egynyáriak, pl hajnalka vagy bükköny. Ha védett az erkély akkor csillagjázmin. Borostyánt nem ültetnék, szerintem egymagában komor. Akkor már inkább vadszőlő. De ezek is kipusztulnak, ha átfagy a cserepük.
2022. febr. 21. 21:42
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, rákeresek ezekre :)
2022. febr. 22. 09:59

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!