Kezdőoldal » Otthon » Kert » Futókát (szobanövény) mivel...

Futókát (szobanövény) mivel lehetne növekedésre bírni? Vagy normális, hogy 2 év alatt alig nőtt?

Figyelt kérdés

Van egy futókám amit lassan 2 éve vettem, azóta alig hozott néhány új levelet. Indának még nyoma sincs, pedig direkt azért vettem mert tetszenek a futónövények...

Egyszer láttam hogy valakinek nem futott, ott azt írták hogy lehet hogy a gyökerei nem fejlődtek még ki, nekem viszont gyönyörű, erős, egészséges gyökérzete van. Az egész növény jól néz ki egyébként, egészséges, szép nagy levelei vannak. Csak nem növekszik.

Jó vízáteresztő földben van, világos (de nem tűző napos) helyen, akkor locsolom mikor picit száraz a földje, 2 hetente tápoldatozom tavasztól őszig, télen nem.

Mi más oka lehet, hogy nem növekszik?

Mennyi idő lehet még, mire elkezd kúszni, indát növeszteni?

Próbáltam szaporítani is dugványról, a kis dugványok megeredtek, van gyökerük, jól elvannak, azok is egészségesnek tűnnek, viszont fél év alatt se hoztak egyetlen új levelet se - ez normális?

Van olyan kúszónövény, aminek nem kellenek évek, hogy indái legyenek?

2021. máj. 18. 16:12
 1/3 A kérdező kommentje:
Epipremnum aureum a latin neve a növénynek amiről szó van, hátha valaki más néven ismerné, nem futókának.
2021. máj. 18. 16:13
 2/3 anonim ***** válasza:
Ezeket a kertészeti növényeket gyakorta törpésítő vegyszerrel kezelik, hogy tömött hatást keltsenek. A vegyszer meg hajlamos lassan lebomlani a növényben és sokáig gátolja a hossznövekedést.
2021. máj. 18. 19:15
 3/3 anonim ***** válasza:

A törpésítő hormonok pár hónap alatt lebomlanak, onnantól hajtani kell a növénynek.

Lehet, hogy mégse olyan világos a hely? Vagy annyira rossz a föld? A pH értéke szerint általános virágföld? Milyen tápoldatot használsz?

2021. máj. 19. 15:46

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!