Szőlősorok közé, milyen haszonnövényt?
Krumpli.
Én nem értek hozzá, de a szomszédom igen és neki évek óta ez van.
Két szőlősor között a földet művelni szokták (gyomirtás, eső utáni talajfelszín feltörése a nedvesség lepárolgásának csökkentése végett.
Inkább két tőke közé ültess valamit, ha lehetséges (karós művelés esetén egyszerűen megoldható, kordonnál viszont nem). Ültetni bármilyen konyhakerti növényt lehet: paprika, paradicsom, bab, borsó (Ez a két utolsó még nitrogénnel is gazdagítja a talajt, hogyha a tövét nem húzod ki a talajból, hanem a talaj felett elvágod a szárát, ha elszáradt). Vethetsz hagymát, fokhagymát, zellert...
Lehet,csak a permetezéssel van a gond .Permetezés után innét semmit sem lehet fogyasztani bizonyos ideig.
Én is bepróbálkoztam amivel csak lehetett,de hagytam is abba.
Mekkora a sortávolság?
Ha nem túl nagy, akkor nem érdemes semmit. Az ugyanúgy a szőlőtől veszi el a nedvességet, mint a gyom. A szőlő meg a köztes növénytől veszi el a vizet (meg a fényt), és persze a permetezéssel is gondok lesznek. Még esetleg nagyobb sortáv esetén valami korán kikerülő növény mehet (borsó, zöldhagyma, saláta), de ezeket permetezéskor le kell takarni a legtöbb ilyenkor használatos szer esetén.
Jól írják amúgy, a szőlő sorközét nem kaszálni kell, hanem kapálni. Rotációs kapával szokás, a sorban ott maradó 10-20 cm széles sávot meg kézikapával. Évente 4-5x megcsinálod, és kész.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!