Kezdőoldal » Otthon » Kártevők » Miért nem megy bele az egér a...

Miért nem megy bele az egér a csapdába?! Ezzel a módszerrel legalább el lehet ijeszteni?

Figyelt kérdés

Már vagy két hete van egy egerem. Az ablak fölött jön be. Már próbáltam vissza ,,falazni" a lyukat, de mindig kirágja. A szobám ablaka, és sokat tartozkodok itt úgyhogy általában már tudom hogy mi történik. Lejönni szinte soha nem jön, én legalábbis alig láttam. Eléggé óckodom tőle, sokáig fent szoktam maradni miatta de semmi. A függönytartó tetején szokott mászkálni, majd eltünik. A legelején láttam visszamászni a függönyre azóta nem láttam lent. Már tettem ki több ragasztót is, rendes csapdát is, de még mindig nem ment bele. Csokit, kolbászt, sajtot, magvakat... Már mindent próbáltam de semmi sem kell neki. Eléggé zavar, hogy így a semmiből megjelenik. A szobát azóta napi szinten takarítom, a jelenései már néhány napja ritkábbak, de néhány naponta meg mindig jön. Végső elkeseredésemben a neten olvastam hogy utalja a borsmenta illatat és a levenduláét is. Ha már elkapni nem tudom, ezzel el tudom üldözni? Egy permetező flakonba oldottam fel vízzel mindkét illatú illóolajból, és befujtam a függönyt. Tudom hogy vannak umtrahangos riasztók is de azok nekem soha sem váltak be... Természetesen a csapdák még mindig kint vannak de feléjük sem szagol.

A válaszokat előre is köszönöm!

nov. 4. 21:27
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
Macskát nem tudok tartani, allergiás vagyok rájuk, az élő csapda nekem elég macerás, mert oké hogy mondjuk belekerül az üvegbe, de én biztos nem tudnám kivinni (tényleg elképesztően undorodom tőle), úgyhogy már tényleg csak ez maradt. Tudom, szegény, hiszen ő is élőlény, csak a hideg elől jött be, de mostmar sokadik éjszaka nem tudok aludni tőle mert azt hallgatom ahogy randalirozik a redőny dokban. Sajnalom
nov. 4. 21:39
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem fogod tudni illatokkal elijeszteni. Valószínűleg nem olyan helyre tetted a csapdát ahol jár. Az egér és a patkányok is úgy közlekednek hogy megbújnak aztán gyorsan átszaladnak a következő rejtekhelyre aztán megint megbújnak és megint a szerintük legalkalmasabb pillanatban átszaladnak a következő rejtekhelyre. Ha tudod a rejtekhelyet akkor közé kell tenni a csapdát hogy biztosan át szaladjon rajta
nov. 4. 21:57
 3/11 anonim ***** válasza:
41%
A macskakaját is szeretik, ha van valakinek pár szem azzal is próbálkozhatsz a ragasztóban.
nov. 4. 21:58
 4/11 A kérdező kommentje:
Az a baj hogy olyan helyen jön be, hogy oda nem tudok csapdát rakni. Tuti hogy ott jön be. Már raktam a függönytartó tetejére is neki csapdát de még mindig nem vált be. Azt olvastam hogy a borsmenta szaga neki túl erős így inkább elköltözik máshova, csak azért reménykedtem benne hátha van valakinek már tapasztalata ezzel...
nov. 4. 22:05
 5/11 anonim ***** válasza:
Mivel tömted be a lyukat?
nov. 4. 23:33
 6/11 A kérdező kommentje:
Szilopast (bocsi, lehet nem így kell leírni...)
tegnapelőtt 06:26
 7/11 anonim ***** válasza:
Sziloplaszt, az szilikon, azt még jó, hogy kirágja. Valami keményebbel tömd ki, pl. betonnal. Lehet kapni kis kiszerelésű 1 kg-os hobbibetont is.
tegnapelőtt 09:09
 8/11 anonim ***** válasza:
88%

Diónak nem tudnak ellenállni. Másra nálam is csak ritkán mentek.

A lecsapós csapdát fal mellé kell tenni. Az egér a fal mellett közlekedik legtöbbet, és úgy megérzi az illatot.

De ezek szerint lehet, hogy le se jön?

tegnapelőtt 09:35
 9/11 anonim ***** válasza:
Nekünk chips-szel sikerült megfogni. Igaz, mi élveelfogó csapdát használtunk. De a chipsre belement. Utána kivittük egy mezőre
tegnapelőtt 12:17
 10/11 anonim ***** válasza:
A lyukat ahol bejön be kell falazni vagy bebetonozni. Csak ez a jó megoldás, más nincs!
tegnapelőtt 12:20
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!