Panelház strangjánál a vízvezezékek bevezetésénél és lefolyó víz kivezetésénél a konyhában elég nagy rés van hagyva, sajnos újabban párnaponta egy-egy csótány bemászik (legalábbis gondolom hogy itt) Pórhabban kilehet ezt fújni vhogy?
Hát ha van csótány, bejön máshol is.
A közös képviseletet kellene riasztani, és megszüntetni a szemétledobót, ha azt még használja a ház.
De nyáron a forróság miatt már ez sem lesz elég.
Mióta laksz ott?
Érdemes kitenni csótánycsapdát.
3: Feljön az a WC-csészén is és a nyílászárók résein is.
Bejárati ajtó küszöbjén, beépített szekrény csövein... Nézd csak meg, a csövek mellett mindenhol van hely a födémen.
Ha már 1-2 bejön, akkor már lepetéznek, nálad kelnek ki.
WC csészén? felúszik? csaknem. Az öblítő víz bevezetésnél is körbe van szilózva, a kifolyó víznél is körbe van szilózva a cső. A bejárati ajtóm új, teljesen passzentos. Az ablakok is műanyagok, fix h ott sem tud bejönni. Beépített szekrényem nincsen, nem is volt, nem olyan típusú a ház. A fűtéscsöveknél végnéztem, egy hajszálnyi rés sincs (ez a hőtágulás miatt érdekes lehet, emlékszem, hogy laktam olyan házban aminél tényleg úgy mentek a fűtéscsövek, hogy egy nagyobb átmérőjű csövön voltak átvezetve, de ebben a házban mintha konkrétan a fűtéscső lenne körbebetonozva) A villanykapcsolókon se jöhet, nincs bergmann csöves sehol, az egész lakásban újra lett vezetve a villany, horonyvágóval csináltak neki rést, abba nyomták be közvetlenül a vezetékeket. Ja amúgy 7 éve lakok itt, sose találkoztam még ezzel a problémával
Szóval köszönöm a tippeket, de 100%, hogy a mosogató alatti strang bevezetésnél jönnek be, egyedül ott van rés a pajzson és csak ott is találkoztam velük, sehol máshol nem. Ha valakit érdekel, feltettem ide egy képet: [link]
a kérdésem változatlanul az, hogy ha erre ráfújok egy kis púrhabot, azt meglehet e formázni úgy, hogy a csöveket körbezárja, és közbe ne tegyek semmibe kárt? Bár ha belegondolok lehet jobban járok, ha szilikonból bepacsmagolom végüis nem nagy felületről van szó..
PUR, mint PoliURetán.
Ez is jó, kapható egész kis kiszerelésben is. Előnye, hogy egy menetben meg tudod csinálni. Hátránya ugyanaz, vagyis hogy erősen dagad, és tapasztalat nélkül könnyen odabaszarintasz tízszer annyit, mint kellene... És nem csak az, hogy kifolyik egy csomó a lyukból, hanem erő van benne, még akár a mosogatót is ki tudja tolni 1-2 centire. A csövek mintha vascsövek lennének, de vékony PVC-t akár össze is horpaszthat v. elrepeszthet, bár itt azért nem valószínű, mert tud oldalra terjedni. Úgyhogy ha ezt használod, alulról és hátulról építkezz, kis pettyekkel, közben megvárva a dagadás lassulását. A felesleget utólag levágod, ha megkeményedett.
De kartusos szilikonnal vagy festhető akrillal is meg tudod csinálni, még szebb is lesz, csak az lassabb, mert a keményedésre várni kell, egyszerre nem mehet sok. Árban hasonló.
Vagy ha úgyis venni kell, és olcsón akarod, akkor még 2 kiló gipsz a legolcsóbb. Azt is több menetben kell kikenni, spaklival. Vagy ha tudsz kérni valakitől két marék száraz habarcsot...
A helyiség szellőzésre rendben van amúgy? Nyilván nem szellőzőnek van ez tervezve, de attól még lehet, hogy hozzájárul a penészmentesítéshez. (El tudom képzelni amúgy, hogy itt eredetileg be volt foltozva a lyuk, csak valami utólagos munkánál lett kibontva.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!