Van egy vakond a kertbe mindenhol tűr tönkre tette a szép füves telket vanak a boltba ilyen folyók amit a lyukak a kel tenni és vizet önteni rá és füst csap fel a járatokban és elmegy állítólag a vakond valaki próbált azt hatásos?
Nem fog elmenni. Betúrja azokat a járatokat, amik büdösek, és ás helyettük kétszer annyi új járatot. Régebben én is próbálkoztam ilyesmivel, eredménytelenül.
A vakondot lehetetlen hosszú távra (1-2-3 hétnél tovább) elriasztani. Egyszerűen nincs rá semmilyen módszer. Megölni tudod, különféle vakondcsapdákkal. Vagy tűrni.
3-6 évig.
De vigasztaljon, hogy jól szaporodik. :)
A pajorokat meg minden fára káros fos bogarat a vakondok pusztítanak el. A bogarakat kell elűzni onnan, mert ha nincs pl. cserebogár pajor akkor elmegy a vakond máshova.
Pajor ellen lehet permetezni, pl. Force vagy Verimarral. De elvileg a hamut sem szereti.
De ha a vakondot irtod ki, akkor ott marad a sok pajor, elrágja hamar az összes fa gyökerét és vághatod ki őket. Gyepet is hamar tönkreteszik, jobban mint a vakondbucka.
Ez nem igaz, hogy pajorokon meg bogarakon él a vakond.
A vakond szinte kizárólag gilisztán él. Általában ilyen 95-98 %-ot szoktak írni. Mellette még egyéb mászkáló rovarokat eszik nagyobb számban. Meg amire még véletlenül ráakad.
A vakond főképpen úgy táplálkozik, hogy ás egy csomó járatot, ezekben járkál oda-vissza, és a járatba tévedő gilisztákat meg rovarokat szedegeti össze.
A pajorok nem mászkálnak, hanem fix helyen, egy pár cm-es járatban élnek, egy adott növény gyökerét rágcsálva. A vakond csak akkor tud egyet megfogni, ha véletlenül pont arrafelé ássa a járatát, ahol a pajor lakik. De erre nagyon kicsi az esélye.
Örülj neki, hogy van vakond. Azt jelenti, hogy élő, egészséges a talaj.
Én is gereblyézem a túrást, ez van.
"A pajorokat meg minden fára káros fos bogarat a vakondok pusztítanak el."
Elmondanám, hogy ez jól hangzik, de NEM IGAZ! A vakondokok igazi kedvence a hasznos földigiliszta. Jó pár vakondok lakik a kertünkben, de amikor tavaly kiástam az elhalt barackot, megdöbbentően sok pajor volt a tövénél. Mivel gazdag a földem gilisztában, rá se hederítenek a pajorokra.
Vakondhálót használhatsz nem egyszerű letenni.
Vagy sörösüveg leásva riasztja
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!