A tiszafának milyen kártevői vannak?
Ma reggel vettem észre, hogy a fiatal tiszafámat ellepte a korompenész és a hangyák tömege. Jobban szemrevételezve, apró (1-1,5 mm) piros színű valamiket fedeztem fel. Kézi nagyítóval is megvizsgáltam, legnagyobb csodálkozásomra az állatkák a burgonyabogár lárvájára tökéletesen hasonlítanak! viszont azt nem akarom elhinni, hogy ezek tényleg a burgonyabogár lárvái lennének.
Permetezőgépem nincs, ezért vettem egy szóróflakonos rovarirtót, kb.9 órakor lefújtam a fát, most (késő délután) néztem meg az eredményt - sajnos az állatkák vígan élnek!
Gépet tudok kölcsönkérni, milyen nagy hatású szert tudnátok javasolni?
Fotó nélkül csak tippelni lehet.
De azért csodálkoznék, ha nem levéltetvek lennének. Ezek léteznek rengeteg színben, és nagyjából minden létező növényen lakik egy faj. A fenyőféléken élő levéltetvek ürülékéből - mézharmatból - készítik a méhek a fenyőmézet. (Ezért olyan drága.)
A Spilan jó ellenük, én már használtam luc- és ezüstfenyőn élő levéltetvek ellen. (De száz más szer is jó.)
Tapadásfokozót használj hozzá, hogy a viaszos levélen megmaradjanak a permetszemcsék. (Ha kerted van, legalább a levéltetűt fel kell tudni ismerni...)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!