Emailben adhatok vételárajánlatot ingatlanosnak?
Milyen akadályt látsz ebben? Én semmilyent. Lehet. A többi az ingatlanközvetítőn és a tulajdonoson áll.
2019. febr. 27. 20:51
2/14 A kérdező kommentje:
Annyi akadályt, hogy mi garantálja azt, hogy a tulaj mihamarabb megkapja? Ha semmi, akkor mindenképp szigorítani kellene az ingatlanosok ténykedéseit törvényekkel.
Ha az ingatlanos nem akarja (mert mondjuk kicsi az ajánlatod vagy nem készpénzes vagy), akkor bárhogy adod le az ajánlatod, nem fogja megkapni a tulaj sajnos.
2019. febr. 28. 00:45
"akkor mindenképp szigorítani kellene az ingatlanosok ténykedéseit törvényekkel."
Ez most is így van, szabályozzák törvények. De nem csak az ő működésüket, hanem a szolgáltatók minden szereplőjének működését is. Törvénytelenséget találtál? Fordulj a fogyasztóvédelemhez, a területi jegyzőhöz, kérd el a panaszkönyvet, bármit, csak ne itt nyavalyogj már hónapok óta...
2019. febr. 28. 05:53
"Ha semmi, akkor mindenképp szigorítani kellene az ingatlanosok ténykedéseit törvényekkel."
Fúúú már megint te? Komolyan nincs ki a négy kereked.
2019. febr. 28. 09:48
Nem vagyok ebben biztos, hiszen mindig hangsúlyozzák azt,hogy ezt az irodában, általában a vételár 1%-nak letétele mellett teheted meg.
Mi is tettünk vételi szándéknyilatkozatot, ezt az ingatlanos fogalmazta meg, még a fizetés ütemezését a beleírta, és szinte mindent, ami egy szerződést megalapozhat.
Meglepődtem a részletességén, de megnéztem itt a neten,hogy mit írnak róla, milyen formában készül el, és igen, így.
2019. febr. 28. 09:49
7/14 A kérdező kommentje:
Le kell tenni 1%-ot úgy, hogy még azt sem tudni a tulajdonos elfogadja vagy sem az árajánlatomat? Ez azért több, mint felháborító. És még ezekután nekem mondják, hogy vannak törvények az ingatlanosra. Vannak csak ezek szerint azok a nullával egyértékűek.
Azzal az 1%-kal fejeznéd ki, hogy komolyak a vásárlási szándékaid. Az nem kidobott pénz: ha elfogadják az ajánlatodat, akkor beleszámít a vételárba, ha nem fogadják el, akkor visszakapod. De ezek szerint te csak ingatlan-turista vagy, nem komoly vevő... Na, erre kellene valami törvényt hozni, hogy a ruppótlan, komolytalan vevők ne rabolhassák senki idejét.
2019. febr. 28. 11:40
9/14 A kérdező kommentje:
Ne zavarjon, hogy nem egy ingatlanra teszek árajánlatot okoska. Inkább maradj csendben és ne firkákd ide a badarságaidat!
Aha. Szóval több ingatlanra is tennél árajánlatot, egyidőben. Mi van akkor, ha mondjuk 2 helyről is visszaigazolnak, hogy elfogadják? Akkor valamelyiket ejtened kell, igaz? És még te papolsz korrektségről...
2019. febr. 28. 11:53
Kapcsolódó kérdések: