Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Ingatlanosnak a jutalékát...

Ingatlanosnak a jutalékát kérhetem áfás számla nélkül is? Melyik a biztos? Ha áfás számla nélkül kérem akkor is köteles elismervényt vagy számlát adni hogy kifizettem a jutalékát? Törvényes áfás számla nélkül kérni?

Figyelt kérdés

Nem szeretném kétszer kifizetni a jutalékát hogy én kifizetem,ő meg azt mondja hogy nem fizettem ki.Szeretnék róla elismervényt -számlát.Viszont áfásan drágább.

Ha biztosra akarok menni akkor az áfás?

2016. ápr. 11. 14:03
 1/3 xswerdy ***** válasza:
86%

Hogy az ingatlanügynök adhat-e azámla helyett nyugtát, nem tudom, de nem jellemző. De az ÁFA ugyan annyi. Ha elengedi az ÁFÁ-t, akkor feketén dolgozik, akkor szabályos nyugtát sem ad, az nem törvényes. Persze azért kérhetsz valami elismervényt.

De nyugtát nem érdemes kérni, mivel azt nem tudod költségként elszámolni, ha valamilyen okból szükséges.

2016. ápr. 11. 14:49
 2/3 anonim ***** válasza:
Nem törvényes úgy kérni, hogy nem fizet utána adót. Tudod, mint amikor a fodrásznak csak úgy odaadod a pénzt meg a dokinak a kórházban. Ez Magyarország, de azért...mégiscsak az adóból épülnek az utak...
2016. ápr. 12. 08:54
 3/3 anonim ***** válasza:
Nagyon el vannak szállva ezek az ingatlanosok. Több százezer forint közlekedik zsebből zsebbe, és még bevallani sem kell. Se áfázni, se jövedelemadózni, se helyi adózni, se TB-zni se semmi. A következő életemben ingatlanügynök szeretnék lenni...
2016. ápr. 12. 11:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!