Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mit tegyek ha nem vesznek...

Mit tegyek ha nem vesznek komolyan vásárlásnál, számla kiadásnál?

Figyelt kérdés
14 éves vagyok, amikor vásárolok, mondvacsinált indokkal elhajtanak, amikor számlát kérek a legtöbb helyen. Mindig előállnak valamiféle mesével, hogy ő éppen most miért nem adhat ki áfás számlát. Igen fiatal vagyok, szóval nem áll szándékomban kiverni a palávert, tiszteletlenség is lenne a korban felettem álló alkalmazottakkal szemben. Gyerekként nem vesznek komolyan, én pedig tehetetlen vagyok, mert meg kell vásárolnom az adott dolgot és nem mehetek el üres kézzel sem. Ha sehol nem akarnak számlát adni, akkor sehova se menjen vásárolni? A múltkor az edzőteremben sem kaptam számlát, mert nyilvánvalóan lusta volt a recepciós. Anyával pedig nem akarok menni, mert az olyan "gyerekes". Nem is vagyok egy agresszív személy, nem is nagyon tudom, hogy megy ez a számlakiadás, pontosabban ma kutattam ki az Interneten. Alapvetően egy szerény ember vagyok. Lehet, hogy ez a gond? Ha 90 kiló 180 centi lennék borotvált fejjel, akkor komolyan vennének vagy mi?

2015. nov. 10. 18:06
 1/9 anonim ***** válasza:

áfás számla minek neked? Vállalkozónak biztos nem hisszenek mivel gyerek vagy es gondolom ezert raznak le!

Ja es persze gondolom nem tömeg penzt hagysz ott a pénztárnál tehat ezert sem kapsz.

Veszel egy csokit vagy egy szendvicset arrol minek allitananak ki adás számlát?

2015. nov. 10. 18:10
 2/9 A kérdező kommentje:
Például a kondibérlethez muszáj áfás számlát kérnem, mert ezzel igazolom a tornatanáromnál, hogy edzeni járok. Tudod van ez a mindennapos testnevelés, nekem van heti 3 edzésem és akkor ezt ki lehet váltani vele. Megspórolok két órát, így kicsit tovább tudok aludni két reggel.
2015. nov. 10. 18:15
 3/9 anonim ***** válasza:
a tornatanárod meg visszaigényli utánad az áfát..nem igazolás miatt kéri, hidd el.
2015. nov. 10. 19:54
 4/9 A kérdező kommentje:
Akkor jó sok embertől visszaigényli... Ezért olyan gizda. XD
2015. nov. 10. 20:11
 5/9 anonim ***** válasza:

Aztán majd leshetsz, mint a kiskölyök, akit elővett a NAV nemrég. :D

Azért hajtanak el, mert egyértelmű, hogy egy korodbeli kölyök nem igazán legális célból kér számlát. A tesitanár igényeit megemlíteném a szülőknek és az iskolában is, mert azért nem biztos, hogy ez így okés. A konditeremben általában adnak valami kártyát vagy cetlit bérlet címén vagy legalább egy blokkot, az miért is nem elég a tanárnak? Pont annyira igazolja, hogy nem csak megvetted, hanem ki is használod, mint az áfás számla... semennyire.

Valószínűleg komolyabban vesznek, ha megindoklod, hogy miért is kell neked az a számla és mondasz egy értelmes indokot. De én azért csak a tanár körmére néznék első körben.

2015. nov. 10. 20:41
 6/9 A kérdező kommentje:
Szerinte komolyabb az ÁFÁS számla. Szerintem is. Amúgy szoktam indokolni. És nem fogok hibát keresni a tanárban, mert semmi értelme.
2015. nov. 10. 20:44
 7/9 A kérdező kommentje:
Bérlet meg kell nekem, mert azzal csekkolok be. Meg ha nem hagyok ott nála papírt, akkor elfelejti, hogy járok edzeni és egy hét múlva elővesz, hogy nem hoztam papírt neki.
2015. nov. 10. 20:46
 8/9 A kérdező kommentje:
És minden hónapban bemutatom. Járok is. Amúgy meg az is el tudja passzolni, aki elmegy valami asztmás papírért vagy ilyesmi. Meg még mindig jobb, ha eljárok edzeni szerintem. Én az intenzív edzést hasznosabbnak tartom erőnlét szempontjából, mint a focit vagy kosarazást. Szeretek is járni, előtte is jártam, edzettem itthon is. Futni is elmegyek heti 2x-3x. Jegyeim is javultak futásból. Netfit tesztem is jó lett. Szóval van értelme.
2015. nov. 10. 20:50
 9/9 A kérdező kommentje:

Meg felvetődött bennem még egy dolog.

Ki az a hülye, aki minden hónapban megveszi és nem jár? Pénzkidobás lenne.

2015. nov. 10. 20:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!