Ti vennétek olyan ingatlant, amit nagyfeszültségű vezeték érint?
* Ezt írja a National Geographic:
"Az eredmények döbbenetesek voltak: kimutatták, hogy azoknál, akik lakóhelyének környezetében 200 méteren belül elektromos felsővezeték található, 70 százalékkal gyakrabban fordult elő leukémia, mint akik vezetéktől távolabb élnek. A lakóhely 200-600 méteres körzetében lévő felsővezeték 20 százalékkal növeli a fehérvérűség esélyét."
Elég nagy sületlenség lett ez a "villamosenergiaipari végzettség" felemlegetése után a " tök mindegy, hogy mi áll a tankönyvekben", mert vajon a végzettséget honnan szerezted, ha nem a tankönyvekből?
Ha (igazán) szakember lennél, nem a NatGeo cikkét idéznéd be, hanem forrásokat, például azokat a forrásokat, akik azt mondják, hogy ezek a felmérések megkérdőjelezhetőek. Az ENSZ Egészségügyi Világszervezetének a nyilatkozata a mérvadó, az meg változatlan, 2002 óta nem jutott előrébb senki, éppúgy a lehetséges rákkeltő kategóriában van a távvezeték, mint a feketekávé. De a lehetséges az még nem a valószínű, az egy erősebb kategória.
Ráadásul itt van ez is:
Szóval, lehet, hogy nincs a közeledben nagyfeszültségű vezeték, de szennyezett a levegő.
Sztrogoff Sztrogoff
Agyatlan emberekkel nem vitatkozom!
Te még ott tartasz, hogy a föld is lapos....
Jól teszed! Én sem vitázom agyatlanokkal, mások épülésére jegyzem meg, hogy a NatGeo cikkének alapjául szolgáló British Medical Journalban közzétett tanulmány utolsó mondata ez:
"We emphasise again the uncertainty about whether this statistical association represents a causal relation."
Lapos, mi? :D
Ne duzzogjatok, olvassatok! (Tudtok angolul, nem?):
„The National Toxicology Program (NTP) concluded there is clear evidence that male rats exposed to high levels of radio frequency radiation (RFR) like that used in 2G and 3G cell phones developed cancerous heart tumors, according to final reports released today.”
Sztrogoff, én más vagyok, nem velem vitatkoztál.
Nyilván tudom, hogy a nagyfeszültségű (NAF) elektromos vezetékekben folyó áram által generált elektromágneses tér frekvenciája (mert alapvetően ez határozza meg a károsságot) más, mint a mobiltelefónia (tehát nem egyszerűen a rádiós műsorszórás!) által használt elektromágneses hullámok frekvenciája (ez ugye az RFR, amely 600-2800 MHz között van most tudtommal), de gondoltam, hogy érdekességként megosztom a fenti hírt.
Utolsó!
Nem érdemes a (sztrogof szintű) félnótásokkal leállni vitatkozni, mert nem bírják elviselni, hogy vannak náluk jóval okosabb emberek is.
Mint látható megőrül már attól is, hogy másnak esetleg más a véleménye.
Csak egyetlen igazságot fogad el, a sajátját.
De mint tudjuk: "az ilyen agyatlanok megpróbálnak lehúzni a saját szintjükre, hogy azután legyőzzenek a rutinjukkal".
Ez most nem sikerült.
"nem velem vitatkoztál"
Tudom, de engem az igazság érdekel, így a tévedést muszáj kiigazítani, bocs.
Bár vitatkozásnak mást hívnak. :)
Érdekességnek kösz. Megfelelő topikban hasznos is lenne, de én nem értek a nagyfrekvenciákhoz, hát azokban nem szólok hozzá.
Bocs, de még kiigazítanám az elektromágneses tér kifejezést is, mert az erősáramú berendezés villamos és mágneses tere független egymástól.
#39 Most már, amíg össze nem omlik ez a fajta gépi civilizáció (lehet, hogy az idők végeztéig?) itt éktelenkedik, hogy csak a levegőbe beszélsz. Én meg tényeket emlegetek. Hát ez a különbség a saját szintem és a tiéd között. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!