Ti vennétek olyan ingatlant, amit nagyfeszültségű vezeték érint?
'A nagy tudású szakértők, meg mindig annak az érdekében szakértenek, ahonnan a pénzt kapják."
A világ a tárgyalt részleteinek nem ismerete és a jóindulat hiánya, valamint ellenkezőjének alaptalan jelenléte esetén ez a válasz adódik, valóban.
Sztrogoff, mindig ez van, amikor a fizika olyan törvényeivel találkoznak, ami nem fér bele a kicsi cuki világképükbe. Akkor jön az elméletgyártás.
Persze a Pi-víz, meg a homeopátia nem kamu, működik, csak a háttérhatalmak találták ki hogy közönséges vízről van szó... Rendszerint a általános iskolai fizika szintjén lévő dolgokkal nem tisztába levő emberek képesek hinni a legvadabb baromságokban.
Amúgy, ha nincs látványos légvezeték, semmi nem garantálja, hogy a föld alatt egy méterrel nem fut a járda alatt egy középfeszültségű kábel. Nálunk is van, csak annyi a bajom vele, hogy az amúgy kivételesen szépen lerakott viacolor kerékpárutat a kábelfektetés után úgy tették vissza mint egy trágyadomb, azóta előszeretettel a járdán teker a többség... már vagy 15 éve.
Szerintem az általam idézett szerzők, mind a műegyetemi professzor, mind a földsugárzásban hívő radiakárkicsoda, ezek hisznek. :) A professzor a tudományban, az ellenpólus meg az általa megismert tanokban.
Kábelnek jóval kisebb a hatása. Először is fém köpönyege van, másodszor is a 3 fázis a fázisoktól egyforma távolságban kioltja egymást, és mivel a kábel erei közel vannak egymáshoz, kisebb távolságban érvényesül ugyanaz a csökkenés, mint a légvezetéknél.
Ez 20kV-os "középfeszültségű" rendszer,semmiféle élettani hatása nincs rád,amíg fel nem mászol,és 30 centire meg nem közelíted a vezetéket.
A 120kV alatt közvetlenül már nem feltétlen előnyös lakni,de ott sem egészségügyi szempotok miatt.A 400kV és afeletti kategória ami kérdéses egészségügyi szempontból,de itt ilyenről nincs szó.
Kis és nagyvárosokban,ahol az elosztóhálózat földkábeles,ott ugyanúgy ott fut a 10(20)kV,csak a lábad alatt 70 centivel.
Felesleges összemosni az ezoteriával és így próbálni hitelteleníteni az ebbéli félelmeket, mert ez érvelési hiba (én is a szabványos adatokat néztem).
Az, hogy 20 kilovolt pár méterre megy el az emeleti ablak előtt, az nekem elég aggodalmat keltett. Nem is néztem meg másodszor már azt a házat, hanem másikat kerestem.
Egyébként másnak sem adták el, láttam, hogy újra hirdetik, pedig maga a kert, a lakókörnyezet, a környék és a ház is rendben van. Igaz, hogy ez az eladhatatlanság vélhetőleg részben nem csak a vezetéknek köszönhető, hanem annak is, hogy mint most a többit is általában, azt az ingatlant is túlárazottan árulják (már vagy 4-5 éve meghirdetik időnként). Lehet, hogy engedtek volna az árából, de én már addig sem mentem el, hogy alkudozni kezdjek és ezek szerint gondolom, hogy mások sem. Eleve én is alkudtam volna, de csak a helyszínen láttam, hogy ott vannak a vezetékek is (a hirdetésben egyik képen sem látszik, mert úgy fotózták).
Kedves Kérdező!
Villamosenergiaipari végzettséggel annyit tudok hozzá tenni, hogy én sem vásárolnék ilyen helyen ingatlant.
Amúgy nem fogok leállni vitatkozni erről senkivel mert tök mindegy, hogy mi áll a tankönyvekben, mégis nagyon sok mindenről kiderül utólag, hogy mégsem úgy van ahogyan tanították.
Aki meg esetleg mégis beteg lesz, azt már nem az érdekli, hogy ki mit mondott...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!