Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » 17 millióért vennénk ingatlant...

17 millióért vennénk ingatlant, az ügyvédi költség 120 ezer lenne, normális dolog?

Figyelt kérdés

17 millióért vennénk egy ingatlant, a közelünkben lévő ingatlanos ügyvéd 120 ezer ft-ot mondott ügyintézésre. Normális dolog egy pár órás munkáért 120 ezret elkérni? Túlárazott, vagy ez a normális tarifa?

Budapesti lakás lenne.

2018. ápr. 27. 10:10
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
20: Újra kérdem. A napi 800 000 bevételből nem lehet megélni? Ez neked hogy jött ki?
2018. ápr. 28. 22:13
 22/29 anonim ***** válasza:
33%
2 éve 60000 Ft- 20 milliós és ismerősnek 50000 Ft - 17 milliós Győrben és nem ugyanannál az ügyvédnél. Tuti van Pesten is olcsóbb. Kérj ajánlatot többtől!
2018. ápr. 29. 06:38
 23/29 xswerdy ***** válasza:

21: nincs 800 milliós bevétel. Napi 8-at az tud megcsinálni, aki nagyon nyomott áron dolgozik, és két ügyvédjelölt dolgozik a keze alá. Számoljunk bruttó 50.000 Ft-al, az nettó 40.000. neki mondjuk összejöhet havi 6 millió bevétel. Ami persze jó, de nem 16.000.000, ami neked kijönne.

Ezzel együtt ügyvédként nem rossz üzleti modell, tömegével ingatlan adásvételeket csinálni, a szokásos ár töredékéért. Vannak ilyen ügyvédek. Ahogy olyanok is vannak, akik meg a cégmódosításokat csinálják tömegével, és igazából szakmai kihívást jelentő ügyeket nem vállalnak.

2018. ápr. 29. 21:41
 24/29 anonim ***** válasza:
55%

23: Nem 8 000 000, hanem a tizede, napi 800 000, és van!

Én havi 80 000-ből meg tudok élni, neki 21x 800 000, maradjon meg csak a fele nettóban, az is 8,4 millió Ft, mért ne tudna 105-ször annyi pénzből megélni, mint én? Röhej.

2018. ápr. 29. 21:51
 25/29 anonim ***** válasza:
23: Leírtam, mennyiért csinálja, azt is, én mennyit fizettem neki, 0,5%+ÁFA+ktg-ek, érthetetlen, miért ennek a töredékével kalkulálsz.
2018. ápr. 29. 21:52
 26/29 anonim ***** válasza:

Engem nem érdekel,hogy az ügyvéd meggazdagszik, viszont az igen,hogy számomra ez bizalmi kérdés.

sosem mennék olyan ügyvédhez akiben nem bízom meg maximálisan.

És bár lehet mondani,hogy az adásvételi szerződés általános, ez nagyon nem így van.

Ha nem figyel oda mindenre kiterjedően az ügyvéd, nem rögzít le mindent, nem hívja fel a figyelmed mindenre, akkor többet bukhatsz esetleg mint amennyivel olcsóbban megúszod.

Ezt tapasztalatból mondom: mindent megbeszéltünk az eladóval, mégis az volt a szerencsénk,hogy az ügyvédünk mindenre kiterjedő szerződést kötött ami olyan tényt rögzített ami miatt mégsem jött létre a szerződés miután szembesültek vele az eladók.

Sokszor lehet itt, az oldalon is olvasni,hogy az ügyvédek néha olyan szerződést kötnek ami nem tartalmaz mindenre kiterjedő kötelezettséget, pl. a határidőben meg nem történt kijelentkezésre vonatkozóan, ami után már nem lehet semmit követelni.

Nem azt mondom,hogy az egekbe szökő áron dolgozó ügyvédet kell választani, csupán azt hangsúlyozom,hogy olyat válasszatok akinek a munkájában megbíztok.

2018. máj. 1. 10:24
 27/29 anonim ***** válasza:
Előző vagyok, bocs'...határidőben történő kiköltözésre gondoltam, bár a kijelentkezés is nagyon fontos.
2018. máj. 1. 10:25
 28/29 anonim ***** válasza:
Továbbra is a 13-masnak aziránt a kijelentése iránt érdeklődöm, mire érti, hogy ennyi pénzből (ingatlanszerződésekből) nem lehet megélni. Mert én az ügyvédemnek 1 évi keresetét nem költöm el egy egész élet alatt, tehát 1 évi keresetéből 100 évig meg tudok élni. Érdekelne, hogy ő miért nem, vagy miért kevesli.
2018. máj. 1. 20:58
 29/29 anonim ***** válasza:

"Sokszor lehet itt, az oldalon is olvasni,hogy az ügyvédek néha olyan szerződést kötnek ami nem tartalmaz mindenre kiterjedő kötelezettséget, pl. a határidőben meg nem történt kijelentkezésre vonatkozóan, ami után már nem lehet semmit követelni. "

Egy adásvételi szerződésnek alapjáraton azért nem szükséges tartalmaznia ezt (sem), mert a Ptk tartalmazza, és a szerződés automatice mindent tartalmaz, amit a Ptk tartalmaz.

Tehát de, a szerződés tartalmaz minden jogot és kötelezettséget a Ptk által, amit hiányoltál.

2018. máj. 1. 21:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!