Normális az életvitelem? Te mennyit költesz havi szinten élelmiszerre?
Kíváncsi vagyok mennyi az átlag, mert sokan mondják, hogy én milyen keveset költök magamra kajailag, mégis egészséges vagyok (sőt van rajtam + 10 kg), de nem tudok kihez viszonyítani, mert az ismerőseim mind McDonald's, KFC egyéb gyors kaja függők, azt nem veszem alapul.
Reggelire egy kis kefírrel vagy joghurttal, az kb 60-100 Ft.
Ebédre és vacsira egy-egy home-made szendvics (kenyér, burizer/kolbi, majonéz, sajt, zöldségek), 1 db kijön kb 100-200 Ft.
Ha főzök is, egy leves is kb 100 Ft. vagy egy egytálétel max 200 Ft.
Krumplit és egyéb zöldségeket otthonról kapok, abban szerencsés vagyok, 0 Ft.
Egy száraz spagettitészta pl. 200-300 Ft. abból egyszerre magamnak csak 100 gramm fogy el.
1 rizs szintén kb ugyanennyi, egyszerre csak 100 gramm 1 adag.
Ital: nem iszom cukros üdítőket, energiaitalokat. Ice tea home-made, 1 liter simán kijön sacc/kb. 50 Ft.
Kávé 1 nagy 1200 Ft.-s kitart 1 hónapig.
Szeretek néha 1 sört inni este, mondjuk heti 7 napból 4x iszom, az 180 Ft./db
Szóval összességében véve nem értem az embereket (akik egyedül élnek, mint én, no gyerek, no férj, csak magadért vagy felelős történet), hogy mit költenek annyit kajára, piára.
Szerintem ez minőségi éhezős kategória, legalábbis én megdöglenék ezen az étrenden. Abban egyetértek, hogy nem mekis vagy rendelt kaján kell élni (előbbi összetétele nem az igazi, utóbbi marha drága, olcsóbban ki lehet hozni otthon).
Ahogy első is írta, nincs benne zöldség, gyümölcs, és mivel nem vagy vega, jó fehérje forrás (tojás, tejtermék, hús).
Nálam a tésztához/rizshez dukál 150-200g hús, a reggelihez 3-4 db tojás, joghurt/kefir minimum 1 kis doboz, de kefirből a nagyot is becsapom simán pufrizzsel. Emellett mindenféle zöldséget is szeretek enni nyersen, párolva, főzeléknek (répa, brokkoli, karfiol, paprika, kígyóubi, kelbimbó, borsó, esetleg bab), ezekből megpróbálok megenni 20-25 dekát.
Nagyon hiányos az étrended, rengeteg minden hiányzik belőle.
Levest 100 forintból kihozni?Teljesen lehetetlen, hacsak nem rántott leves, ami minden, csak nem leves.
Húsról nem teszel említést, gyümölcsről, tojásról, sajtról, tejről szintúgy nem.
Én éhen halnék ezen az étrenden, párom dettó, de még a 7 éves kislányom is kevesellné ezt, Emellett egészségtelen.
Amikor egyedül éltem, akkor is rendszeresen főztem, és nem voltam, nem is vagyunk túlsúlyosak.
Miért így étkezel?Anyagi okok miatt?
Szerintem bevan szűkülve a gyomrod, és ehhez szoktál hozzá.
Én csak 22 vagyok, egészségesen táplálkozom, rendszeresen edzem.
Nálam egy reggelire nem elég egy kis kefír, vagy joghurt. Azonnal zabpehellyel indítom a napot, nem egy picit tányérral.
Napközben 4x eszem(rizs/zöldségek/saláta/és hús(csirke-marha-hal)
Délután-este pedig változó, de általában sovány sonka, túró, zöldségek, stb.
Csak vizet iszom és semmi mást.
Így egy hónapban (változó), de általában simán elköltök 40-50e Ft-ot ételre. Beleszámítva azt is, hogy néha a büfében kell ételt vegyek, vagy étterem(táplálékkiegészítőket nem számoltam bele).
Annyit tennék hozzá, hogy lehet most egészséges vagy, azonban!!!! ez csak ideiglenes!!!!
A rossz étkezésnek nem fiatalkorban van következménye, hanem idősebbként jelentkezik.
Nem 20-30-40 évesen leszel cukorbeteg, vagy más egyéb, hanem majd 40 fölött...
Nem normálisnak mondanám az életviteled, hanem átlagosnak.
Amit még megkéne tanulni, hogy minden embernek mások az igényei. Ez nagyban függ a személyiségtől, és attól, hogy mekkora az anyagi kereted.
Pl.: Könnyű nettó 250-300-ból egészségesen táplálkozni, mint nettó 150-160-ból.
Családi állapottól is függ, meg maga a munkakörtől.
Meg a felfogás...
Én sokáig szeretnék élni, és simán ráköltöm most ezt az összeget a táplálkozásomra. Mivel később lehet, hogy lenne a felárból 10-20 millióm, de még 1 milliárdért sem gyógyítanak ki pl. egy cukorbetegségből.
Hát ez minden csak nem egészséges :) Főleg a mindennapi kenyér-kolbász, a silány levesek-egytálételek-tészták és a napi sör.
Magyarán ami jó az étrendedben az a reggeli joghurt, a többi mind úgy sz*r, ahogy van. Nem kerültél még kórházba vitaminhiánnyal? Mert durván szegényes ez az étrend.
Ha egy napra számolom az étkezésünket amúgy fejenként 1000-1500ft körül költünk. Fontos számunkra az egészség, így mindenből ami nem terem meg otthon bio minőséget veszünk, figyelünk rá, hogy ne vegyünk olcsó, gagyi, tartósítószeres, stb. termékeket, nem eszünk gyorskajákat, nem iszunk cukros dolgokat, nem eszünk fehér kenyeret, nem sütünk olajban, stb.
Könnyen ki lehet hozni 100 forintból egy levest, vagy 200-ból egy egytál ételt, csupán attól függ, hogy mit veszel, mikor, és hol, és attól, hogy mit dobsz ki.
Mondok példát: csirkeleves. Vettem csirkecombot farrésszel, kilója 340 Ft. Kicsontoztam, a farrészből és a combcsontból lett leves, a zöldség hozzá kb. 200 Ft. A combfilét meg elkészítem sütve, rántva, paprikásnak, stb. Köret hozzá, rizs, krumpli szintén nem több, mint 200 Ft. Ez így összesen 800 Ft. Én kisétkű vagyok, nekem ez 4 tányér tartalmas leves, és 4 adag főétel, de nálam jobb étvágyú embernek is elég 2-3 napig.
Tegnap rántott gombát csináltam. 2 nagy fej gomba 15-20 dkg, az 120 Ft (600Ft/kg), rizs 20 Ft, a tartárt nem tudom, mennyi lehet, előző nap készített franciasalátából maradt ki, de 60 forintnál nem lehet több, így cakk-pakk megvan 200 forintból, és igen finom volt. Ja, és a gombát a majonézből kimaradt tojásfehérjében paníroztam, a prézlit meg magam darálom, a megmaradt zsömlékből.
Tegnap vettem gyönyörű, hófehér karfiolt 300Ft/kg áron. Dubarry szeletet fogok sütni. Nem lesz drágább egy adag hússal, tejszínnel, sajttal, rizzsel együtt, mint 3-400 Ft.
Nem mondom, hogy minden nap így eszem, ha kedvem van, megveszem a 3000 Ft-os marhát, vagy kaviárral töltött tojást készítek, társasággal elmegyek étterembe, minimum 5000 Ft egy vacsora, de hosszú távon kiegyenlítődik.
Egy barátnőm mesélte, hogy ő olcsóbban jön ki, ha rendeli az ebédet, mintha maga főzne. Nem értettem, amíg el nem mesélte, hogy kacsát sütött, valami szőlős salátával, amibe csak a szőlő több, mint 1000 forint volt... Meg januárban főzött lecsót, 1200 forintos paprikából. Nekem nyáron nagyjából 100 forint egy tányér lecsó, kolbásszal, tojással, és ilyenkor pár üveggel elteszek télire is.
"Mondok példát: csirkeleves. Vettem csirkecombot farrésszel, kilója 340 Ft. Kicsontoztam, a farrészből és a combcsontból lett leves, a zöldség hozzá kb. 200 Ft."
Az nem leves, hanem ízesített víz. 0 tápanyaggal. Az az 1-1 zöldség, amit beledobtál nem sokat segít rajta.
Az ilyen 200 ft-os szemetek arra jók, hogy telítse a hasadat kicsit, hogy ne érezd magad éhesnek, miközben minőségi tápanyagoktól fosztod meg a szervezetedet.
"A combfilét meg elkészítem sütve, rántva, paprikásnak, stb. Köret hozzá, rizs, krumpli szintén nem több, mint 200 Ft. Ez így összesen 800 Ft."
A kérdező nem 800 ft-ból készít főételt, hanem 200-ból. CSak a hús többe kerül annál, szóval ne írj már hülyeségeket.
"Tegnap rántott gombát csináltam. 2 nagy fej gomba 15-20 dkg, az 120 Ft (600Ft/kg)"
A gomba ára majdnem 1000ft/kiló.
"rizs 20 Ft"
20 ft rizs az még a legótvarabb tesco value rizsből is 10deka, azzal ember nem lakik jól.
"tojásfehérjében paníroztam, a prézlit meg magam darálom, a megmaradt zsömlékből."
És gondolom a tojás meg a zsemle sem került semmibe ugye, azért nem számolod :)
"Tegnap vettem gyönyörű, hófehér karfiolt 300Ft/kg áron."
Azt kukáztad??? A Karfiolnak jelenleg kb. 5-600 ft kilója...
"Dubarry szeletet fogok sütni. Nem lesz drágább egy adag hússal, tejszínnel, sajttal, rizzsel együtt, mint 3-400 Ft."
:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD na ne.
"nyáron nagyjából 100 forint egy tányér lecsó, kolbásszal, tojással, és ilyenkor pár üveggel elteszek télire is."
A normál kolbász több bele, mint 100 ft...
"Mondok példát: csirkeleves. Vettem csirkecombot farrésszel, kilója 340 Ft. Kicsontoztam, a farrészből és a combcsontból lett leves, a zöldség hozzá kb. 200 Ft."
"Az nem leves, hanem ízesített víz." Volt benne csont, rengeteg hússal, sárgarépa, petrezselyem gyökér, paszternák, karalábé, zeller, kellbimbó, és 8 tojásos cérnametélt. Mi a búbánat kell még egy levesbe, hogy ne ízesített víz legyen? Mi az a minőségi tápanyag, amitől meg vagyok fosztva? A chia mag, meg az amaránt?
"A kérdező nem 800 ft-ból készít főételt, hanem 200-ból. CSak a hús többe kerül annál, szóval ne írj már hülyeségeket." Azt írtam, ez így összesen 800 Ft, és négy napi ebéd. Ha elosztom a 800-at néggyel, csak kijön az a 200 Ft.
"A gomba ára majdnem 1000ft/kiló.
Azt kukáztad??? A Karfiolnak jelenleg kb. 5-600 ft kilója..." A gombát 600-ért, a karfiolt 300-ért vettem. Mint írtam, nem mindegy, hogy mikor és hol veszed. A legközelebbi boltban biztos nem annyi, mint a csarnokban, vagy a piacon.
"20 ft rizs az még a legótvarabb tesco value rizsből is 10deka, azzal ember nem lakik jól." Ok, lehet, hogy ezt benéztem, és nem 20, hanem 40 forint volt a rizs. Mondjuk én a rizst is akkor veszem, amikor akciós, és nem akkor, amikor már elfogyott.
"tojásfehérjében paníroztam, a prézlit meg magam darálom, a megmaradt zsömlékből."
És gondolom a tojás meg a zsemle sem került semmibe ugye, azért nem számolod :)" Azért nem számoltam, mert sokan a kimaradt tojásfehérjét, és a szikkadt zsemlét egyszerűen kidobják, én meg felhasználom.
"Dubarry szeletet fogok sütni. Nem lesz drágább egy adag hússal, tejszínnel, sajttal, rizzsel együtt, mint 3-400 Ft."
:DDDDDD na ne.
Na de :)*
"A normál kolbász több bele, mint 100 ft... " Nekem 3-4 karika kolbász bőven elég egy tányér lecsóba. De jó, akkor legyen az egész 130 Ft.
Most tényleg 20-30 forintokról vitázunk? Én egy általános gyakorlatról írtam: olcsón vásárolok, átgondoltan főzök, és semmit nem dobok ki, ami használható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!