Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Normális az életvitelem? Te...

Normális az életvitelem? Te mennyit költesz havi szinten élelmiszerre?

Figyelt kérdés

Kíváncsi vagyok mennyi az átlag, mert sokan mondják, hogy én milyen keveset költök magamra kajailag, mégis egészséges vagyok (sőt van rajtam + 10 kg), de nem tudok kihez viszonyítani, mert az ismerőseim mind McDonald's, KFC egyéb gyors kaja függők, azt nem veszem alapul.

Reggelire egy kis kefírrel vagy joghurttal, az kb 60-100 Ft.

Ebédre és vacsira egy-egy home-made szendvics (kenyér, burizer/kolbi, majonéz, sajt, zöldségek), 1 db kijön kb 100-200 Ft.

Ha főzök is, egy leves is kb 100 Ft. vagy egy egytálétel max 200 Ft.

Krumplit és egyéb zöldségeket otthonról kapok, abban szerencsés vagyok, 0 Ft.

Egy száraz spagettitészta pl. 200-300 Ft. abból egyszerre magamnak csak 100 gramm fogy el.

1 rizs szintén kb ugyanennyi, egyszerre csak 100 gramm 1 adag.

Ital: nem iszom cukros üdítőket, energiaitalokat. Ice tea home-made, 1 liter simán kijön sacc/kb. 50 Ft.

Kávé 1 nagy 1200 Ft.-s kitart 1 hónapig.

Szeretek néha 1 sört inni este, mondjuk heti 7 napból 4x iszom, az 180 Ft./db

Szóval összességében véve nem értem az embereket (akik egyedül élnek, mint én, no gyerek, no férj, csak magadért vagy felelős történet), hogy mit költenek annyit kajára, piára.

2017. márc. 4. 05:39
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
93%
Az éttermezéseket is számítva olyan 100k Ft körül van a havi kajaköltségem, de cserébe szinte soha nem főzök, sokszor fogyasztok halat, rákot, marhát, időközönként kengurut és vadhúst. Egy rakás pénz, de huszonéves egyedülálló középosztálybeli budapestiként most jut pár ilyen év. Ha megállapodik az ember, akkor nyilván nem kenguruhúsra költi azt a pénzt, amiből befizethetné a kölköt pl egy angliai útra
2017. márc. 4. 21:08
 12/17 anonim ***** válasza:
50%
Az egészséget nem abban mérik, hogy hány kg súlyfelesleg van az emberen. Sőt, pont ez a 10kg mutatja, hogy nem táplálkozol egészségesen. Mivel saját bevallásod alapján cukrosat nem fogyasztasz, így csakis a sok pékárútól és tésztától jöhetett össze ez a súlyfelesleg. Amit ugyebár tudunk, hogy nem tartoznak az egészséges, tápláló kategóriába.
2017. márc. 5. 08:28
 13/17 anonim ***** válasza:
70%

Mindent lehet enni, inni, mértékkel.Nem attól szed valaki fel x kilót, mert néha megkívánja a spagettit.A mozgásszegény életmód, az egysíkú táplálkozás semmilyen téren nem tesz jót.Vitaminhoz nem jut a szervezeted, húst nem eszel, a csirkelevesnél még egy zöldbablevessel is jobban jártál volna.

Az összegek pedig amiket írtál, és írt egy hsz., lehetetlen.Háztartást vezetek, kétnaponta főzök, járunk bevásárolni, tisztában vagyok az árakkal.

2017. márc. 5. 09:15
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

Rettenetes az étrended, ne is haragudj. A tested éhezik, ezért is van rajtad valószínűleg az a tíz kg zsír.

Nem a mennyiségekkel van a baj, hanem azzal, hogy nagyon kevés zöldséget eszel, gyümölcsöt sem említesz. Minden nap nem lehet fehér kenyeres-kolbászos-majonézes "szendvicset" enni, igazából sosem kellene. Rendes zsömlében, rendes húsból, sok zöldséggel sokkal többe kerül, mint az általad jelzett összeg.

Hol az étrendedből pl. a hal?

Tipikusan abba a hibába esel, mint sokan: azt hiszik, hogy pusztán azért, mert "házikosztot" esznek, már sokkal egészségesebbek, mint azok, akik gyorskaján élnek. Holott az általad felsoroltakon élve pont annyira táplálkozol hiányosan és rosszul, mintha gyorsételeket ennél.

Minőségben, egyedül, ha valóban mindenféle zöldséget kapsz otthonról, körülbelül 35 ezer forinttól talán már tudnál, nagy odafigyeléssel, kielégítően táplálkozni.

2017. márc. 6. 15:17
 15/17 A kérdező kommentje:
gyümölcsöt, zöldséget is beiktatok azért, de a húst és a belsőségeket utálom, sosem vennék, mert fura rágni őket
2017. márc. 8. 21:03
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
Vegan vagyok, mikor még költöttem élelmiszerre olyan 30-40ezer közt mozgott a havi kaja, ma már szerencsére megtermelek mindent csak luxus termékeket veszek értem ez alatt pl a mustárt, erőspistát, banánt... havi max 10.000 a kaja költségem +rengeteg munka 3000négyzetnéteren.
2017. márc. 10. 13:27
 17/17 anonim ***** válasza:
75%
hat..ertheto az a plusz 10 kg ha krumpli,teszta,vajas sajtos kifli a menü...
2017. ápr. 21. 19:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!