Ha napi 1500 forintot költünk élelmiszerre (5 tagú család, abból három 14 év feletti gyerek), az kevés vagy sok? Mennyi lenne az átlagos?
Szerintem sem lehet ennyiből minőségileg és mennyiségileg megfelelő ételt kihozni.
Persze a szükség nagyúr... sajnos :(
Úristen, ez majdnemhogy az éhezéssel egyenértékű...
Havi 45.000 ft-ból 5 főre bevásárolni sem lehet... Ez a párizsis/májkrémes kenyér + víz kombináció meg ha szerencsétek van néha jut zúzapörköltre is...:(
Fejenként min. 1.000 ft lenne a normális egy egészséges, változatos étrendhez. A gyerekeknek is már ilyen korban. Amíg kisebbek lehet kevesebbet számolni, mert ugye feleannyit esznek, mint egy felnőtt, de egy 14 év feletti már teljes adagot eszik.
Igen, sokkal többek kéne tudni a körülményekről, hogy érdemleges választ lehessen adni. Így egyértelmű, hogy két felnőttnek és 3 kamasznak rettenetesen kevés.Ennyi pénzből napi háromszori étkezést 5 emberre lehetetlen kihozni.
Én arra lennék azért kíváncsi, hogy eddig mennyiből jött ki a kérdező, hogy ez a kérdés felmerült benne.
Lehet, hogy valami váratlan anyagi csőd érte őket, de hát sajnos a tény az tény, hogy nagyon kevés ez a pénz.
Köszi a válaszokat! :) Én is attól tartottam, hogy ez kevés...
Amúgy nem vagyunk menzások (én vagyok az egyik gyerek), mindent otthon eszünk, de őszintén szólva tényleg nincs itthon túl sok kaja. Csak az alap, kenyér, szalámi, pár joghurt, vaj, paradicsom, alma. Meg liszt, tészta, rizs, de az mindig van. Ma ezeket láttam a hűtőben, és a konyhában.
Apám elvileg minden nap megy vásárolni, és ma láttam, hogy kemény 1510 forintot költött élelmiszerre... Az a durva, hogy lenne több pénz rá, csak egyszerűen nem ad, és nem költ többre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!