17 millióért vennénk ingatlant, az ügyvédi költség
120 ezer lenne, normális dolog?
Figyelt kérdés
17 millióért vennénk egy ingatlant, a közelünkben lévő ingatlanos ügyvéd 120 ezer ft-ot mondott ügyintézésre. Normális dolog egy pár órás munkáért 120 ezret elkérni? Túlárazott, vagy ez a normális tarifa?
Az államnak fix 6600 Ft-ot kell fizetni a bejegyzésért, de ez általában nincs benne a kialkudott ügyvédi díjban.
Van olyan ügyvéd, akinek fix a díja, és van, akinek sávos, így egy bizonyos összeg fölé sosem megy. De nagyobb értékű ingatlannál bizonyára lehet alkudni.
A munka tényleg ugyan annyi az összegtől függetlenül, illetve sokkal inkább függ egyéb paraméterektől (van-e hitel).
Ugyanakkor az ügyvédnek van felelőssége, ha valamit elront, leginkább ezzel szokták indokolni a %-os díjat.
2018. ápr. 27. 13:44
12/29 anonim válasza:
Nem ez nem normális. Nagyon olcsó
2018. ápr. 27. 13:57
13/29 anonim válasza:
Sokaknak ilyenkor jut eszükbe, hogy ügyvédnek kellett volna menni. De arra gondol e valaki, ha visszaesik az ingatlan piac, neki azért még vannak fix kiadásai. Nem sajnálni akarom őket, ez jól jön nikik, amilyan kus plusz. Mert ebből hosszútávon nem is tudna megélni. Fontosabb számukra az egyéb perek, büntetőügyek.
2018. ápr. 27. 15:09
14/29 anonim válasza:
0,5% az ügyvédi díj, de ennél olcsóbb is van, Gugli első oldalán több is kijön, ha így keresel, 40 körül + a papírok kikérése, szóval 70 alatt kijön a legolcsóbb ügyvédnél. 120 az még normális, mert 0,5%+ÁFA+papírok.
2018. ápr. 27. 18:05
15/29 anonim válasza:
13: Én tudom, mivel jár, végig is csináltam volna, ha lett volna rá anyagi hátterem és idegi cérnám, de nem volt. Így is 22 évesen csókolóztam először, mert előbb nem volt kapacitásom a tanuláson kívül másra.
Még később talán megcsinálom, de nem elég a szorgalom (napi 13-14 óra munka 2 éven át, ha érettségi után csinálod zsinórban, akkor pont 18-tól 25-27 éves korodig nincs más az életedben csak ez) és az anyagi háttér ahhoz, hogy ügyvédbojtár lehess (minimálbért se kapsz, van, ahol ingyen kell bojtárkodni). Telített a szakma, óriási mázli kell, hogy helyet kapj ügyvédbojtárként.
2018. ápr. 27. 18:09
16/29 anonim válasza:
De kérdezz rá, hogy az ÁFA benne van-e már! Meg van-e egyéb költség.
2018. ápr. 27. 18:12
17/29 anonim válasza:
A mi ügyvédünk 0,5 %-ért dolgozott Budapesten + tulajdoni lapok és némi apróbb ügyintézési díjak. Nem is tudom pontosan. A 16 milliós lakásra 96 ezer forintot pengettünk ki neki.
Nem kell többet dolgoznia vele jobb esetben, ez tény, de nagyobb ház, nagyobb vagyon, neki is több jutalék. Az ingatlan bizniszben mindenki így van ezzel gondolom.
Engem a vagyonosodási illeték jobban sokkolt, amikor először hallottam róla. :)
2018. ápr. 27. 20:15
18/29 anonim válasza:
Igaz az én házam jóval olcsóbb volt, 5.5millió, az ügyvéd 35ezret kért.
2018. ápr. 27. 21:59
19/29 anonim válasza:
13: Az enyémnek napi 4-5 adásvétele van + 3-4 ajándékozás, az több, mint 800 000 Ft bevétel/nap, hogy érted, hogy nem tudna belőle megélni?:-o
2018. ápr. 28. 01:23
20/29 xswerdy válasza:
előzőnek: napi 4-5 adásvétel, plusz 3-4 ajándékozás? Úgy se fér bele, ha mást nem vállal (céges ügyek, peres ügyek, stb.). Egy adásvétellel azért kb 2 óra munka van minimum. Ha minden jól elő van készítve, akkro fél óra a helyszíni aláírás, de ha kicsit több a kérdés, simán lehet egy óra. És előtte a szerződést előkészíteni szintén legalább 1 óra, lehet, hogy van észrevételük a feleknek azt javítani esetleg több körben. Szóval ha egy adásvételre összességében 2 órát számolok, az már nagyon hatékony. Ebből napi 8-at megcsinálni lehetetlen. Ha van egy ügyvédjelöltje, aki az előkészítést csinálja, és tényleg az ingatlan adásvételekre vannak ráállva (egyszer mennek a földhivatalba a napi paksamétával), akkor ez elérhető. De ennyi ügylete meg annak van, aki a neten hirdeti, hogy nagyon olcsón csinálja az ingatlan adásvételt. Szóval ő meg ezért nem gazdagszik meg.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!