Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Szeretnénk házat venni,...

Szeretnénk házat venni, összegyűjtöttük a szóba jöhető településeket, de több száz ház van. Szempont,16. kerületbe fél órán belül beérni kocsival. Van olyan, amit ajánlanátok, vagy pont elleneznétek, és miért? 15-20 milliós nagyságrend.

Figyelt kérdés

BP:

3,4,10,14,15,16,17,

Pest:

20-km : Kistarcsa, Nagytarcsa, Csömör, Kerepes, Pécel, Mogyoród, Fót, Dunakeszi, Budakalász

20+km : Csomád, Gyál, Maglód, Ecser, Pomáz, Üröm, Gödöllő, Veresegyház, Szada, Gyömrő, Pilisborosjenő,

Göd, Erdőkertes, Csobánka, Szentendre, Sződliget, Őrbottyán, Isaszeg, Sződ

30+km : Üllő, Vecsés, Péteri, Bag, Mende

2018. jan. 20. 10:42
1 2 3 4 5 6 7
 21/63 anonim ***** válasza:

17 vagyok. Nem lehet megmondani, hogy x falazat jó vagy nem, adott ház kérdése. A régi vályogházaknál a vízszigetelés a baj, több ok van, amiért a víz felmehet a falakba. A vegyessel sincs gond, így konkrétan, hogy elítélnénk, vagy valami. Az adott házat kell konkrétan megnézni, kérdezni, a környéket is meg kell nézni, mennyire belvizes (lehet falnedvesség-mérőt kapni, kb. 6 e Ft, környéken is kívülről látod a házak állapotát, pl. sok omlott vakolat, sok frissen vakolt lábazat), stb. sok mindent. A tégla persze jó, ami nem annyira jó, és nem szeretik, az a szilikát. Nehéz eladni általában, ezekről itt olvashatsz.

[link]

A vizesedés persze egy dolog, statikailag is meg kell nézni egy házat, általános állapotot, de sok mindent lát a "laikus" szem is, (repedések, falak, nyílászárók, tető állapota), de írtad, h te dolgoztál felújításban, ha jól emlékszem.

2018. jan. 20. 17:59
 22/63 A kérdező kommentje:
Igen. Csak nem mennék már bele egy olyan vályogházba, amin a fal meg van repedve, mert tudom tapasztalatból, hogy mitől van. Én téglával való munkához vagyok hozzászokva, meg betonhoz, azokat lehet fúrni, vésni. A vert, vegyes, kő, stb. dolgokat nem ismerem, de amiket az elmút 3-4 órában kiszedtem linkbe, annak már 30%-át kidobtam a segítségetek által. :)
2018. jan. 20. 18:13
 23/63 anonim ***** válasza:

Mielőtt házat vennél valahol, mindenképpen lépj be a helyi csoportokba, érdeklődj utána a közelekedésnek és hogy mennyi idő beérni szerintük.

Akik ott laknak évek óta tudnak pontos választ adni, nem a google maps.

Ahol én lakok elvileg hamar be lehet érni a városba.

Gyakorlatilag ha baleset van,akkor megáll az élet órákra.

Ha leesik egy kicsi hó,vagy lefagy az út is rettenetesen bedugulnak az utak és a szokásos 20 perces utat 2 óra megtenni.

Nyilván ilyen mindnehol lehet,csak ezzel is kalkulálni kell, hogy ahol pl 1-1 sáv vezet be a városba, ott egy balesetnél jobban megáll az élet, mint ahol 2-3 sáv megy páronként pl.

2018. jan. 20. 18:35
 24/63 anonim ***** válasza:
Na, akkor már nem ötszáz van :)
2018. jan. 20. 19:15
 25/63 A kérdező kommentje:
Végignézem mindet a neten, ami a mi szűréseinkre optimális lehet, a legolcsóbbtól a maxig. Nem fogok fizetni egy ingatlanosnak sem, főleg mert mikor albérletet kerestünk mind át akart vágni mindennel. Jó pár napba bele fog telni, ma sikerült 12 millióig átnézni a hirdetéseket, 135 hirdetést olvastam át, és csak 9 linkem maradt. :) Nyilván ez volt a legkisebb réteg, mert 12-14 milliós árra beállítva 1.5x ennyi ház jött ki kb ránézésre. Az majd a holnap muzsikája. Lehet holnap már megyünk egy kört, fel Őrbottyán felé, meg lefelé Üllőhöz, hogy megnézzük, mennyire stimmelnek ezek a google maps idők, és akkor már kevesebbet kellene átnézni, ha kilőnénk ezáltal pár települést.
2018. jan. 20. 21:46
 26/63 anonim ***** válasza:
Én Veresegyházon keresek 28millióig 1990után épültet,min.90m2 és legalább az egyik szintet ne kelljen felújítani 1db hirdetést találtam. Iszonyat árak vannak. Az ingatlanosokról meg annyit, hogy 5en is hirdetik mind más évet írt mikor épült a ház...
2018. jan. 21. 07:11
 27/63 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként meg ha vasárnap méred le a bejárási időt az nem annyi mint hétköznap. Nekem kollégám ott lakik ahova költöznék. Egyébként meg hiába van egy szintidő ha pár év alatt sokan költöznek oda. Dunakeszi is ilyen 10év alatt annyira felduzzadt, hogy kocsival bejárni halál... Félek ez lesz majd Veresegyházzal is, de akkor majd vonatozok.
2018. jan. 21. 07:17
 28/63 anonim ***** válasza:
100%

Igen, ha kinéztek egy házat, akkor érdemes hétköznap reggel és este is elkanyarodni arra, az fog valós infót adni.

Egyébként a képek elég jó szűrőt adnak. Amikor mi lakast kerestünk sokszor elsem olvastam a hirdetést, mindig a képekkel kezdtem. Ha ez alapján már nem volt szimpatikus, akkor bezártam. Így azért gyorsan fogytak. Ezen felül érdemes jobban leszűkíteni, hogy hol szeretnétek venni! Olyan nincs, hogy minden környék szimpatikus. Érdemes jól körbenézni, tájékozódni. Hol van orvosi rendelő, bolt, ovi, iskola a környéken. Hol lehet sétálni egyet, stb. Kinek mi a fontos. Mi pl. fiatal pár vagyunk, még noncs gyerekünk, de szeretnénk, így fontos volt, hogy babakocsival ki lehessen mozdulni, legyen közel bölcsi, ovi, játszótér és ha betegek vagyunk háziorvosra se kelljen három napot várni, avagy 10 km-t utazni.

2018. jan. 21. 11:24
 29/63 anonim ***** válasza:
Már 2013-ban az volt, hogy megtekintő lappal, ingatlanosokkal 40 házat néztünk meg, felállítottunk egy hármas sorrendet (Üröm, Békásmegyer-Ófalu, Szentendre), a végén mégis a neten találtuk meg az igazit. Akkor még 20 millió alatt fiatal és jó állapotú házakat is kináltak, kisebbeket is. Most 25 alatt csak rossz állapotú, felújitandó van, azok is messze mindentől.
2018. jan. 21. 13:05
 30/63 A kérdező kommentje:

No szép estét. Volt ma egy kis autós kirándulás, a célállomástól a 16. kerületből, hogy lássuk, mennyire reális a google maps. A települések mellett a 2 számnál az első a település kezdete, a második a vége tábla, a célállomásunktól, piros lámpákkal, meg mindennel. Elszórtan nagyjából 5 perc a google gps eredeti célidejéhez hasonlítva úgy, hogy az M3-on 130 helyett 110-el, a falvakon kívül 90 helyett pedig 70-nel mentem, direkt, lassító tényezőként, amit ha levonok, az a +5 perc majdnem ki is jött volna, de télen amúgy is óvatosabb, lassabban vezet az ember, és így:

M0-régi fóti út felől:

Fót: 12-18p, Csomád 22-24p,

M0-M3-as felől:

Szada 20-25p, Veresegyház 24-35p,Erdőkertes 28-36p, Őrbottyán: 29-36p

Kiesett: Vácegres, Vácrátót, mert mindkettő 40 percen felül lett volna, Vácegresen meg borzasztóak azok a dombos-kanyaros utak, 1. utcánál vissza is fordultam.

Egyébként megy a zöld kész mindenkinek. Elvileg kedden nézzük meg, a Domony-Aszód-Bag trió mennyi idő.

2018. jan. 21. 20:53
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!