Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Miként tud egy fiatal manapság...

Miként tud egy fiatal manapság lakást venni?

Figyelt kérdés

Egy pályakezdő huszonéves, akinél nincs ott a szülei félretett millió.

Évekig a szüleinél kellene laknia, hogy összegyűjtse a nagy részét rá?

Esetleg huszonévesen fel kéne vennie egy az életkorával majdnem megegyező törlesztőidejű hitelt?

2018. jan. 19. 20:07
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
62%

Tiszerintetek meg mindenért a kisember a hibás, akinek a látszat kedvéért meghagytak annyi jogot, hogy négyévente elmegy szavazni. Az az egyre vékonyodó értékteremtő réteg, akinek köszönhetően még van egyáltalán mit enned.

Azóta se támasztottad semmivel se alá, hogy mitől is olyan fantasztikus a vadkapitalizmus, és ha ez a non plus ultra bezzegrendszer, miért csúszunk meredeken lefelé a szarba, hogy 3 éven belül Ukrajna, 10 éven belül pedig Szomália fog lehagyni minket. A jóságos kormány, a dollárdiplomácia, a modernkori adósrabszolgaság semmiről se tehet!

Nem lepődöm meg ezen a felfogáson, jellegzetes mai konzumbirka életszemlélet. De hát az államhatalom mindig is így működött: a végsőkig kizsákmányolja az ostobákat, majd halállal fizet nekik.

2018. jan. 19. 22:50
 22/35 anonim ***** válasza:
71%

20 éves koromban már 2 év gyakorlatom volt a szakmámban (asztalos), kimentem németországba, majd 5 évvel később svédországba, majd 3 évvel később 1 évre USA-ba...

Ma Borsodban élek a saját kacsalábon forgó okosházamban, itt a műhelyem az udvarban, és most is külföldre gyártok a kapcsolataimon keresztül...

Gürizhetsz és vehetsz fel az élethosszodnak megfelelő hitelt, vagy választhatsz egy szakmát, amit esetleg szeretsz is csinálni, és megkereshetsz vele annyi pénzt, amennyit nem szégyellsz.

2018. jan. 19. 22:53
 23/35 anonim ***** válasza:
62%
Azért az "érték teremtés" nem gyári munkát jelent...
2018. jan. 19. 23:22
 24/35 anonim ***** válasza:
16%
Nem csak azt, ide sorolható bármi, ami olyasmit állít elő, ami az emberi élet fenntartásához szükséges. Egy péknek a szememben nagyobb az értéke, mint egy bankárnak.
2018. jan. 19. 23:33
 25/35 anonim ***** válasza:
Az "átkozsban" és "vadkapitalizmusban" is az jut előre a ranglétrán AKI CSONTIG BENYAL. Mennyi helyen látom hogy TEHETSÉGTELEN, zakós menedzsermajmok 800-900ezerért osztják az észt, ÉRTÉKET NEM TEREMT csak "szemléletmódot" vált. Ezek a tapasztalataimon alapuló TÉNYEK. Nem 1, nem 2.
2018. jan. 20. 08:33
 26/35 anonim ***** válasza:
62%
Tudod, te ha ilyen egyszerű lenne, hogy cs9ntig benyal... akkor te is megtehetnéd... de nem teszed...
2018. jan. 20. 09:54
 27/35 anonim válasza:
79%
Nem értem miért írjátok, hogy régen sem tudott egy fiatal lakáshoz jutni. Az én nagyszüleimnek van egy 100nm-es házuk, egy viszonylag nagy kerttel. Ezt a házat hitelből építették, amit pár éven belül vissza tudtak fizetni, mert fix és kicsi volt a kamat. Pedig egyszerű munkások voltak. Ma ilyet nagyon ritka esetekben lehetne megtenni szerintem. Legalábbis az én környezetemben ezt látom: mindenki dolgozik szorgalmasan és mégsem jut másra, csak albérletre. Egyébként van egy alternatív építése lehetőség: az earthship ház. Ez egy új szabadalom volt olyan ház építésére ami környezetbarát. Elsőre nem biztos, hogy jól hangzik, de nagyrészt gumianroncsokat és üres üvegeket használnak fel. De ha rákeresel youtubeon nagyon szép megvalósításokat látsz. A lényege hogy a ház egyik fele a földbe van beépítve félig, ezáltal télen is minimum 16 fok van a lakásban. Direkt úgy tájolják, hogy a napfény mindig érje az az oldalát, ami nem a földbe van építve. Esővízgyűjtők és napelemek miatt teljesen ökobarát. Tehát az összközművektől mentes, ami anyagilag nem terheli az embert. Négyzetmétere most kevesebbe kerül, mint egy téglaházé. Mi ilyet fogunk építeni a testvéremnek.
2018. jan. 20. 12:25
 28/35 anonim ***** válasza:
75%

Én már egyetemistaként is dolgoztam, illetve elég jó ösztöndíjat kaptam. Volt egy lakástakarékom, amennyit csak tudtam, mindig félreraktam. Aztán albérletbe mentem, dolgozni kezdtem és szintén spóroltam amennyit tudtam. Megismertem a páromat, aki szintén mérnök, hasonló beállítottsággal, mint én. 3 év albérlet után összedobtuk amink van és vettünk fel hitelt egy kos lakásra. Most ezt fizetjük az albérlet helyett és számításaink szerint 7 éven belül vissza tudjuk fizetni. Nem panaszkodunk, pedig sosem dolgoztunk külföldön és mindent saját magunknak teremtettünk meg.

Megjegyzem, nálunk egy fizikai melós nem sokkal keres kevesebbet, mint én. A bruttó alapbérük 180 ezer, ugyanakkor A nettó 250 ezret pótlékokkal, jutalékokkal simán hazaviszik. Igaz ez a legtöbb melósra és sok helyen még végzettség sem kell. Dolgozni kell érte? Kell. Nem is sajnálom tőlünk, de azt gondolom ez azért nem olyan rossz fizu ma Magyarországon sokszor csupán 8 általánossal. Mégis két kézzel fogdossuk össze az embereinket az utcáról, mert a kutya sem akar fizikai melós lenni.

Egy asztalos, egy villanyszerelő, egy burkoló, egy bármilyen JÓ szaki ma olyan életet tud(na) felépíteni itthon magának, amit egy mérnök sem tudna soha...

Persze az ember telhetetlen. Én is örülnék nettó 600 ezres fizunak, kacsalábon forgó palotának meg saját személyzetnek. Ugyanakkor be kell ismernem, hogy a mi pénzünkből is kényelmesen meg lehet élni.

2018. jan. 20. 16:26
 29/35 anonim ***** válasza:
100%

Az a baj, hogyha az adott környéken elszálltak az ingatlanárak, akkor kell a 600 ezres fizetés, hogy meg tudd venni...

Persze vásárolhatsz máshol is ingatlant, ahol olcsóbb, pl. vidéken, csak akkor meg a közlekedés viszi a pénzt de nagyon.

2018. jan. 20. 16:28
 30/35 anonim ***** válasza:
Több diplomás pár is van a környezetünkben. Talán mindenhol ketten keresnek ennyit és Budapesten vásároltak lakást (mi agglomerációban, mert vidékiként hiányzott a nyugi). Egy 20 évre felvett hitel törlesztői némi alap tőkével megvannak 70-90 ezerből. Egy albérletet ma nem kapsz ennyiért és nem az az érzésed, hogy az ablakon dobálod ki a pénzed. A hitelt pedig mindent körbejárva okosan kell felvenni és mihamarabb visszafizetni, nem ülni rajta 20 évig. Szerintem egyedül is jobban megéri belevágni, mint ma albérletet fizetni.
2018. jan. 20. 17:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!