Mekkora lakást érdemes venni?
Első lakásom megvásárlása előtt állok és -jelenleg- egyedülállóként nem tudok dönteni a méretét illetően.
Kb azonos áron tudnék most vásárolni egy 37nm + 3nm tároló + 5nm teraszos új építésű egy szobás lakást. Vagy egy 2.5 szobás régebbi építésű (30-40 éves lehet) de kívülről szigetelt 57nm-es lakást.
A nagyobb lakásnál félek a kihasználatlan terektől -főleg ha sokáig, vagy örökre egyedül leszek- a kicsinél pedig, hogy nem férek majd el hosszabb távon kényelmesen, esetleg ha ketten leszünk.
Családot még nem tudom, hogy szeretnék-e, nagyon öntörvényű, máshoz nehezen alkalmazkodó vagyok (jelenleg 30 éves). Éppen ezért is nincs párkapcsolatom most és nem is tudom, hogy egy darabig szeretnék vagy sem.
Minden építő jellegű választ nagyon szépen megköszönnék.
Köszönöm az eddigi válaszokat/véleményeket sokat segítettek. Már tudok konkrétumokat is mondani, a lakások árai szerintem nem mérvadóak a kérdés megválaszolásához. Alkudozás után egyébként kereken 2 millióval lenne olcsóbb a kisebb lakás. Ez nem elhanyagolható, de hosszú távon főleg esetleges eladás esetén szerintem megtérülne. A kisebbik lakás közös ktg 5 500 Ft, rezsije ~18 000, a nagyobbiké pedig 7 900 és ~28 000 körül alakul, tehát durván havi 10-15 000 Ft-os különbségről beszélünk. A két és fél szoba pedig 1.5 szoba és egy hall, külön 2 db tároló, külön WC és külön fürdőszoba, mint kiderült.
A kérdésem lényege igazából, hogy érdemes fenntartani kényelmi szempontból egy jóval nagyobb lakást vagy sem. Amíg egyedülálló vagyok igaz, hogy külön hálószoba és külön élettér lesz mindennek ami jó dolog de kihasználatlannak és kicsit pénzkidobásnak érzem. Két fő esetén viszont tökéletes méretű, akár még egy gyerek is elfér. Ugye egyik állapotot sem tudom meddig tart nem vagyok jós, ha az lennék nem is kérdeznék.
Még egyszer köszönöm a sok segítséget!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!