Panellakásba érdemes fektetni?
Panellakásban élek, őszintén szólva szeretünk itt élni, mert nagyon alacsony a rezsi, meleg van, állandó 23-24 C fok. Tudnánk venni a feleségemmel másik ugyanekkorát, de szerintetek érdemes egy másik panelprogramon átesett panellakást venni, ami normális, jó állapotú és esetleg kiadnánk albérletbe törvényes keretek között?
Hosszabb távon esetleg bukhatunk rajta, hogy most 11-12 millió Ft, 4-5 év múlva meg csak 6 millió? Most az ingatlanosok azt mondják, hogy nagyon max 2 hónap alatt el lehet adni, ez változhat drámaian? Szegeden élünk.
Érett, tapasztalt emberektől kérek választ!
Én adok ki ingatlanokat. Szerintem megéri, csak kezelni kell!!! Szereltess fel előre feltőltős villanyórát. Az elmű ingyen felszereli. Ha nem fizet a bérlő te sem fizeted ki előre és egyből elzárják. El fog menni a bérlő, ha a nem fizetés után kikényszeríted. Nekem bevált.
15% vagy kevesebb. Csökkenthető. A 14%os EHO évi 1M felett megszünt.
Az adó a jövedelem 15%-a, tehát miutám leírtad a költségeket.
A főbb kérdések, amiken el kell gondolkodni:
- az egész ingatlanpiac hogy fog alakulni? Nem vagyuk-e egy lokális csúcspont közelében, ahol alapvetően nem érdemes vásárolni?
- a piacon belül a panelek értéke hogy fog alakulni? Az utóbbi években jelentősen felzárkóztak a panelek árai a téglához. Nem kizárt, hogy rövidesen egy ezzel ellentétes folyamat indul.
- hogy fognak alakulni a bérleti díjak?
Kb. 4 éve azt mondtam volna, hogy azonnal vágj bele. Az egész piac lent volt, látszott, hogy innen már lefelé nem mehet (azt persze nem tudtam, hogy mikor fog megindulni felfelé). És akkor a panel kiadásának meglehetősen jó volt a hozama, mivel a bérleti piacon nem volt annyira leértékelve, mint az adásvételin.
Én a magam részéről most csak olyan ingatlant vennék, ami valamiért alulértékelt. Esetleg írjátok ki a környező lépcsőházakban, hogy vennétek. Esetleg beesik valaki, akinek sürgős, és olcsóbban is odaadja, ha rögtön pénzhez jut. A pénzt tartsátok könnyen mobilizálható helyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!