Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Mekkora lakást érdemes venni?

Mekkora lakást érdemes venni?

Figyelt kérdés

Első lakásom megvásárlása előtt állok és -jelenleg- egyedülállóként nem tudok dönteni a méretét illetően.

Kb azonos áron tudnék most vásárolni egy 37nm + 3nm tároló + 5nm teraszos új építésű egy szobás lakást. Vagy egy 2.5 szobás régebbi építésű (30-40 éves lehet) de kívülről szigetelt 57nm-es lakást.

A nagyobb lakásnál félek a kihasználatlan terektől -főleg ha sokáig, vagy örökre egyedül leszek- a kicsinél pedig, hogy nem férek majd el hosszabb távon kényelmesen, esetleg ha ketten leszünk.

Családot még nem tudom, hogy szeretnék-e, nagyon öntörvényű, máshoz nehezen alkalmazkodó vagyok (jelenleg 30 éves). Éppen ezért is nincs párkapcsolatom most és nem is tudom, hogy egy darabig szeretnék vagy sem.

Minden építő jellegű választ nagyon szépen megköszönnék.

2018. jan. 7. 06:31
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
100%
Miért félsz a kihasználatlan terektől ?? Nem támad emberre. Majd nem lesz kihasználatlan, ha gyűlnek a cuccok. Meg aztán az ember kényelmesebben elfér olyan helyen, ahol a különböző tevékenységekre különböző terek használatosak.
2018. jan. 7. 06:45
 2/22 anonim ***** válasza:
89%
57m2 éppen csak elég . Mi lenne ott kihasználatlan?
2018. jan. 7. 08:19
 3/22 anonim ***** válasza:
75%
Mekkora a két lakás közös kötsége?
2018. jan. 7. 10:33
 4/22 anonim ***** válasza:
Költsége
2018. jan. 7. 10:33
 5/22 anonim ***** válasza:
100%

Egy szobás lakást akkor sem vennék, ha biztosan tudnám, hogy egész életemben egyedül maradok.

A minimum a 2 szoba, egyik a háló, a másik a nappali.

Ne kelljen már naponta elpakolnom az ágyneműt, elég legyen csak beágyaznom és máris kulturált állapotok vannak, ha van külön háló.

Vagy jöhet rokon, barát az életem során, aki ott aludna, de ne legyünk már egy légtérben. Egy kinyitós kanapé és máris meg van oldva a vendégszoba.

Én nem haboznék a 2,5 szobást venném meg.

2018. jan. 7. 10:37
 6/22 anonim ***** válasza:
85%

57 m2 az nem hatalmas.

Ennyi a minimális igény, hogy ne érezd magad dobozba zárva.

2018. jan. 7. 10:39
 7/22 anonim válasza:
83%
Nyilván az 57nm. Mennyibe lesz?
2018. jan. 7. 10:47
 8/22 anonim ***** válasza:
100%

Csak a 2,5 szobásat!

1 szoba háló,

1 szoba nappali,

0,5 szoba vendég-, dolgozó,- esetleg gyerekszoba.

Ez a minimum, ha anyagilag megteheted.

2018. jan. 7. 10:47
 9/22 A kérdező kommentje:
A két lakás végárának különbsége ~1 200 000 Ft a kisebb javára. Közös költség kb egyforma. Úgy gondolom valóban az 57nm-es érné meg hosszú távon.Köszönöm mindenkinek!
2018. jan. 7. 10:52
 10/22 anonim válasza:
0%
Konkrét árat mondjál.
2018. jan. 7. 10:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!