Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Ilyet miből lehet venni? Nem...

Ilyet miből lehet venni? Nem értem.

Figyelt kérdés

Rengeteg családi ház, lakás, sorházi lakás kerül 20-30-40 millióba, de ezeket ki veszi meg? Miből lehet egyáltalán? Gondolom csak olyan családok akik keresnek fejenként legalább 250 ezret... Senki ne mondja nekem, hogy gyűjtött önerő + lakáskassza + 15-20 millió Ft hitel, mert azt nem a két szép szeméért adják. 4mFt-nak is 10 évre 40 ezer a törlesztője, akkor 20 milliónak 30-40 évre?

Tényleg érdekelne, csak kíváncsi vagyok.

2017. okt. 17. 06:21
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
2017. okt. 17. 12:05
 22/31 anonim ***** válasza:
55%

Általánosítasz, holott nem ismered a településeket!

Tápióságon 3 cigány család lakik, az egyik a faluban a leggazdagabbak közé tartozik, legális bejelentett vállalkozással, a többi meg becsülettel dolgozik szakadásig.

Nem is lehet őket látni jószerivel.

2017. okt. 17. 12:10
 23/31 anonim ***** válasza:
100%
Tavaly nézelődtem a "Tápiós környéken" is, szép falvak, de ingázás szempontjából tömegközlekedéssel és autóval is messze vannak BP-től, persze, ha mondjuk csak heti 1-2 alkalommal kellene BP-re menni akkor teljesen rendben lenne.
2017. okt. 17. 12:37
 24/31 anonim ***** válasza:
71%

Ez persze relatív dolog, hogy mi a messze.:)

Én a helyi busszal lemegyek a vonathoz, (6 km és 10 perc), onnan 45 perc a Keleti, Budapest centruma.

Annak idején Pestről Budára a munkahelyemre másfél óra alatt jutottam el.

2017. okt. 17. 12:47
 25/31 anonim ***** válasza:
Rendben, de akkor is kb. 1 óra alatt vagy a Keletiben és még onnan is utaznod kell a munkahelyre. Én olyan települést, városrészt keresek ahonnan max. fél óra a centrum.
2017. okt. 17. 12:55
 26/31 anonim ***** válasza:

Hát igen!

Csak sajnos azok nagyon drágák!:(

A vonaton utazást meg fel lehet fogni pihenőidőnek, olvasni, tanulni, zenét hallgatni, gépezni, aludni.

2017. okt. 17. 12:58
 27/31 anonim ***** válasza:
Drága és nem is az igazi. Sajnos nem ismerem úgy BP-et és környékét, mint ahogy az ott lakók , máshol élek, de előbb-utóbb lépnem kell valamilyen irányba. Még nem találtam olyan helyet amire azt mondtam volna, hogy igen, ezt kerestem. Nekem nincs gondom a vonatozással , minden nézőpont kérdése viszont gyerekkel, vezetni nem tudó társsal szűkülnek a lehetőségek. Olyan hely kellene ami családi házas és jó a közlekedése . Ajánlgatták Vácot, a Dunakanyart, Veresegyházát viszont ezek is kiesnek, ha szigorúan ragaszkodok a fél órás menetidőhöz (A háztól 5-10 perc gyaloglás a megállóig majd onnan busz, hév, máv. stb.)
2017. okt. 17. 13:55
 28/31 anonim ***** válasza:
71%

Csepelen (Bp.XXI.kerülete) és környékén néztétek már?

Onnan 20 perc alatt a Boráros téren van a HÉV.

2017. okt. 17. 14:15
 29/31 A kérdező kommentje:
Ez már inkább eltolódott a fórum irányba, de mindenesetre köszönöm az eddigi válaszokat.
2017. okt. 17. 14:28
 30/31 anonim ***** válasza:
49%

Hogy a kérdésedre is válaszoljak kérdező, én ugyanezen voltam kiakadva. :)

Mi végül lakást veszünk, pedig 400-at keresünk fejenként (középvezetők, Pest). De ezt legalább 5-6 éven belül kifizetjük és nekem ez nagy megnyugvás.

De, sokan vannak, akik tényleg töménytelen mennyiségű hitelt vesznek fel + CSOK. És ugyanolyan felelőtlenek az emberek mint 2006-08-ban... Igaz akkor nem tudhatták, mi következik, de most tisztább a kép.

CSOKkal kapcs. sokan elfelejtik, hogy ha 10 éven belül nincs meg a 3 gyerek vagy a meddőségi igazolás lombikok után, akkor lehet visszafizetni szépen az összeget - akkori alapkamat ÖTSZÖRÖSÉÉRT.

Ezt gyönyörűen elfelejti mindenki. Mint ahogy azt is hogy 10 évre jelzálogosítva van a ház, ergo ha eladja a család a házát és elhúz Németországba pl., annyival kevesebb tőkéjük lesz.

Emellett a hatalmas CSOK vállalási kedv mellett a válási ráták meg ugye nem csökkennek (sőt nőni fognak mert most ugye boldog-boldogtalan házasodik a CSOKra).

A másik, ami még válságot fog itthon okozni, az a kamatfixálás, amivel pont azok nem élnek, akiknek kéne. Innen már csak felfele megy az alapkamat. Lehet nem holnap, de 5, 10, 20 éven belül tuti!

Nyakamat rá hogy elöregedő társadalom, kivándorlás, CSOK-bedőlés, ingatlanlufi-bedőlés és itt 5 év múlva nagyon más világ lesz.

2017. okt. 20. 15:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!