Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Ilyet miből lehet venni? Nem...

Ilyet miből lehet venni? Nem értem.

Figyelt kérdés

Rengeteg családi ház, lakás, sorházi lakás kerül 20-30-40 millióba, de ezeket ki veszi meg? Miből lehet egyáltalán? Gondolom csak olyan családok akik keresnek fejenként legalább 250 ezret... Senki ne mondja nekem, hogy gyűjtött önerő + lakáskassza + 15-20 millió Ft hitel, mert azt nem a két szép szeméért adják. 4mFt-nak is 10 évre 40 ezer a törlesztője, akkor 20 milliónak 30-40 évre?

Tényleg érdekelne, csak kíváncsi vagyok.

2017. okt. 17. 06:21
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
100%

nyilván aki minimálbért kap az nem fog 15-20 millió hitelt felvenni, mert annyit nem adna a bank,így ők nem is 30-40 milliós házat vesznek,ha a jó nagy része nincs nekik önerőbe.

Amúgy 20 évnél többre meg hitelt se érdemes felvenni

2017. okt. 17. 06:34
 2/31 anonim ***** válasza:
100%
Ami jelenleg 30 millió, az 5 éve még csak 20 millió volt, és így tovább. Persze, az sem kevés pénz. Egyébként ahogy írtad, igen: önerő+lakáskassza+hitel.
2017. okt. 17. 07:34
 3/31 anonim ***** válasza:
100%
Lehet olyan is , hogy örököl valaki és több olcsóbb ingatlant elad és vesz egy komolyabbat. Egyik 40 éves ismerősöm 43 millióért vett hitelre házat kb. fele lehetett neki kp-ben, most jó állása van, de ki tudja meddig. Én nem mernék egy ház miatt hitelt felvenni 20 évre.
2017. okt. 17. 08:00
 4/31 anonim ***** válasza:
75%

Örököltem 10ha földet, művelem és igénylem rá minden évben az uniós pénzeket.

+a gépi munkának az árát visszatermeli maga a föld...

2017. okt. 17. 08:34
 5/31 anonim ***** válasza:
100%
Elírtam, 100ha...
2017. okt. 17. 08:36
 6/31 anonim ***** válasza:
100%

Számtalan újépítésű lakás tulajdoni lapja megfordul a kezemben és bizton állíthatom, hogy de igen... Többnyire CSOK, töménytelen mennyiségű hitellel. Eddig a legdurvább egy 24 milliós hitel volt, de biztos van ennél elvetemültebb is.

Mi 12-őt vettünk fel lazán. Az oka igen egyszerű. Ketten együtt több mint nettó 600 ezer forintot keresünk. Budapesten nem esik jól ebből 200-at kifizetni albérletre, inkább vettünk egyet és fizetjük a 75+rezsit, illetve bennünk van a tudat, hogy ez egyszer a miénk lesz.

Emellett tudjuk azt, hogy mindkettőnknek van lakástakarékja, ami előbb-utóbb le fog járni, betudjuk törleszteni. Mellette évi 1 millió körül saját megtakarításból is tudunk betörleszteni. Vagyis számításaink szerint, ha minden jól megy, akkor a 20 évre felvett hitelt 10 év alatt végtörlesztjük és nem az ablakon dobáljuk ki a brutál mértékeket öltött bérleti díjakat.

2017. okt. 17. 08:46
 7/31 anonim ***** válasza:
86%

Normál keretek közt az emberek életében vannak fokozatok és nem azonnal 40 milliós házban, lakásban gondolkozik.

Közvetlen példával is szolgálhatok a családunkból.

Annak idején a pár kezdte Pest megyében a nagyitól megörökölt vályogházban, amit javítgattak, szépítettek, majd öt év múlva eladták 5 millióért és vettek egy Kádár-kockát 8 millióért. Azt ugyanúgy karbantartották, felújították és 6 év után eladták 14 millióért. Közben beérett a lakáskasszájuk (azt hiszem az volt a neve a megtakarításuknak) 20 milliós házat vettek és most szándékoznak 30 milliósat vásárolni.

Gyakorlatilag 15 év alatt jutottak el idáig a 0-ról, most 30 valahány évesek.

2017. okt. 17. 09:34
 8/31 anonim ***** válasza:
83%

A fejenként nettó 250ezer nem ritka fizetés, versenyképes tudással simán meg lehet keresni. Legyen akár szellemi munka, akár valamilyen szakmunka.

Én 290-et keresek (építésvezető), párom 140-et (beszerző). Ehhez nekem hozzájön havi 150-200e maszek munka esténként, illetve hétvégenként (tervezés, műszaki vezetés).

Ebből havi 200-at röhögve félre lehet tenni. 350-et is, ha tudatosabban vásárolunk. 5 év után építtettünk házat, tehermentesen.

2017. okt. 17. 09:38
 9/31 anonim ***** válasza:
100%

Targoncásként 3műszakban havi 2 szombattal, 210.000 a nettóm, +30.000cafetéria, valamint félévente 30.000 bónusz, évente pedig 100.000 ha nem hiányzol a szabadságokon fellül...

Úgy érzem a havi 250 fejenként nem kéne kihívásnak lennie egy ilyen minden boldog boldogtalan diplomás mostanában világban...

2017. okt. 17. 10:09
 10/31 A kérdező kommentje:
Szerintem azért Ti nem a többséghez tartoztok, 10 emberből 1 ha keres ilyen jól véleményem szerint. Párommal együtt keresünk irodai munkával nettó 200-at... Szerintem ebből azért nem érdemes még hitelt felvenni. Mi azért nem akarjuk 5-6 évente cserélgetni a házakat, lakásokat. Van vályog valóban 5-6-7 millióért, de nem adok egyiknek se tíz évet és nem hogy eladni, de lebontani kellesz... Kádár kocka blokk, tégla, vagy tufa is már jó lenne, de ezeket meg már vadászni kell 10mFt alatt.
2017. okt. 17. 10:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!