Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Ti tapasztaltatok már ilyet?

Ti tapasztaltatok már ilyet?

Figyelt kérdés

Férjemmel épp lakásvásárlás előtt állunk.

Ki is néztünk egy házat, ami kívülről és belülről is megfelelne nekünk.

Viszont van vele egy probléma, amit én még sosem tapasztaltam:

az egyik szoba padlója teknőszerűen be van mélyedve

(a sarkoktól folyamatosan lejt lefelé az aljzat, középen pedig olyan, mint egy teknő)!

A bútorok fadarabokkal vannak kibiztosítva. A férjem nekidőlt a szekrénynek, ami megbillent :/

Az tulaj azt mondta, h „nincs rendesen feltöltve”.

Mi lehet ez? Érdemes így egyáltalán megvenni?

Amúgy árban is jó, jó helyen van, és szép lakás is.

2016. máj. 20. 16:55
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Konkretan mibol van a padlo es a tulaj elmondta hogy mi van alatta?
2016. máj. 20. 18:07
 2/14 anonim ***** válasza:
tipp: régi ház lehet és homok az alja. Betonozni kell
2016. máj. 20. 18:57
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Valószínűleg nincs semmi a parketta/járólap alatt, csak pár cm beton vagy az sem és a sima föld. Le kell betonozni és ezzel egyidejűleg aljzatszigetelni.

Nezessetek meg statikussal vagy tervezővel, nehogy meglepetés érjen.

2016. máj. 20. 19:43
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Jó lenne ismerni,nem-e olyan területen van a ház ahol sok a vízgyűjtő esetleg nem megfelelő az alapozás?

A nagyon régi vályogházaknál is ledöngölték a földet ami napjainkig sem süllyedt meg!

Talán pince lehetett a horpadó résznél?

A környéken mennyire gyakori az általad leírt eset?

Meg kellene kérdezni egy/több statikus szakembertől.

Mikor épült az általad kinézett ház? Érdemes lenne utánanézni az építési engedélyeknek illetve annak elfogadásának.

2016. máj. 20. 20:27
 5/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

A lakás 1975-ben épült. Klasszikus kockaház, 6 lépcső vezet föl, ki is van emelve.

Minden helyiség járólapos, amire PVC van rakva.

A problémás helyiségben is linó van, ill. alatta járólap. Az ajtón átlépve legalábbis biztos, mert a lejtő miatt ferdén van lerakva, ha rálépünk pedig kotyog. A szoba közepén pedig egy nagyméretű szőnyeg van.

Itt a környékemen, ill. máshol sem találkoztam ezzel a jelenséggel.

Szinte sokkhatásként ért engem, mikor megláttam, milyen csálé az aljzat.

Van pince a lakás alatt, de érdekes módon azokban a helyiségekben nincs ilyen gond.

Máshol is előfordul ilyesmi?

A betonozás végleges megoldást jelentene?

2016. máj. 21. 00:29
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem azért, mert a pince miatt az a rész rendesen alá van betonozva. Máshol ezek szerint nincs. De azzal kalkulálni, hogy akkor nemcsak azt az egy szobát kellene alulról szigetelni és betonozni, hanem valószínűleg az egész házat,mert ha abban a szobában nincs aljzat, akkor valószínűleg máshol sincs, csak ott nem süllyedt meg. Ez végleges megoldás, mindenképp érdemes megcsináltatni.Ezenkívül lehet, hogy az alapot is szigetelni kell.
2016. máj. 21. 10:42
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Én rengeteg régi háznál láttam már ilyet, magunk is ilyen házat vettünk. Valóban azzal kalkuláljatok, hogy az egész ház aljzatszigetelését meg kell.csinálnotok, ami nem kis munka, de nagyon kifizetődő. Négyzetméterenkent kb 3-4 ezer Ft-tal számolhattok, ha normális rétegrenddel, jó anyagokkal és szakemberrel csináltatjátok meg. De utána ezzel már nem lesz gondotok.
2016. máj. 21. 10:47
 8/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen. Hát, kicsit elbizonytalanodtam, hogy ez a ház-e a megfelelő döntés, lehet, h inkább egy másikat lenne érdemes megvenni, ahol nincs ilyen probléma. De ha tényleg tartós és megfizethető megoldás egy betonozás, lehet megéri megvenni

Hjaj, de bonyolult dolog ez a lakásvásárlás…

2016. máj. 22. 00:40
 9/14 anonim ***** válasza:
Ha régi házat vesztek, akkor lesz probléma. Ha nem most, akkor.két hónap múlva, aztán egy év múlva és így tovább. Az sem garancia, hogy felújítottak valamit, hisz nem tudhatod, hogy milyen minőségben csinálták meg és a vakolat, beton, csempe, járólap szinte mindent eltakar, így sok meglepetés jöhet. Egyébként régi háznál ez a süllyedés szinte kötelező, maximum valahol kisebb, jobban el tudják rejteni vagy még nem jött elő. De ha egy régi háznak nincs is megsüllyedve a padloja, akkor is érdemes elgondolkodni az aljzatszigetelésen. Egyrészt nagyon jó hőszigetelő, sokkal kellemesebb rajta járni-kelni, gyereknek a padlón játszani, ha van szigetelés alatta, másrészt ha új fűtésrendszer vagy vízvezetékrendszer kell, akkor el lehet vinni egy szusszal a padlóban betonozás előtt. Másrészt sokkal könnyebb parkettázni ha normális aljzat van alatta és ha újra van öntve a padló, akkor már küszöbteleníteni is lehet a házat, ami szintén jó dolog.
2016. máj. 22. 09:53
 10/14 anonim ***** válasza:
Ha régi házat veszel, az ilyen. Költeni kell rá. Attól az még lehet jó, de életszerűtlen elvárás, hogy olyan állapotban legyen, mint egy új. Azért olcsóbb.A villanyvezetéket is nézd meg, hogy milyenek, lehet, hogy azt is cserélni kell, ha még az a régi fekete textilbandázsolt vezetékek vannak.
2016. máj. 23. 08:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!