Ti tapasztaltatok már ilyet?
Férjemmel épp lakásvásárlás előtt állunk.
Ki is néztünk egy házat, ami kívülről és belülről is megfelelne nekünk.
Viszont van vele egy probléma, amit én még sosem tapasztaltam:
az egyik szoba padlója teknőszerűen be van mélyedve
(a sarkoktól folyamatosan lejt lefelé az aljzat, középen pedig olyan, mint egy teknő)!
A bútorok fadarabokkal vannak kibiztosítva. A férjem nekidőlt a szekrénynek, ami megbillent :/
Az tulaj azt mondta, h „nincs rendesen feltöltve”.
Mi lehet ez? Érdemes így egyáltalán megvenni?
Amúgy árban is jó, jó helyen van, és szép lakás is.
Valószínűleg nincs semmi a parketta/járólap alatt, csak pár cm beton vagy az sem és a sima föld. Le kell betonozni és ezzel egyidejűleg aljzatszigetelni.
Nezessetek meg statikussal vagy tervezővel, nehogy meglepetés érjen.
Jó lenne ismerni,nem-e olyan területen van a ház ahol sok a vízgyűjtő esetleg nem megfelelő az alapozás?
A nagyon régi vályogházaknál is ledöngölték a földet ami napjainkig sem süllyedt meg!
Talán pince lehetett a horpadó résznél?
A környéken mennyire gyakori az általad leírt eset?
Meg kellene kérdezni egy/több statikus szakembertől.
Mikor épült az általad kinézett ház? Érdemes lenne utánanézni az építési engedélyeknek illetve annak elfogadásának.
Köszönöm a válaszokat.
A lakás 1975-ben épült. Klasszikus kockaház, 6 lépcső vezet föl, ki is van emelve.
Minden helyiség járólapos, amire PVC van rakva.
A problémás helyiségben is linó van, ill. alatta járólap. Az ajtón átlépve legalábbis biztos, mert a lejtő miatt ferdén van lerakva, ha rálépünk pedig kotyog. A szoba közepén pedig egy nagyméretű szőnyeg van.
Itt a környékemen, ill. máshol sem találkoztam ezzel a jelenséggel.
Szinte sokkhatásként ért engem, mikor megláttam, milyen csálé az aljzat.
Van pince a lakás alatt, de érdekes módon azokban a helyiségekben nincs ilyen gond.
Máshol is előfordul ilyesmi?
A betonozás végleges megoldást jelentene?
Köszönöm szépen. Hát, kicsit elbizonytalanodtam, hogy ez a ház-e a megfelelő döntés, lehet, h inkább egy másikat lenne érdemes megvenni, ahol nincs ilyen probléma. De ha tényleg tartós és megfizethető megoldás egy betonozás, lehet megéri megvenni
Hjaj, de bonyolult dolog ez a lakásvásárlás…
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!