Vegyek panelt vagy még gyűjtsek 4 évet? 33 éves vagyok
Gyanús nekem ez a számtan, mennyiről volna szó és hol vennél lakást? Szerintem már most vagy 4 évnél hamarabb ki kéne jöjjön a téglalakás.
Egyébként ha elköltözöl, akkor a szüleid miért maradnának az indokolatlanul nagy lakásban? El lehet adni a nagy lakást, és kisebbe menni, és akkor a különbözetből lehet Neked venni.
Egyébként nagyon drága a távfűtés: amikor 50 nm-es panelból 100 nm-es téglalakásba költöztünk, a rezsink a felére csökkent!!!
Távfűtésesbe vagy régi házközpontisba költözni majdnem olyan, mintha bérleti díjat fizetnél.
4: Pedig eléggé tisztában vagyok, amióta az eszemet tudom, figyelem az ingatlanpiacot, a szétköltözést úgy oldottuk meg 29 éves koromban, hogy eladtuk a lakásunkat és az árából vettünk kettőt, pont ahogy Neked is javasoltam. 2016-ban is volt egy adásvételünk, most is adtunk el egy lakást és vettünk az árából kettőt. Nem látom, hogy egy panel drágább volna, mint egy téglalakás. Ha a panelra megvan a pénz, ugyanabban az árfekvésben téglát is lehet találni.
16 millió egy panel Havannán, az a leglepukkantabb rész, tehát ez a legolcsóbb panel. Tehát ha azt mondod, panelra megvan a pénz, annyiért már a Kálvin téren tudsz venni 30-40 nm-es téglalakásokat.
900 méterrel kijjebb pedig 50 nm körülit kapsz ugyanennyiért.
"és ne haragudj, te azt honnét tudod, hogy már most össze kéne jönni a pénznek?"
Onnan, hogy a nyitóban írtad, hogy egy panellakásra megvan a pénzed.
Nos, mivel betéve tudom a négyzetméterárakat egész Budapesten, és az elmúlt 300 napban 150 lakást láttam belülről, és a teljes 2016-ban Budapesten 60 millió alatt hirdetett lakáskínálatot ismerem a netről (magunknak kerestem) tudom, hogy ha panelra van, akkor téglára is van. Csak ugye nem válaszoltál, milyen árfekvésben keresel. Pedig azonnal tudnám mondani, hol van Neked megfelelő a jelenlegi piacon.
"Meg mióta indokolatlanul nagy a szüleim 50 nm2-es lakása?!"
Amikortól csökkenni fog a lakók száma benne a személyed által.
Ha van pl. egy 16 nm-es szobád, akkor ha elköltözöl, a megszokott életszínvonalukat 16 nm-rel kisebb lakásban tudnák megtartani a szüleid.
Az árkülönbözetet pedig megkaphatod az új lakásodhoz.
Az egy kicsit erős feladat, hogy új lakást is akartok venni, egyszersmind a szüleid is a megszokottnál nagyobb életteret, azaz magasabb életszinvonalat kapjanak, mint amit eddig éltek - úgy, hogy az egyik feladat is nagy erőfeszítést igényel a családtól.
Szóval szerintem ebből a 2 vágyból inkább csak egyet teljesítsetek.
Hiába vergődsz, 33 évesen a szüleiddel lakni gáz. Pláne 50 nm-en... Szóval vagy neked vagy nekik nincs szobájuk.
Most van legalább 15 millád, gondolom nem lottón nyerted. 5 éve már simán vehettél volna egy panel garzont.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!