Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Vegyek panelt vagy még gyűjtse...

Vegyek panelt vagy még gyűjtsek 4 évet? 33 éves vagyok

Figyelt kérdés
Sziasztok. Jelenleg csak panelre lenne pénzem, kb még 4 évig kellene gyűjtenem, hogy egy pici téglalakás összejöjjön. A panelokról nem sok jót hallottam, most is téglában élek a szüleimmel. Nem ciki szerintetek, hogy még azért nem költöztem el, mert nem akartam hitelbe vágni, a paneltól meg nagyon óckodom, az albérletet meg pénzkidobásnak találom. Köszi a válaszokat.

2017. jan. 27. 22:43
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
43%

Gyanús nekem ez a számtan, mennyiről volna szó és hol vennél lakást? Szerintem már most vagy 4 évnél hamarabb ki kéne jöjjön a téglalakás.

Egyébként ha elköltözöl, akkor a szüleid miért maradnának az indokolatlanul nagy lakásban? El lehet adni a nagy lakást, és kisebbe menni, és akkor a különbözetből lehet Neked venni.

2017. jan. 27. 23:03
 2/16 anonim ***** válasza:
48%

Egyébként nagyon drága a távfűtés: amikor 50 nm-es panelból 100 nm-es téglalakásba költöztünk, a rezsink a felére csökkent!!!

Távfűtésesbe vagy régi házközpontisba költözni majdnem olyan, mintha bérleti díjat fizetnél.

2017. jan. 27. 23:07
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem vegyél fel hitelt és költözz most a téglába, a négy év alatt majd visszafizeted a hitelt, de addig is kényelmes életed lesz.
2017. jan. 28. 00:35
 4/16 A kérdező kommentje:
1. nem tudom, hogy tudatosult-e már benned, hogy felmentek az ingatlanárak kb duplájára. amikor lehetett volna venni 7-8 milláért egy egyszobás téglát, nem -volt annyim, most pedig egy egszobás tégla zuglóban 14 millánál kezdődik...és az a legcsövesebb részen, a leglepukkantabb...és ne haragudj, te azt honnét tudod, hogy már most össze kéne jönni a pénznek? és azt honnét tudod, hogy esetleg nem adok-e pénzt a szüleim segítésére havonta? nem nagyon vagy te tisztában sem a keresetekkel, sem a megélhetéssel...sem a lakásárakkal...nem mindenki burzsoá
2017. jan. 28. 00:52
 5/16 anonim ***** válasza:
22%
Szerintem igen, ciki, hogy a szüleiddel élsz. Én egyidős vagyok veled, de már 15 éve nem élek a szüleimmel. Gyanítom, te pasi vagy - azok ilyen életképtelenek. Nekem is volt olyan pasim, aki otthon élt anyucival, mert nem tudott fenntartani a fizetéséből egy albérletet. Milyen jó, hogy nekem feleakkora fizetésből sikerült... Szerintem te soha nem fogsz elköltözni a mamahotelból, se panelba, se téglába :D
2017. jan. 28. 00:58
 6/16 A kérdező kommentje:
Meg mióta indokolatlanul nagy a szüleim 50 nm2-es lakása?! Ami majd eleve az enyém lesz...Miért kéne eladniuk?! Amikor full felújítottam nekik és ráadásul egy patent környéken van, ahol béke és nyugalom honol, távol az átmenő forgalom zajától...Az ilyen burzsoá emberek, akik azt hiszik, hogy mindenki havi 400 kilókat keres és abból mindent félretesz, azokon komolyan kivagyok....
2017. jan. 28. 00:59
 7/16 anonim ***** válasza:
31%

4: Pedig eléggé tisztában vagyok, amióta az eszemet tudom, figyelem az ingatlanpiacot, a szétköltözést úgy oldottuk meg 29 éves koromban, hogy eladtuk a lakásunkat és az árából vettünk kettőt, pont ahogy Neked is javasoltam. 2016-ban is volt egy adásvételünk, most is adtunk el egy lakást és vettünk az árából kettőt. Nem látom, hogy egy panel drágább volna, mint egy téglalakás. Ha a panelra megvan a pénz, ugyanabban az árfekvésben téglát is lehet találni.

16 millió egy panel Havannán, az a leglepukkantabb rész, tehát ez a legolcsóbb panel. Tehát ha azt mondod, panelra megvan a pénz, annyiért már a Kálvin téren tudsz venni 30-40 nm-es téglalakásokat.

900 méterrel kijjebb pedig 50 nm körülit kapsz ugyanennyiért.

2017. jan. 28. 01:55
 8/16 anonim ***** válasza:
39%

"és ne haragudj, te azt honnét tudod, hogy már most össze kéne jönni a pénznek?"

Onnan, hogy a nyitóban írtad, hogy egy panellakásra megvan a pénzed.

Nos, mivel betéve tudom a négyzetméterárakat egész Budapesten, és az elmúlt 300 napban 150 lakást láttam belülről, és a teljes 2016-ban Budapesten 60 millió alatt hirdetett lakáskínálatot ismerem a netről (magunknak kerestem) tudom, hogy ha panelra van, akkor téglára is van. Csak ugye nem válaszoltál, milyen árfekvésben keresel. Pedig azonnal tudnám mondani, hol van Neked megfelelő a jelenlegi piacon.

2017. jan. 28. 02:09
 9/16 anonim ***** válasza:
26%

"Meg mióta indokolatlanul nagy a szüleim 50 nm2-es lakása?!"

Amikortól csökkenni fog a lakók száma benne a személyed által.

Ha van pl. egy 16 nm-es szobád, akkor ha elköltözöl, a megszokott életszínvonalukat 16 nm-rel kisebb lakásban tudnák megtartani a szüleid.

Az árkülönbözetet pedig megkaphatod az új lakásodhoz.

Az egy kicsit erős feladat, hogy új lakást is akartok venni, egyszersmind a szüleid is a megszokottnál nagyobb életteret, azaz magasabb életszinvonalat kapjanak, mint amit eddig éltek - úgy, hogy az egyik feladat is nagy erőfeszítést igényel a családtól.

Szóval szerintem ebből a 2 vágyból inkább csak egyet teljesítsetek.

2017. jan. 28. 02:32
 10/16 anonim ***** válasza:
11%

Hiába vergődsz, 33 évesen a szüleiddel lakni gáz. Pláne 50 nm-en... Szóval vagy neked vagy nekik nincs szobájuk.

Most van legalább 15 millád, gondolom nem lottón nyerted. 5 éve már simán vehettél volna egy panel garzont.

2017. jan. 28. 07:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!