Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Ti vállalnátok akar napi...

Ti vállalnátok akar napi 40-50kmes ingázást? Cserébe ha kastélyban laknál.

Figyelt kérdés
Ha mondjuk megveszel egy kastélyt a belvárostól 40-50km-re de nagyon szép stb. viszont messze van?
2016. márc. 21. 22:37
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
73%
Én nem kastélyban lakom, mégis ingázom ennyit. Mai világban, jó autókkal ez már nem távolság.
2016. márc. 21. 22:41
 2/12 anonim ***** válasza:
51%
Ha lenne pénzem kastélyra, nem kellene dolgoznom se, akkor meg hova ingáznék? Egyébként nem, nem éri meg a fél életemet átutazgatni azért, hogy szép helyen lakjak.
2016. márc. 21. 23:18
 3/12 anonim ***** válasza:
90%
Sok ismerősöm ingázik ennyit (sopron-bécs), jó autóval, autópályán nem téma. Bár nem ez az ideális szerintem sem, hosszú távon szerintem nem éri meg.
2016. márc. 21. 23:51
 4/12 MZ.per.X ***** válasza:
81%
Az autóval 1 óra körül van, tulajdonképpen sokan ingáznak még többet is.Mondjuk ha már pénzem van dögivel, akkor már inkább lenne egy kisebb házam de közelebb, és 1-1,5 órát nyernék az életből, az egy évben 20-30 óra.
2016. márc. 22. 00:07
 5/12 anonim ***** válasza:
77%

ez olyan gyermeteg kérdés...tízezrek ingáznak albérletből egyetemre, gimibe, dolgozni... és még csal álmodozni sem mernek ilyenről..

van olyan ország, ahol reggelente ötvenezer repülő viszi az ingázókat munkába..ott ötven km nem is kérdés..

már itt sem.

2016. márc. 22. 07:55
 6/12 anonim ***** válasza:
78%

Kinek mi a fontosabb! Neked kell eldöntened, hogy neked mi a jobb, más csak azt tudja elmondani, hogy neki mi a jobb.

Tuti nem költöznék oda több okból sem:

- belváros vagy annak közelében szeretek lakni, ha már vidékre mennék, akkor tuti, hogy tanyára, mert általában vidéken is annyira közel vannak a házak, hogy a szomszéd (és vagy állatai) által keltett zaj (nekem) nem sokkal jobb mint most

- kastély az azt jelenti, hogy jó nagy, így az rengeteg pénzbe kerül fenntartani, megvenni, rezsit fizetni, munka vele stb., így nem annak szeretnék élni, hogy egy ingatlant kiszolgáljak. Az ingatlan legyen csak akkora amekkorát használok/szükségem van rá.

- persze nagyon romantikusan hangzik, hogy ott laksz, én realista vagyok, így több a szabadidőm, több pénzem marad befektetésekre és nem ölöm téglába/malterbe

- autó esetén is hasonlóan vagyok, csak a célnak megfelelőt, nem kell nagy, drága, jó márkájú, jó nekem a kisebb, megbízható és olcsó fenntartású is.

De persze a rokonaim és ismerőseim között sokan hajtanak a minél nagyobb és többre, mert nekik az a fontos, az teszi őket boldoggá.

2016. márc. 22. 14:12
 7/12 anonim ***** válasza:
76%

A párom ingázott ennél többet is... Szerette (volt, amikor a vezetés volt a nap fénypontja), de azért hosszútávon jobb a kisebb táv.

Én nem ingáznék, sőt, be se akarok járni munkába soha, ahogy kastélyban sem akarok lakni, az túl nagy nekem. Max. ha lenne pénzem személyzetre meg a fenntartására, de akkor csak poénból dolgoznék, s ha lenne bejárás, az sem úgy, mint normál embernek...

2016. márc. 22. 15:45
 8/12 anonim ***** válasza:
62%

A 40-50 km az mennyi idő?

Tisztán autópályán 20 perc, ami nem téma.

Országúton 30 perc, az se téma.

2016. márc. 22. 18:38
 9/12 anonim ***** válasza:
74%

"Tisztán autópályán 20 perc, ami nem téma. Országúton 30 perc, az se téma."

De oda vissza már kb. 100km, kb 1 óra 1 nap.

Benzinköltség kb. 50e Ft hó.

A (Bp) belvárosban közel lakok a munkahelyhez, ami 3km-re van, így napi 10 perc oda, 10 perc vissza és összesen 3-4eFt/hó költség.

De ha +iszok 1 sört meló után haverokkal, otthagyom a kocsit és metróval 10 perc alatt otthon vagyok.

Persze ez még nem azt jelenti, hogy ez másnak is így jobb, nekem igen, csak azért írtam le, hogy nézőpont kérdése, kinek mi a fontos és jó, hol vállalja be a kompromisszumokat.

2016. márc. 22. 19:00
 10/12 anonim ***** válasza:

9-es vagyok. Látom sokan nem értenek egyet a hozzászólásommal, most: "A válasz 26%-ban hasznosnak tűnik."

Esetemben évi kb 5-600eFt-tal több marad a zsebembe és mivel naponta 60 perc helyett kb. 20 percet töltök vezetéssel, kb 170 órával több a szabadidőm (7 teljes nap) egy évben mint aki napi 40-50km-t vezet.

Nekem ez fontosabb, mint másnak ezért választottam a belvárost, másnak meg más, ez így jó, különben mindenki egy helyen tömörülne :D

2016. márc. 23. 13:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!