Mennyit ér az ingatlanotok amiben laktok az összes
vagyonotokhoz képest?
150 nm.es fele is elég lenne . Vagyonom nincs. Tehát szerinted ez így nagy. Akkor mond meg mit csináljak szerinted bontsam le felét hát ekkorát örököltem . Eladni csak áron alul lehetne. De te biztosan tudnál rá megoldást mert látszólag olyan okos vagy.
2015. szept. 25. 08:58
2/15 A kérdező kommentje:
Nem tudsz mit tenni, ha örököltél és eladhatatlan a házad. Nem erre irányult a kérdésem és köszönöm, hogy okosnak találsz. Azok az emberek akik elkezdtek építkezni úgy, hogy nem volt meg a költségvetésük 2/3-ának sem az anyagi fedezete miben bíztak? Évente beesik majd + 1-2 millió és 5-10 év múlva minden elkészül? Az életük egyik legnagyobb döntését nem gondolták át kellőképpen.
A családi házunk (a telekkel együtt), ahol ma még a szüleimmel élek, az összes vagyonunknak nagyságrendileg 15-20%-a lehet mondjuk, nem félkész, van rendes mosógép, kerítés, a tető két éve lett kompletten cserélve stb.
Az én lakásomat most újítom fel, a saját vagyonomnak nagyságrendileg 80-90%át fogja kitenni, ha elkészül. És mielőtt fennakadnál a dolgon, elfog készülni most egy lépésben az egész felújítás, berendezés
2015. szept. 25. 10:41
4/15 A kérdező kommentje:
Egyáltalán nem felháborító, hogy fel tudod újítani a lakásodat és végig fizetni is tudod, sőt mindenkinek így kellene tenni aki építkezik vagy felújít.
Nem a saját ingatlanomban élek, a ház a vagyonunk kb húszszorosát érheti.
2015. szept. 25. 12:29
Arra véletlen se gondolj kérdező hogy az illető azt gondolta elég lesz a pénze mert ő is így gondolta és mások is. És a végén elmaradt ez az. Mit kéne tennie el dózerolni? Vagy más váratlan dolog történt a családtag lebetegedett és ez sok pénzt elvitt. És még kis millió oka lehet hogy miért nem sikerült be fejezni. De jó tudni hogy a személyedben van olyan ember aki mindent pontosan tud előre látja az előre nem látható problémákat is. Igaz könnyebb leócsárolni másokat milyen felelőtlenek és meggondolatlanok.
2015. szept. 25. 13:30
7/15 A kérdező kommentje:
Váratlan fordulat bárkinél jöhet, nem vitatom.
A környéken van néhány olyan 150-220 m2 körüli ház aminek a befejezése még ránézésre milliókba kerülne és évek óta nem történt változás rajtuk és a telken sem. Nem halálozott és nem betegedett le senki és még a munkahelyük is kb. ugyanolyan , mint 10 éve amikor elkezdték az építkezést.
2015. szept. 25. 16:47
nyilván sokan esnek ebbe a hibába, de van az éremnek másik oldala is. Amikor 18 éve építkezni akartam, benyújtottam a tervemet a városrendezésnek. (Nem tudom, ma hogy hívják.) Visszadobták a tervet, mondván, hogy kutyaóllal nem foglalkoznak. 80 nm lett volna a ház. Azt mondták, ilyen házat vidéken építsek, ne a város képét rontsam vele.
2015. szept. 25. 17:02
2015. szept. 26. 11:58
További kérdések: