Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Mi a teendő, ha a csok hiteles...

Mi a teendő, ha a csok hiteles haz 20%-ban elter a piaci ártól?

Figyelt kérdés

Ertekbecslo 35-40% alá lőtte. Szerintem nem követik az árakat... ilyen áron már nem kapsz házat.

Akkor most off az egész biznisz?

jan. 8. 17:16
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Bankoknak van több értékbecslője is, esetleg meg lehet próbálni kérni egy másikat (annak a díját tuti nem vállalják már át)

Egyébként meg bukod a bizniszt ha nincs elég önerőd.

Simán lehet, hogy nem ér annyit, csak túl van(nak) árazva.

jan. 8. 20:23
 2/9 A kérdező kommentje:

Nem az önerő a gond. Hanem a csok-nal feltétel, hogy 20%különbség a max ami lehet az ár és az ertekbecsles között.

Pl.:

30m haz meghirdetve. Az ertekbecslo minimum 24m-nel többet kell becsulnie. annal

Esetemben ez 18m

De 18m-ert nincsenek házak.... max 2 éve voltak.

jan. 8. 20:47
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha ennyire alábecsülte, akkor lehet ott valami sunnyantás a dologban. Pl térképen minden rendesen szerepel? Beépített tetőtér van?
jan. 8. 21:03
 4/9 A kérdező kommentje:
Igen, térképen minden, és van beepitett tetoter. Epitesz látta, rendben a haz.
jan. 9. 05:40
 5/9 anonim ***** válasza:
Tetoteret is belwvette a becslesbe? Az rajta van a terveken? Hasznalatbaveteli rajtavan?
jan. 9. 06:37
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Ha megbízol az eladóban és ő is benned, hogy nem vered át, akkor lehet szerződésmódosítással vételárat módosítani kevesebbre, te ettől még kifizetheted a többet, ha mindkét félnek okés. Pont most olvastam hasonló szitut egy hiteles csoportban, ott ezt javasolták. Mást nem igen lehet tenni.

Ha a "legális" úton maradnál, akkor kérd ki a jegyzőkönyvet, abból kiderül miért becsültek ennyit. Ha nem értesz vele egyet, akkor érdemes új értékbecslést kérni. Ha az is hasonló, akkor sajnos bukta.

jan. 9. 09:42
 7/9 A kérdező kommentje:

Megneztem a jegyzőkönyvet helyi nm árakat vesz alapul, de én ilyen nm árakat nem látok a környéken...

Illetve olyan ingstlanokhoz hasonlítja amik rosszabb állapotban vannak

jan. 9. 10:24
 8/9 anonim ***** válasza:
#6: EZ addig jó, amíg az eladó nem akar továbbköltözni, mert akkor az illeték miatt nem mindegy neki, mennyiért adta el a saját házát az árkülönbözet miatt.
jan. 10. 09:29
 9/9 anonim ***** válasza:
Igen, ezért mondtam, hogyha mindkét félnek okés. :) Nyilván ha van ilyen szándék, akkor ellenállhat, de az is lehet, hogy benyeli a fix eladás miatt, csak haladjanak.
jan. 10. 09:53

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!