Mi a teendő, ha a csok hiteles haz 20%-ban elter a piaci ártól?
Ertekbecslo 35-40% alá lőtte. Szerintem nem követik az árakat... ilyen áron már nem kapsz házat.
Akkor most off az egész biznisz?
Bankoknak van több értékbecslője is, esetleg meg lehet próbálni kérni egy másikat (annak a díját tuti nem vállalják már át)
Egyébként meg bukod a bizniszt ha nincs elég önerőd.
Simán lehet, hogy nem ér annyit, csak túl van(nak) árazva.
Nem az önerő a gond. Hanem a csok-nal feltétel, hogy 20%különbség a max ami lehet az ár és az ertekbecsles között.
Pl.:
30m haz meghirdetve. Az ertekbecslo minimum 24m-nel többet kell becsulnie. annal
Esetemben ez 18m
De 18m-ert nincsenek házak.... max 2 éve voltak.
Ha megbízol az eladóban és ő is benned, hogy nem vered át, akkor lehet szerződésmódosítással vételárat módosítani kevesebbre, te ettől még kifizetheted a többet, ha mindkét félnek okés. Pont most olvastam hasonló szitut egy hiteles csoportban, ott ezt javasolták. Mást nem igen lehet tenni.
Ha a "legális" úton maradnál, akkor kérd ki a jegyzőkönyvet, abból kiderül miért becsültek ennyit. Ha nem értesz vele egyet, akkor érdemes új értékbecslést kérni. Ha az is hasonló, akkor sajnos bukta.
Megneztem a jegyzőkönyvet helyi nm árakat vesz alapul, de én ilyen nm árakat nem látok a környéken...
Illetve olyan ingstlanokhoz hasonlítja amik rosszabb állapotban vannak
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!