Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Mi történik akkor, ha veszek...

Mi történik akkor, ha veszek egy lakást jelzálog hitellel, de egyszer csak jön egy természeti katasztrófa és elviszi a házat, ergo a fedezetet a hitel mögül?

Figyelt kérdés

Ugyanúgy kell fizetnem, vagy lehetséges, hogy változnak a hitelszerződés feltételei?

Tudom Magyarországon nem gyakori jelenség, de külföldön gondolkodom egy olyan helyen ahol ez hosszú évtizedes távlatokban nem egy elképzelhetetlen szituáció.

jan. 23. 13:57
 1/8 anonim ***** válasza:
92%
Biztosítás.
jan. 23. 14:02
 2/8 anonim ***** válasza:
83%
Ugyanúgy fizeted tovább. Mint egy autóhitelnél: rohadtul nem érdekli a bankot, hogy ellopták.
jan. 23. 14:09
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Ezért kötik ki a biztosítás meglétét. A kölcsönt meg valakinek vissza kell fizetnie, nincs olyan, hogy hipp-hopp nincsen.
jan. 23. 14:10
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem nagyon kapsz jelzalog hitelt biztositas nelkul.
jan. 23. 14:10
 5/8 anonim ***** válasza:
78%

Nem a legolcsóbb biztosítást kell megkötni! A bankot csak a saját pénze azaz a hitel tőkéje érdekli. Csak erre várja el a biztosítást.

Minden más már egyéni szabadságjog része. Én inkább kifizetem a házra az évi 80000et, és nyugodtan alszok, mert kijön. A biztosítasból ugyan ez mégegyszer.

Fizethetnék 30000et is, mert az volt a legolcsóbb verzió, csak ez nem nyugtatna meg.

Ezen kívűl mindent megteszek azért, hogy ne kössenek bele semmibe. Kémény ellenőrzesek, gáz kazán ellenőrzések, és szabványos villanyszerelés.

jan. 23. 17:30
 6/8 anonim ***** válasza:
70%
Persze valamibe mindig belekötnek... valamibe amire most nem is gondolsz...
jan. 23. 17:57
 7/8 A kérdező kommentje:
Lehetséges, hogy akkor fogalom zavarban vagyok. Amikor egy természeti katasztrófa elviszi a házat, azt nem vis maiornak hívják? Azt fizeti a biztosító?
jan. 24. 19:40
 8/8 anonim ***** válasza:
#7: Attól függ, mi van a biztosításban. Természetesen minél több mindenre kiterjed annál többet fizetsz.
jan. 24. 19:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!