Záró szinti lakast érdemes megvenni ?
Nem 10. emeleten, 4. emeleten nőttem fel, de a házban az is zárószint volt. Nem volt vele semmi gond. Felettünk legalább nem volt senki és nem hallatszott le ahogy járkál meg húzogatja a széket, az alattunk lakókat ezek zavarták. Gondolom joggal. Távfűtéses ház volt és a legfelső lakásokban volt a legmelegebb, de a 3. emeleten sem volt jobb ahol később laktam már saját családdal.
Anyám szintén lakott 5. emeleten záró szinten később, ott lift is volt már. Neki nagyon bejött mert oda már tényleg csak az ment fel aki oda is akart menni valamelyik lakásba. Csendes volt a folyosó is és a lift miatt nem volt gond az ételfutárnak és hasonlóknak sem felmenni hozzá.
Házfüggő.
Dolgoztam lakszövnél. A régebbi házaknál gyakori volt a beázás, az újaknál ritka. Nem egyszer még a 9. emeletre is lefolyt a víz. Mivel a lakóközösség nem nagyon akart teljes tetőszigetelésre költeni (az alsó lakókat nem zavarta a beázás), mi jártunk fel disznóperzselővel ráolvasztgatni darabokat oda, ahol sérültnek láttuk.
Nyáron melegebb a felső szint.
Ha csak 1 lift van, akkor biztosra vehető, hogy időnként gyalogolni kell felfelé. Néha még 2 lift esetén is. A költözés se egyszerű, én cipeltem már fel a liftbe be nem férő bútorokat a 8.-ra a lépcsőn, mire az utolsóval is feljutottunk, a tököm már a térdemig lógott.
Manapság már ritka a vízhiány, de előfordulnak azért helyek, ahol nyáron a 10.-en már nincs nyomás.
Viszont az tényleg egy általános előny, hogy nem rohangálnak fapapucsban a fejed felett, meg nem porszívóznak este 10-kor. És nem ordítoznak a lépcsőházban se előtted idegenek. Az utcai zajok nem szűrődnek fel annyira. Szép a kilátás, világos a lakás, mert nincsenek az ablak előtt olyan - kivághatatlan - fák, amik miatt délben is villanyt kell bent gyújtani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!