Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Érdemes megvenni nem tökéletes...

Érdemes megvenni nem tökéletes ingatlant?

Figyelt kérdés
Hanem csak kompromisszumosat. Annyira nem találok tökéleteset, de nem tudom, hogy meddig érdemes várni. Vélemények?

nov. 7. 18:18
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
85%
Nincs tökéletes.
nov. 7. 18:22
 2/17 anonim ***** válasza:
100%

En direkt olyan kerestem amit tökéletesse tudok tenni a saját izlesemnek megfelelően.

Volt elképzelés.

Pl 2v3 szoba es nappali, külön fürdő és WC, amerikai konyhas nappali.

Találtunk is egy romhalmazt, a szobák óriásiak voltak így lett 4 db szoba (1 nekünk, 2 a leendő gyerekeknek, 1 vendég /dolgozo szoba) nappali, álom amerikai konyhas nappali, és a fürdőt is ketté választottuk így lett külön a WC és fürdő.

Igy már nekünk tökeletes lett. Ne a tökéletest keresd, hanem azt amit tökéletesse tudsz tenni.

nov. 7. 18:24
 3/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm 2-es. Nem a burkolatokkal van a bajom, hanem az elrendezéssel. Szóval azon nem tudok változtatni, ha pl. északi fekvésű, de én délit akarnék, miközben a többi paraméter megfelelne. Ilyesmikre gondolok
nov. 7. 18:26
 4/17 anonim ***** válasza:
86%
Ha déli lakást akarsz, akkor északit venni értelmetlen dolog.
nov. 7. 18:47
 5/17 anonim ***** válasza:
100%

Tökéletes nincs.

Nekem sem tetszett az elrendezése a lakásnak. Nagyon nem. Azért is vertunk szét mindent a lakásban. Nem a burkolattal volt a baj, mert nagyon az sem volt. Hanem pl a nappalit és a konyhát felcsereltuk, a 2 óriás szobát levalasztottuk így lett 4 szoba. (3,5 mert a miénkbe akartam gardrobot is 😃, így a negyedik szoba csak egy fél szoba lett)

Rendezni a belsejét lehet kB bárhogy, de megkell állapodni, nem lehet minden sajnos 10/10 azaz de, de akkor keresd egy földet, és építkezz te, és akkor úgy áll a ház majd ahogy te akarod.

nov. 7. 18:50
 6/17 anonim ***** válasza:
100%

Hát ezek az opciók, veszel egy felújítandót és törekszel tökéletesre alakítani, vagy kompromisszumot kötsz.

Nekem is ez a bajom, hogy nem merek belevágni a vásárlásba, hátha megállapodom a 90%osnál és másnap meghirdetik a 100%osat.

nov. 7. 20:22
 7/17 SZTANN ***** válasza:
100%

Olyan, hogy egy ház / lakás tökéletes, NINCS. Egy komolyabb családi lakóhelyet örök időkig lehet tökéletesítgetni, mert pl. változik a család, változnak az igényeid, változik a divat... Nem lesz befejezve soha, de attól még jól érezhetitek magatokat benne folyamatosan.

Szóval azt keresd, ami a fő jellemzőkben (hely, tájolás, méret) nagyjából megfelelő. Ezt el kell döntened, és olyanokat nézegetni sem érdemes, amelyik nem ilyen.

Sokszor jobb, ha felújítandót találsz, mert azt saját elképzelésed szerint alakíthatod. És könnyebb szakemberrel megvizsgáltatni, mennyire jó az állapota, mit kell cserélni. Jobban jársz így egy olcsóbb használttal, amire még sokat ráköltesz, mert az már a saját igényed szerinti lesz. Ez nehéz, mert első látásra nem fogsz beleszeretni egy lehasználtba - pedig ott a nagy lehetőség. Megbízható szakértő sokat segít.

Ha vadonatújat találnál, amit direkt eladásra építettek, az szerintem gyanús, vevőcsalogató, nyilván olcsóbb, igénytelenebb a szerkezete, kivéve pár feltűnő külsődleges, kirakat, menő dolgot.

nov. 7. 20:25
 8/17 A kérdező kommentje:
Nem a burkolatokról van szó, hogy amiatt ne lenne tökéletes. Hanem az elosztàsa. És nem lehet alakítgatni, mert a nyílàszàrók olyan helyen vannak, hogy nem lehet belőle leválasztani stb.
nov. 7. 22:33
 9/17 anonim ***** válasza:
63%

Eskü nem értem milyen burkolatrol beszélsz?!

Tudod mi a burkolat?

Csempe pl.

És azt kb minden házban cserélnek rögtön.

Az ablak?

Nekünk óriás ablakok voltak, belett falazva, majd új ablakok lettek vágva. Ajtók ugyanúgy.

Oldalról nyílt a bejárati ajtó, az nekem nem tetszett, így új lett vágatva előre, meg hátra a kertbe is. Minden csak pénz kérdése.

Ha megvan a tökéletes környezet, föld, alap ház, azzal már kb bármit lehet csinálni.

nov. 7. 22:52
 10/17 anonim ***** válasza:
100%

Hiába találod meg a tökéletes lakást, ha egy idióta a szomszédod.

És abból nagyon sok van...

És máris rég nem lesz tökéletes.

nov. 7. 22:59
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!