Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Érdemes megvenni nem tökéletes...

Érdemes megvenni nem tökéletes ingatlant?

Figyelt kérdés
Hanem csak kompromisszumosat. Annyira nem találok tökéleteset, de nem tudom, hogy meddig érdemes várni. Vélemények?

nov. 7. 18:18
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
73%
Ha viszont már vettél valamit, utána nem érdemes nézegetni tovább a hirdetéseket :D
nov. 8. 05:20
 12/17 anonim ***** válasza:
68%

Családi háznál át lehet rakni az ablakokat, ajtókat. Pénz kérdése, na meg hogy mit bír a ház statikája - de ezt szakemberrel kell megnézetni. Mi eddig három új ablakot raktunk a házunkra és belül is cserélgettük az ajtókat, mert rossz irányba nyíltak. Az egyik szobát megfeleztük, átraktunk egy vécét is...

Társasházi lakásnál persze ez kötöttebb jóval. (Többek között azért is adtam el anno lakásomat, mert ott nem volt megoldható a több, ablakos szoba a több gyerekeknek, hiába jött ki négyzetméterre.) De ritkán van olyan is, hogy engednek nyílászáró-variálást. Pl. Tipikus, amikor üzletet alakítanak át lakássá vagy vissza és akkor a kirakat helyett ablak lesz, vagy kertkapcsolatossá tesznek egy lakást egy teraszajtóval az ablak helyett.

nov. 8. 05:34
 13/17 anonim ***** válasza:
53%

Szerintem ha nem magadnak építesz, egyszerűen nincs tökéletes. De ha magadnak építed is lehet kompromisszum mondjuk a telekben, vagy akár a HÉSZ miatt az építésben is...

Alap dolgokban szerintem nem érdemes megerőszakolni magad egy teljesen más házzal. Ahogy más is írta, ha déli tájolást akarsz, abból sosem lesz északi, ne vedd meg. Ha 5 szobát akarsz, ne vegyél meg egy 70 nm-es 2 szobást és még sorolhatnám.

A felújítandóval viszont szerintem érdemes vigyázni, illetve utána számolni a dolgoknak mielőtt belevágsz. Ha főfalakat, nyílászárókat akarsz mozgatni, akár tetőszerkezetet/méretet módosítani, az erősen zsebbenyúlós történet, amikor meg már lehet hogy nem érdemes belevágni.

Nálunk volt egy ház, ami nagyon tetszett, két dolog miatt nem vettük végül meg. Az egyik, hogy abszolút korszerűtlen volt és a bejárat, terasz, kocsibeálló kombó nagyon egybeesett, nemtudom, béna volt az egész kialakítás így és nem is tudtunk mit kitalálni rá fejben. Illetve ami ötlet lett volna, az akkora költséggel járt volna (ha nem szedettvedett tákolmányt akarok), hogy így már nem fért volna bele a keretbe. Ilyen nagy átépítéseket meg ildomos megcsinálni beköltözés előtt, vagy sosem lesz meg kb. Node ez még azt mondom csak pénz kérdése... A telek adottságok miatt viszont úgy voltunk vele, hogy ez darázsfészek, amibe lehet jobban járunk, ha nem nyúlunk bele.

Volt viszont egy ház, ami nagyon tetszett. Egy évig nézegettem a hírdetést (fél évre eltűnt). Kicsit kereten túl volt nekünk, de még kitudtuk szorítani, úgyhogy megnéztük. Nem tökéletes, de beleszerettünk, viszont mivel nem tökéletes, nem tudtunk dönteni, hogy ér-e ez nekünk ennyit, ráadásul szülés előtt voltam pár héttel és a tulaj jelezte, hogy kaptak már ajánlatot. Elengedtük, inaktív is lett egy időre megint a hírdetés (ez volt egy tavasszal). Aztán nyár végén újra nézelődni kezdtünk és végül annyira kiégtünk a sz*rabbnál sz*rabb túlárazott kínálatban, hogy végül visszanyúltunk a tavaszi házhoz, ami akkortájt egyszercsak újra szembejött ingatlan.com-on és megalkuvásokkal, de megvettük. Valahogy ránk várt. Nagyon jó helyen van, de óriási a telek (3700 nm), nem akartunk ekkorát. Cserébe mondjuk nincsenek a szánkban a szomszédok, ez tény. Az előző tulaj újította fel, aki valószínű pont az anyagiak miatt nyúlt kompromisszumos megoldásokhoz. Korszerűséget tekintve kb. fullos, viszont nem nyúlt a főfalakhoz és a nyílászárókhoz. Ehhez mérten kihozta belőle a maxot, de rém idegesítő, hogy ekkora házból sokkal praktikusabbat is ki lehetett volna hozni, ha akkor beletol még egy kicsivel többet és áthelyezi a bejáratot, vagy főfal részt bont (utóbbinál viszont nem igen jönne be nagy bútor a bejárati ajtón). Szóval nem tudom. Abszolút élhető, de közben idegesítő is. Pláne az, hogy nincs a fejemben ésszerű alternatíva hogyan csinálhatnánk meg jobbra. Mindenesetere én azóta is (3 éve) nézegetem az ingatlan kínálatot és nagyon boldog vagyok, hogy megvettük ezt. Az árak még feljebb mentek és ugyanolyan sz*rokat árulnak irgalmatlan összegekért, mint anno. Jól jártunk ezzel akkor is, ha van benne egy kis kompromisszum. Szóval szerintem ha belefér, akkor érdemes lehet kompromisszumosat is megvenni, de nem agyatlanul. Mi a 2 év keresgélés alatt egyetlen olyan házat sem találtunk kereten belül, ami minden szempontból tökéletes lett volna, sőt...

nov. 8. 07:32
 14/17 A kérdező kommentje:

11: jó tanács, köszi! :D

Társasházban nem vághatsz másik ablakot meg bejárati ajtót. Sztem te családi házról beszéltél, én társasházi lakásról. Ott a rendezkedés sokkal korlátozottabb.

nov. 8. 08:21
 15/17 A kérdező kommentje:

12: igen, szóval akkor te sem tudtál kibékülni az elosztással "azért is adtam el anno lakásomat"...

Én is pont ezen dilemmázok most a kérdésemet is ezért tettem fel. Hogy mások hogyan gondolkodnak erről.

nov. 8. 08:23
 16/17 anonim ***** válasza:
53%
Én nem találtam, ezért építettem. Így sem lett tökéletes, de hát az első háza senkinek sem lesz az, hiányzik a rutin :))
nov. 8. 09:44
 17/17 anonim ***** válasza:
tökéletes ingatlan nem létezik némi kompromisszum mindig van
nov. 8. 09:50
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!