Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Mikor törlik ki a széljegyet...

Mikor törlik ki a széljegyet a tulajdoni lapról?

Figyelt kérdés

Jelenleg egy tulajdonjog bejegyzési kérelem van a tulajdoni lapon széljegyben.

Az ingatlan szerződése felmondásra került a vevő és az eladó beleegyezésével ügyvéd előtt, mert a vevő nem tudta volna kifizetni, így ez volt az egyszerűbb megoldás. Az ügyvéd azt mondta, hogy már elküldte a földhivatalnak a felbontást.

A széljegyen azonban még mindig ott van a vevő neve "tulajdonjog bejegyzési kérelem". Sajnos addig nem tudom eladni a lakást sem, mert így "nem tiszta", pedig felbontó szerződés is van és pénzt sem kaptam, vagyis "nem adtam el" csak adásvételi szerződés volt írva és ugyanaz felbontva.

Úgy olvastam, hogy a fizetési határidőig ha nem történik meg a bejegyzési kérelem, akkor a földhivatal automatikusan törli a széljegyet, de az elég sok idő és pont ezért lett inkább felbontva.

tegnap 17:27
 1/2 anonim ***** válasza:

A széljegyzet levételét annak kell kezdeményezni aki ezt rátetette.

Ezért fizetni kell.

tegnap 18:43
 2/2 anonim ***** válasza:
Maximum 60 nap a kérelem beérkezése után.
tegnap 22:05

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!