Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Házvásárlás esetén ha fotókkal...

Házvásárlás esetén ha fotókkal tudom bizonyítani a NAV-nak milyen volt a ház, akkor azt elfogadják?

Figyelt kérdés
Vettünk a párommal egy nagyon régi (kb 200 éves) parasztházat 3millió forintért. Nem volt benne se fűtés se víz, a fal is vizes volt egy helyen, ami csúnyán meg is látszott. Na most, ezeket mi már elkezdtük felújítani, és az ügyvéd azt mondta ha ezt képekkel tudjuk bizonyítani, hogy milyen állapotban volt a ház a NAV el fogja fogadni. Kicsit szkeptikus vagyok. Volt már valaki hasonló helyzetbe? Valóban elfogadják?
2015. aug. 18. 19:31
 1/8 anonim ***** válasza:
kép, és számlák!
2015. aug. 18. 19:58
 2/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a gyors választ! Akkor jól van.
2015. aug. 18. 20:03
 3/8 anonim ***** válasza:

Nálunk úgy volt, hogy vagy kimegy az értékbecslő, vagy nem. Ha nem akkor mindegy is, ha igen akkor úgy tudom igazolhatod számlákkal mi az amit már te csináltál meg.

Nekünk pl. felértékelte magasabb árra mint amiért vettük, hiába tiltakoztunk, hiába vettük kevesebbért nem érdekelt senkit.

2015. aug. 18. 21:54
 4/8 anonim ***** válasza:

Nálunk szerencsére akkor jött ki a NAV, amikor szét volt verve belül minden. Le is fotózta. És nem kötözködött, elfogadta a szerződés szerinti vételárat.

Csinálj rendes fotó-dokumentációt, hogy mi hogyan nézett ki a felújítás előtt és után. Bőséges képanyagot készíts!

2015. aug. 19. 09:41
 5/8 A kérdező kommentje:
Igazából mindent lefényképezek, egy egész mappám van tele képekkel már a házról, hogy mi hogyan nézett ki és hogy hogyan alakul. (persze nem csak a NAV miatt :-) )
2015. aug. 19. 13:15
 6/8 anonim ***** válasza:
Velem nem szórakoztak, drágábbat (de rosszat, 10 évvel ezelőtt örököltem) adtam el, kisebbet, de jót vettem egy éven belül, nem kellett fizetni. De ez csak öt hónappal később derült ki.
2015. aug. 21. 19:57
 7/8 anonim válasza:
Mi videót készítettünk a felújítás előtti állapotról, és milyen jól jött!
2021. dec. 29. 12:35
 8/8 anonim ***** válasza:
Nálam is akkor jött szerencsére a NAV, amikor szét volt verve minden. Fotózott is sokat, és kötözködés nélkül elfogadták a szerződésben szereplő árat. De azért én is fotóztam mindent. És a papír alapú dokumentációt, terveket, ajánlatokat, kiviteli dokumentációt, számlákat és garanciákat be is szkenneltem és mellé tettem a fotóknak. Ha a papír alapú doksi elkeveredne, digitálisan legalább legyen meg. Külön archiv mentések is vannak ezekről a mappákról.
2021. dec. 30. 09:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!