Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Lakásvásárlásnál milyen apró...

Lakásvásárlásnál milyen apró dolgokra való odafigyeléssel tudnék spórolni?

Figyelt kérdés
Olyan dolgokra gondolok például, hogy a közvetítő általi eladások gondolom drágábbak, mintha a tulajtól veszem, meg ilyen csekélységek, amikkel tízezreket spórolhatnék.

2015. febr. 8. 18:41
 1/7 anonim ***** válasza:
A közvetítőt az eladó fizeti.
2015. febr. 8. 19:37
 2/7 anonim ***** válasza:
De ha nem kell a közvetítőnek kifizetnie százereket vagy milliókat, akkor annyival olcsóbban tudja adni az ingatlant. Érdemesebb tulajtól venni közvetlenül.
2015. febr. 8. 20:17
 3/7 anonim ***** válasza:
"a közvetítőt az eladó fizeti" a te pénzeden!
2015. febr. 9. 05:09
 4/7 anonim ***** válasza:

Mindenki csak arra gondol, hogy a közvetítői díjat ráteszik az árra, de ez csak részben igaz. Igen, van, aki ráteszi, de van, aki nem. A közvetítőnek is megvannak a maga előnyei, de az egyszerűség kedvéért mondjuk azt, tényleg valószínűbb, hogy olcsóbb, ha tulajdonostól veszed.

Az ügyvédi díjon is spórolhatsz valamennyit: az ügyvédi díj 0,5 és 1% között mozog, de vigyázz, azért tényleg jó ügyvéd legyen!

Alaposan nézz körül a piacon, és ne sajnáld az időt megkeresni a legjobb ajánlatot - gondolok itt arra, hogy állítólag az emberek többsége az első 50 hirdetés után "belefárad" a hirdetésekbe - ez a veszély akkor fenyeget, ha nincsenek túl szűk keresési paramétereid, és így sokféle lakás szóba jöhet. (Ezt sosem értettem, amikor én vettem lakást, végignéztem az összes hirdetést, többször is...)

Készülj fel előre a kifizetésre: pl. ha hitelt akarsz felvenni, kérj előzetes hitelbírálatot, ha van lakástakarékod, kérdezz rá konkrétan a kifizetés idejére, így ha ajánlatot teszel, pontosan meg tudod mondani, hogy mikor, mennyit tudsz fizetni, és ez jobb alkupozíciót jelenthet.

Fontold meg, hogy a felújításokat mennyiből lehet kihozni, ezt vedd figyelembe, ha felújítandót választasz, nehogy felújítással együtt többe kerüljön neked, mint amennyit valójában ér.

2015. febr. 17. 17:43
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm, igazán hasznos tanácsokat adtál, ment a zöld kéz. :)
2015. febr. 23. 19:31
 6/7 Majlath Csongor válasza:
Nekem van egy kis anyagom a lakásvásárlás menetével kapcsolatos témában, amit érdemes megnézni, hátha tud segíteni a lakásvásárlás téma körben neked is www.slideshare.net/Lakasvasarlas/ elég sokan elolvasták már és pozitív visszajelzéseket kaptam fiatal ingatlanvásárlóktól. Remélem hasznos lesz.
2015. márc. 13. 10:20
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm, nézem is, látom, sok mindent összeszed a témáról. :)
2015. márc. 13. 10:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!