Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Hogy lehetne kikerülni az...

Hogy lehetne kikerülni az ingatlanost a lakásvásárlásnál?

Figyelt kérdés

2012. nov. 29. 19:38
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Olyan hirdetésre jelentkezz, ahol tulajdonos hirdet. Az ingatlanközvetítők szerződésben állnak a tulajdonossal, elvileg nem lehet őket kikerülni, csak úgy, ha egyáltalán nincsenek benn a képben.
2012. nov. 29. 19:41
 2/11 A kérdező kommentje:
csak sajnos ma már nagyon ritka az olyan,aki maga adja fel a hirdetést.De azért gondoltam kikerülni,mert mást nem csinál,csak megmutatja azt a házat/lakást amit kinéztem.Ügyvédi díj sincs benne. Ha egy rokonom menne el helyettem,a nevünk azonos,akkor az "gyanús" lenne?
2012. nov. 29. 19:44
 3/11 anonim ***** válasza:
nem veled lesz a baj, hanem az eladó szegi meg a szerződést.de ha olyan a szerződése, hogy ő is hirdetheti, nem kizárólagosan az ingatlanos, akkor lehet, hogy máshol is megtalálod.
2012. nov. 30. 08:15
 4/11 anonim ***** válasza:

Szia! Érdemes elolvasni alábbi irományt:

[link]

A szerző házalásra buzdít. Ha nem ügynökkel választottam volna ki a lakásom, akkor utólag így csináltam volna:

1. Keresek szimpatikus környéket, ahol lakni szeretnék.

2. Megállítok 1-2 kutyasétáltató mammert. Legjobb, ha épp kijön valahonnan, vagy bemegy valahová. Nem viccelek. Az öreglányok úgyis elpletyizik, hogy " te hallottad? a Juliskáék elköltöznek".

3. Ha nincs mammer, akkor addig várok, míg valakivel be nem tudom engedtetni magam a lépcsőházba, vagy találomra összevissza becsöngetek a kapucsengőn, valahol csak beszólnak, hogy ki az?

A szöveg a következő mindegyik esetben:

4. Jó napot xy vagyok, és eladó lakást keresek. Szórólapot hoztam. Hadd dobáljam be a postaládákba (azt úgysem hagyják megtelni a tulajok, mert akkor megtudnák, hogy nem lakik ott senki, és felnyomnák a kérót), meg a hirdetőfalra. Szerencsés esetben kívül van a postaláda, és csöngetni se kell... (Felirat: "Lakást szeretnék vásárolni, és tudomásomra jutott, hogy ebben a házban eladó lakás van. Ha az öné az, kérem hívjon alábbi számon...")

5. Nem tud a tömbben/környéken eladó lakást?

6. Hogy hívják, és hol találom a gondnokot? Vagy mondja meg, vagy a lépcsőházban, ha benn vagy valami kiíráson rajta lesz. Ő fog tudni kapásból 2-3 lakást is.

-> Ha nem kizárólagosak az ingatlanossal az eladók, akkor többet lehet(ne) alkudni, hogy nem kell pénzt adni neki is.

-> Ha tudod mit akarsz, és hol akarod, nem fog elvinni mindenféle hülye helyre az ügynök, hogy "hátha ez jó lesz neked". Ha nem tudod pontosan, akkor néhány típust körbe lehet nézni ingatlanossal is.

2012. dec. 1. 12:07
 5/11 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó, köszi, valahogy így gondoltam én is,de jó ötleteket adtál, köszi!:)
2012. dec. 9. 23:32
 6/11 A kérdező kommentje:
Én arra gondoltam,hogy az ismerősöm megnézi az ingatlanossal, és megjegyzi a címet,és utána megyek én:)
2012. dec. 9. 23:33
 7/11 anonim ***** válasza:
67%

A (volt) utolsó vagyok ismét. Hááát. Ez az ismerős megnézi ingatlanossal dolog szerintem nem az igazi.

(Egyrészt átb.sszátok az ingatlanost. Okés, egy 8 millás lakás miatta kerül min. 2-300 ropival többe.)

Főképp: Hány lakásba akarod előbb elküldeni az ismerőst? Lesz arra ideje?

Nekem az olyan 40. megnézett lett a nyerő, mert én válogatós vagyok, és előtte mindenhol találtam olyan számomra nagyobb hiányosságot, ami miatt nem az lett a befutó.

Ez időben olyan 3 hónap volt 5-6-8 különböző ingatlanirodával, úgy hogy minden héten legalább egy estét lakásnézésre szántam. Végén már tele volt a tököm az egész helyzettel, de nem csüggedtem.

Hallottam olyanról is, hogy 200! helyet nézett meg.

Meg olyanról is tudok, hogy valakinek már jó volt a 3. is.

Legyen így neked is. :)

2012. dec. 18. 22:43
 8/11 anonim ***** válasza:

Helyi lapokban is nézelődj, oxl, apród, expressz stb. Ha felhívod, hogy az eladó lakásról szeretnék érdeklődni és megkérdezi, hogy "melyik" akkor ingatlanos, hagyd a fenébe. Sok lakást maga is hirdet az eladó, csak rá kell találni és úgy megnézni.

Nekünk is volt olyan, hogy a szuperinfoból hívtuk fel a lakás hirdetést és teljesen ki volt akadva a nő, hogy két napja adta el annyiért ingatlanirodán keresztül, amennyiért mi is megvettük volna, csak a miénkből ugye nem kellett volna jutalékot fizetnie...

2013. máj. 22. 16:41
 9/11 A kérdező kommentje:
Hát igen,én is személyesen nézem meg inkább.
2013. máj. 23. 11:16
 10/11 anonim ***** válasza:

láttam már olyat, hogy az ingatlanos úgy akarta magának lenyomni az árat, hogy rossz telefonszámot írt ki a házra.

akit meg hívogattak 200 km-re, az hülyét kapott...

2013. júl. 4. 21:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!