Eladtunk egy házat, utólag reklamál a vevő. Mit tegyek?
Figyelt kérdés
Tavaly novemberben eladtuk a családi ingatlant ami egy házból és egy műhelyből áll.Vásárlás elött átnéztek mindent.statikust hívtak,energetikai tanusítványt adtunk stb. Az átadás megtörtént,beköltöztek,minden oké volt.Pár hétre rá jöttek a bajok szerintük,először hogy sokba kerül a fűtés,a másik meg hogy a műhely padlásán találtak dolgokat amik szerintünk a miénk.Apám karosszéria lakatos volt,a nem használt alkatrészeket és egyéb dolgokat oda tett fel,ez igaz! Most ott tart a dolog hogy fenyegetőzik a vevő hogy azonnal vigyük el ezeket a dolgokat,mert ha nem akkor "jogi útra tereli a dolgot" A szerződésben nincsen semmi kitétel az ilyen esetekre,mi nem válaltuk előre hogy ezeket a dolgokat eltakarítjuk,igazából nem is nagyon tudtuk mi van azon a padláson. Mi lehet ebből,mit tegyünk?
Ha nincs benne a szerződésben, nem nagyon tud semmit tenni. De miért nem hív oda pár vasazó cigányt, akik örömmel elviszik.
Ráadásul minden évben van lomtalanítás.
2015. ápr. 12. 15:28
2/21 A kérdező kommentje:
Szerintem úgy van vele hogy őt zavarja,de nem akar dolgozni vele.Érdekes módon először csak zavarta,most már ott tart a dolog hogy "állítólag" fel akarja ujjítani a házat és emiatt nem tudják.......
Ő azt akarja hogy én a saját pénzemen vitessek oda konténert és én pakoljam le a dolgokat.Na most erre nekem se pénzem,se időm.Ő állítja hogy mi megigértük szóban hogy ezeket eltakarítjuk,igaz erre közülünk senki sem emlékszik,papír nincsen erről,a szerződésben nincs erre semmijen kitétel.
Őszinte leszek engem nem érdekel ez az egész,de ő annyira fenyegetőzik hogy jpgi útra tereli a dolgot hopgy félek kicsit.
Ha elmegy egy ügyvédhez akkor mi lehet ebből?
2015. ápr. 12. 15:33
3/21 anonim válasza:
Modd neki, hogy én itt a GYK-n szóban megigértem, hogy majd én lemegyek és elpakolom onnan a cuccokat.
Azt már ne mondd neki, hogy most vissza is vontam az ígéretem.
Na ennyit ér az állítólagos "szóban megígérték neki" dumája. Kapja be, te meg add a hülyét azt sem tudod mi van ott, ti üresen hagytátok ott. Be nem bizonyítja már hogy kié volt az a sok szar.
Csak be akart szaratni, és ahogy látom sikerült is neki. Tojd le, amennyiért az ügyvédhez menne már kijön a konténer ára nem fog ezért bíróságra menni főleg azért mert elvesztené.
2015. ápr. 12. 15:41
4/21 anonim válasza:
Vett egy ingatlant. Kifizette, használatba vette. Innentől az ő dolga, miért nem átvétel előtt nézte át a házat.
2015. ápr. 12. 15:41
5/21 A kérdező kommentje:
Akkor ezekszerint hagyam had forduljon ügyvédhez? Ha elmegy akkor sem lehet semmi bajom ebből?
2015. ápr. 12. 15:48
6/21 anonim válasza:
és ha nem tetszik a szoba színe amit ott hagytatok akkor fessél is ki ? ne foglalkozzál vele terelje jogi útra nem sokat fog elérni
2015. ápr. 12. 15:48
7/21 anonim válasza:
Tipikus szarevő vevő. Milliói vannak egy ház megvételére, de húszezret sajnál kiadni a konténerre. Ezekre az esetekre írjátok a szerződést, ha abban nem vállaltál kötelezettséget a teljesen üres állapotra, akkor a vevő akár az Obamához is mehet akkor sem tehet semmit.
2015. ápr. 12. 15:54
8/21 anonim válasza:
Én felhívnék egy ügyvédet, erre szerintem akár telefonon is válaszol. Különben egyetértek az előttem szólókkal.
2015. ápr. 12. 16:09
9/21 anonim válasza:
1:1 nálunk is ez volt a szitu! Xard le! Ha bíróságra viszi az ügyet nyugodtan menj be a tárgyalásra és röhögd pofán!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!