Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Eladtunk egy házat, utólag...

Eladtunk egy házat, utólag reklamál a vevő. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Tavaly novemberben eladtuk a családi ingatlant ami egy házból és egy műhelyből áll.Vásárlás elött átnéztek mindent.statikust hívtak,energetikai tanusítványt adtunk stb. Az átadás megtörtént,beköltöztek,minden oké volt.Pár hétre rá jöttek a bajok szerintük,először hogy sokba kerül a fűtés,a másik meg hogy a műhely padlásán találtak dolgokat amik szerintünk a miénk.Apám karosszéria lakatos volt,a nem használt alkatrészeket és egyéb dolgokat oda tett fel,ez igaz! Most ott tart a dolog hogy fenyegetőzik a vevő hogy azonnal vigyük el ezeket a dolgokat,mert ha nem akkor "jogi útra tereli a dolgot" A szerződésben nincsen semmi kitétel az ilyen esetekre,mi nem válaltuk előre hogy ezeket a dolgokat eltakarítjuk,igazából nem is nagyon tudtuk mi van azon a padláson. Mi lehet ebből,mit tegyünk?

2015. ápr. 12. 15:25
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
74%

Én is azt tudom mondani, mint a többiek, ha nincs a szerződésben az, hogy üresen adjátok át az épületet, akkor onnantól kezdve, nem tud semmit se tenni.

Mond meg neki, hogy miután aláírta a szerződét, onnantól neked semmi közöd a házhoz.

Ha bírósággal fenyeget, akkor nyugodtan mond meg neki, hogy mehet is megtenni a feljelentést. Mivel nem lesz belőle semmi.

2015. ápr. 12. 17:23
 12/21 anonim ***** válasza:
28%
Ott indul a dolog, hogy egy ügyvéd óradíja 60e HUF, amit neki mindenképp ki kell fizetnie, ha nyer, ha nem. Egy konéner meg 20e ft. Két cigány meg ingyen elviszi neki még a tetőt is.
2015. ápr. 12. 17:37
 13/21 anonim ***** válasza:
74%

".Vásárlás elött Átnéztek Mindent.statikust hívtak,energetikai tanusítványt adtunk stb. "

Mi is a probléma?

2015. ápr. 12. 20:10
 14/21 anonim ***** válasza:
71%
Én vagyok a tanú, hogy átadáskor nem volt ott semmi.
2015. ápr. 12. 20:24
 15/21 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen közönöm mindenkinek a válaszokat! Egyhangúan azt nyilatkozta mindenki hogy nekünk már nem kell tenni itt semmit,oldja meg az új tulaj a dolgokat.

Akkor igy is teszek,ha akar akkor menyen nyugodtan ügyvédhez,vagy csináljon bármit,nincs mitől tatsak.

Köszönöm!

2015. ápr. 12. 20:32
 16/21 anonim ***** válasza:
29%

Ott kezdődik, hogy nem tudja bizonyítani, hogy ti hagytátok ott. Te azt mondod, hogy sose láttad, és itt megáll a történet. Azt is mondhatod, hogy a tied, és ő könyörgött, hogy hagyd ott, most meg... :D

Az hogy sok a fűtés relatív. Szerintem Ő nem fizet sokat :)

Mi az a sok, és mi a kevés? Nem kell 23°C, legyen 13°C-ban és a töredékét fogja fizetni :)

2015. ápr. 12. 21:03
 17/21 anonim ***** válasza:
74%

Nézd az biztos, hogy ha nincs ilyen leírva, akkor nem tud mit tenni.

Azonban azért leírom azt, ami velünk is van jelenleg. Vettünk egy házat, a tulaj kérte, hogy hadd hagyja ott a cuccait (voltak a műhelyben, 3 roncs autó a kertben, plusz a kertben még mindenféle vasak, sittek stb.) Mi mondtuk oké, de eddig a napig vigye el. Sajnos nem írtunk le semmit, most ott tartunk, hogy az autóit elvitte, a műhelyet kiürítette, de a kertben még mindig ott vannak a vasak, amit mi kerülgetünk és ronda. Azért én is dühös vagyok rá, mert nálunk tárolja, ki tudja meddig, most vagy nézem vagy a saját költségemen konténert hozatok és elszállíttatom. Állítólag kell neki az új kerítéséhez, de akkor miért nálunk tárolja??? Romát nem engednék be a kertbe, hogy válogasson az biztos.

Szóval tenni nem tud semmit a te vevőd, de azért az bosszantó, hogy az előző tulaj otthagyja a dolgait más szállíttassa el a saját költségén, ha kezdeni akar valamit a saját területével. Az nyilván szarrágás, hogy sok a fűtés költség, azzal végképp nem érdemes foglalkoznotok.

2015. ápr. 13. 11:13
 18/21 anonim ***** válasza:
75%
Én is hasonlóan jártam(: Az eladó minden lomot a padláson hagyott. Két napig pakoltuk, három utánfutónyi lomot szállítottunk a hulladékudvarba. Jó sok munkába és pénzbe került. De emiatt nem szerencsés pert indítani, szerintem a te vevőd sem fog. Legfeljebb dühöng, és fizet szegény. Én sajnálom, mert tudom, milyen csúnya dolog a másikkal szemben(:
2015. ápr. 13. 13:50
 19/21 anonim ***** válasza:
15%
Nekem itt hagyott némi fém lomot. Most adtam le a méhbe, 16750 ft ot kaptam érte. A többit szép apránként az utcai kukába pakolom.
2015. ápr. 13. 15:54
 20/21 anonim ***** válasza:
0%
Idióta a te vevőd. Ha ügyvédhez fordul, a távozása (és az ügyvédi díj kicsengetése után...) sírva fogja kiröhögni.
2015. ápr. 15. 08:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!