Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Házvásárlás előtt állunk. Nem...

Házvásárlás előtt állunk. Nem tudunk dönteni, ti melyiket vennétek meg és miért?

Figyelt kérdés

Az egyik a település közepén van, hatalmas telekkel, viszont nincs rajta szinte semmi. A ház 70 nm és erősen felújítandó, de látok benne fantáziát, viszont tényleg nagyon sok munka lenne vele. Nincs fürdőszoba kialakítva, meg semmi, villany bent van a házban. Valószínűleg azért olcsó mert a telek hátsó részén feljön a talajvíz. Új nyílászárók vannak beépítve, és a kémény felső részét újra kellene rakni szerintem.

A másik ház elég kicsi, de nekünk végülis elég lenne. A falu közepétől nincs messze, de ez egy elég vadregényes, erdős részen van, a szomszéd messze is meg a fák is takarják. Egy pici utacska vezet a házig, víz és villany van, a ház belseje teljesen jó, csak a fürdőszoba nincs kialakítva. Szemétszállítást itt nem tudom hogy lehet megoldani, és nincs szennyvíz bevezetve. Ez egy átlagos méretű telken van. Vaskályhával fűtöttek, és van egy cső a kéményben, felfelé kilóg elég hosszan, esetleg aki tudja hogy ez miért lehet, leírhatná, köszi. :)

Párom a kicsi házat nyomatja nagyon, fiam a másikat, meg apósom is. Nem szeretnék két szék közül a pad alá esni, szóval lassan döntenünk kéne. A két ház ára majdnem ugyanannyi.

2015. márc. 19. 10:10
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
A másodikhoz út sem vezet? Nincs utca kialakítva? Nyeles telek? Vagy leválasztották egy másik telekről, de nincs önálló helyrajzi száma, mert a helyi rendelethez túl kicsi (nálunk 500 m2 a határ). Ha nincs önálló helyrajzi száma, akkor közös ló, az nem jó. Először az önkormányzatnál érdekllődjetek, aztán nézzétek meg a tulajdoni lapot. A második ház is felújítandó?
2015. márc. 19. 10:51
 2/11 anonim ***** válasza:
Hol vannak ezek a házak? Mennyit kérnek érte?
2015. márc. 19. 10:51
 3/11 anonim ***** válasza:
A kéményből azért lóg ki a cső, mert alacsony a kémény és ezzel magasították.
2015. márc. 19. 11:15
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Igazából egyik sem ideális, nem tudom mennyit néztetek már vagy miért csak ez a kettő maradt, de én egyiket sem választanám. Talajvizest főként nem!!!!
2015. márc. 19. 11:27
 5/11 anonim válasza:
Semmiért sem költöznék a 2.házba,mivel ha elmentek ,még a szomszédot sem tudod megkérni h ha nagy zaj van stb telefonaljon ,igaz az 1.hazzal lenne mit csinalni ,de csak jobb helyen van
2015. márc. 19. 11:27
 6/11 anonim ***** válasza:

Biztosan nem vagyunk egyformák, leírom mi alapján választanám a két lehetőségből a hatalmas telkes megoldást.

A kicsi házhoz vezető kicsi úton valóban kérdéses, hogy a szemetes vagy a téli tüzelőt hozó teherautó be tud-e hajtani. 100 mázsa fát messziről behordani elég fárasztó. Esetleg biztonság szempontjából is kétesebb, mint a település közepén lévő.

A nagy telken esetleg nagyban is kertészkedhetsz, vagy vállalkozhatsz később, ugyanezt a pici út mentén nemigen teheted. Később, ha jobb anyagi lehetőségeid lesznek, egy épület bővítés is egyszerűbb, ha nagy a telek.

2015. márc. 19. 11:33
 7/11 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm az eddigi válaszokat!

A település az fix, ragaszkodunk hozzá mindketten. Laknak ott ismerősök, mindenki akit megkérdeztünk azt mondta nyugodt, kétes emberkéktől mentes hely. Munkábajárás is szempont volt településválasztásnál, na meg iskola, óvoda. Ezért is ott nézelődünk. Többször is jártunk arrafelé, és beleszerelmesedtünk. :)

A második háznál, nem kell többszáz méterekre gondolni. A helyzet úgy fest, hogy az utca amiben hivatalosan van (cím szerint) a telek hátsó felénél húzódik, a ház hátulja néz arra, és a ház valamiért a telek felső végében van, ami meg már a másik utcához van közelebb, ezért kiraktak egy kőlapos kis járdát, hogy a másik, közelebbi utca felé el lehessen sétálni, ott a bolt is pl. Írtam, hogy ennél a közművel van a szopóka, és hogy fürdőt kell csinálni. :)

Hozzá kell tennem, hogy elég antiszociálisak vagyunk, jelenleg egy nevetséges méretű füves terület van a házunkhoz (nem saját), ami keskeny és nem lehet rá ültetni (ha a tulaj engedné sem) mert kocsibejáróként funkcionál, és a szomszéd nagyméretű ablakai ide néznek, és előszeretettel áll ott és bámulja mit csinálunk... Ezért is vonzó az "erdő". :) Igazából nem erdő, csak tele van fákkal a telek meg a környék. Nagyon nincs semmink amit el lehetne lopni, meg kutyabarát emberek vagyunk, jöhet akár több, nagy méretű is. De annyira nem látszik egyébként a ház sehonnan, hogy max az jöhet oda lopni, aki tudja hogy ott van egy ház. :)

A hatalmas telek nekem is vonzó, mert mezőgazdasággal foglalkozó családban nőttem fel. Én a felújítás miatt sem szívbajozok különösebben, bár eltartana egy darabig. Viszont a másik is nagyon tetszik, meg a párom annyira nyomatja... Nem tudom melyik legyen.

2015. márc. 19. 14:32
 8/11 anonim ***** válasza:
Megnéztünk vagy 30-40 házat fél év alatt, mindenhol volt valami hiba. Amelyiket végül megvettük, az saroktelek, a kiskapu a főútról van, autóskapu a mellékutca felől. A ház a telek felső végében van, alul a kert sziklakertes terasszal. Nem bántuk meg, de nálatok az a fő gond, hogy nincs csatorna és feljön a talajvíz. Ez elég veszélyes dolog.
2015. márc. 19. 16:47
 9/11 A kérdező kommentje:
A talajvíz a másik telken van, amit a fenti leírásban elsőnek írtam. Köszi a választ! :)
2015. márc. 19. 16:54
 10/11 anonim ***** válasza:
Egyértelműen a kisebbet választanám. (Olyat semmiképp sem, ahol feljön a talajvíz! És ahogy kiveszem a leírásból, az állapota is jobb.)
2015. márc. 19. 17:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!