Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Vennétek házrészt?

Vennétek házrészt?

Figyelt kérdés
Budapesten keresünk házat, de csak házrészre futná... Ti belemennétek, ha nagyon-nagyon vágynátok a kertre, de csak így érhetnétek el? Tegyük fel kulturált a másik lakó, és jól szeparálható a telek, és a mérete is rendben van. De közös a kapu, és hát gondolom még millió probléma léphet fel... Valaki, aki esetleg tapasztaltból írna erről?
2015. márc. 11. 16:44
 1/7 anonim ***** válasza:
73%

Semmi esetre sem.

És ha a másik lakó holnap eladja egy cigány családnak?

A tulajdon sem rendezett, mert ugye osztatlan közös a telek.

Mi pont így voltunk 5 évvel ezelőtt, mint ti, és Szigethalmon vettünk 56 nm-s családi házat 355 nm-es saját telekkel 6,5 millió Ft-ért.

Innen be lehet járni Pestre, de sokkal élhetőbb, csendesebb, nyugodtabb, olcsóbb. Házrész nem akartunk. Még tetőt sem újíthattok ha akartok... stb

2015. márc. 11. 18:12
 2/7 A kérdező kommentje:
Na igen. Én is ezekre gondolok... csak megrészegültem egy pillanatra a lehetőségtől. Jogosak az érvek, köszönöm!
2015. márc. 11. 18:45
 3/7 anonim ***** válasza:
Nem!
2015. márc. 11. 22:49
 4/7 anonim ***** válasza:
Én sem vennék azért, amit az első leírt. És még csak el sem kell adni a másik tulajnak a házát, köztetek is lehet azért konfliktus. Minket is kicsit meglegyintett egy ilyen, az nem közös udvar volt, csak a szomszéd a mi kapunkon járt volna át (gyalog és autóval) mert a házfronton csak az üzlete volt, a lakás hátul volt és máshogy nem tudták megoldani az átjárást. Alig bírtam lebeszélni a család többi tagját, hogy nehogy belemenjünk, mert mi van, ha konfliktus lesz velük vagy ha eladják egy olyan családnak, akik balhésak (én is a kisebbségre gondoltam). A ház maga nagyon jó adottságú volt, azt sajnáltam, de a kertje gáz volt ilyen szempontból. Arról meg nem is beszélve, hogy ha nyugtot akarok, akkor leválasztom a kertemből azt a részt, amit használ a szomszéd, akkor én verem magam költségekbe, illetve a használható kertem is kisebb lesz. Szóval sok probléma forrása.
2015. márc. 12. 08:40
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Közös lónak túrós a háta! Sok ilyet megnéztünk, osztott vagy osztatlan közös, házrész, sorház: állandó veszekedés és pereskedés forrása. Semmi esetre sem szabad megvenni. Akkor már inkább négy szintes panelház földszinti lakása, kis kerttel, pl. a Római lakótelepen.
2015. márc. 12. 18:10
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Túros nem túrós! :)
2015. márc. 12. 21:01
 7/7 A kérdező kommentje:
:) Még egy ilyen kérdésből is kikerekedhet valami igazán értelmes! Köszönjük, én sem tudtam, pedig érdekelnek is az a szólások, közmondások eredetei, de ezt én sem értettem soha... :)
2015. márc. 12. 21:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!