Saját lakás vagy albérlet? (bőv. Lent)
Tudom, sokat feszegetett téma ez napjainkban, de közel állok én is a családi fészekből való kirepüléshez és érdekelne MINDENKI véleménye :) legyenek akár negatívak, pozitívak (normális stílusban).. szerintetek melyik az előnyösebb lakást bérelni vagy venni? anyagilag mely opció a legjobb? szerintetek egyes opcióknak mik az előnyei és a hátrányai?:)ha venni a jobb, nem tart kicsit sokáig a pénz összegyűjtése annak aki önerőből szeretné? (tudom hogy létezik hitel, de én akkor sem vagyok meggyőződve arról hogy jól kitudok belőle jönni, a szüleim esete lebeg előttem.) várom a kommenteket :)))
L/18
Venni jobb nyilvánvalóan, hiszen nem fizetsz lakbért és nem függsz a bérbeadótól.
Viszont hitel vagy szülői segítség nélkül szinte lehetetlen, hacsak nem fogsz ki egy olyan munkahelyet, ahol havi pár száz ezret félre tudsz tenni.
Egyedül nem mernék hitelt felvenni a helyedben, hiszen bármikor történhet bármi, ami miatt nem tudod fizetni.
Albérlet:
+ Rugalmas
+ Kisebb felelősséggel jár
- Nem csinálhatsz vele akármit
- Kirakhatnak
Saját lakás:
+ Azt csinálsz benne, amit akarsz
+ Kiadhatod abérletbe
+ Mindig lesz hol laknod
- Nehéz összegyűjteni ennyi pénzt, ill. a hitel kockázatos
- Röghöz köt
Szerintem saját lakásban csak akkor gondolkozz, ha már ketten vagytok, és van legalább egy 250-300 ezer nettó bevételetek, illetve 50% megtakarításotok. Én csak nyugdjasként vennék lakást, addig albérletben lennék, hogy gyorsan reagálhassak a külső tényezőkre (munka, szomszédok... stb.) Sajnos persze a többségnek ez nem nagyon adatik meg :(
További vélemények: [link]
Egyetértek az előzővel, csak azzal nem, hogy a saját lakás röghöz köt. El is lehet cserélni, ki is lehet adni.
Ha x évet lehúzol albérletben, azért szép mennyiségű cuccod összegyűlik, itt most nem arról beszélek, hogy pár év alatt, hanem ha valóban sokáig albiban laksz. Ha netán kimész külföldre dolgozni, akkor hova teszed a dolgaidat?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!