Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Hol érdemes lakást venni és...

Hol érdemes lakást venni és milyet Bp-en? Többi lent..

Figyelt kérdés
Segítséget kérnék ki mit javasol, Bp-en kiadásra hol és milyen típusú lakást érdemes venni? Ahogy nézem inkább a külső kerületek jöhetnek szóba, ami még viszonylag megfizethető. Jelenlegi max.keret: 51 m. Olyat szeretnék ami értékálló, könnyen kiadható, garzon is jó, de inkább másfél szobás ami előnyös. Mit javasoltok? Fontos, hogy később könnyen el lehessen adni. Egyáltalán tégla vagy panel? Mely kerületekben érdemes nézelődni, azon belül utca is érdekel, ami normális környék. Ott tartok, hogy újépítésűt veszek drágábban kicsit, mert nagyon keves most az eladó lakás, és az is drága. Várni nagyon nem szeretnék, ha nem muszáj a drágulás miatt.
febr. 16. 15:00
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:

Itt a Rózsadomb, tessék, 44 M, 35 nm.

[link]

febr. 16. 16:36
 12/39 A kérdező kommentje:
Nem könnyű most kiadni?
febr. 16. 16:38
 13/39 A kérdező kommentje:
Alagsori..köszii
febr. 16. 16:39
 14/39 anonim ***** válasza:
100%
Egyre kevésbé érdemes venni kiadásra...inkább tőzsde
febr. 16. 18:15
 15/39 anonim ***** válasza:

Mondjuk ehhez valószínűleg azért nincs kép, mert egy lelakott romhalmaz lehet, amire mégegyszer ennyit kéne költeni :D 2. kerületben 44 misiért jó állapotú lakás nincs.

febr. 17. 08:37
 16/39 anonim ***** válasza:
89%

Igazából most venni érdemes, annak dacára, hogy ilyen drága még sosem volt a lakás.

Számodra megfizethető a panel talán még, abban gondolkodj.

Miért érdemes akkor venni?

Mert még drágább lesz, elképesztő az infláció.

Ha van ötven millád, akkor minél előbb kezdeni kellene vele valamit, mert az értéke java része elúszik.

A lakás jó befektetés lenne, csakhogy az eladók is meggondolják, hiába van toppon az ár, tudni kellene, mihez kezdjen a zsozsóval, mert oké, hogy most prímán eladja, de rövidesen sokkal többet kell neki fizetnie, ha vissza szeretné vásárolni. Ezért a legtöbben kivárnak.

Volt már ilyen időszak, nem is egyszer.

A lakáskiadás mellékes jelenleg, a fő cél a tőkéd megőrzése.

Az értékpapír kifújt, de ez viszont jó lehet, csak ne sokat vacakolj, mert a piacra dobott ingatlanokat elkapkodják.

Mindenhol van viszont egy hely/ár/érték egyenleg, azt vedd figyelembe, nagyon nem lehet mellényúlni.

Ha mellékesen kiadod a lakást, az jó, mert a költségeid visszajönnek, de ne ez érdekeljen, mert ez néhány év alatt csak pár milliót hozhat, viszont a tőkéd ennyi idő alatt tízszer annyit bukhat, ha nem fekteted okosan be.

Én lehet, hogy eladom majd a lakásom, mert vidékre akarok menni lakni, de ez neked túl nagy 68 m2, meg azért ráférne egy festés, bár lehet, hogy magam megcsinálom, időm van, nyugdíjas vagyok.

Speciel a Gyakorló utcában van ez a lakás, az Örs vezér tér mellett, príma környék, viszonylag nem is volt soha túl drága és könnyű eladni.

Először persze meg kell keresnem azt, amit veszek helyette, külö9nben túl rizikós lenne az eladás, mert mindenhol gyors ütemben mennek fel az árak.

Good Luck!

febr. 17. 09:44
 17/39 anonim ***** válasza:
100%

A 11. kerületet mondanám, viszont amit most látok,hogy rengeteg kiadó lakás van a kerületben, viszont kevés eladó. Ebből azt a következtetést vontam le - ami lehet, hogy csak az én véleményem-,hogy más is a kerületet látja kiadás, illetve esetleges későbbi értékesítés, céljára megfelelőnek.

Pont azok a lakások kelnek el amiket még megéri megvenni és és kiadni (kb 35 nm-től 60 nm-ig), a nagyobbak, családi házak, újépítésű méregdrágák maradnak. A hirdetésekbe szinte csak ilyet látni.

Én újépítésűt biztos nem vennék kiadás céljára.Több szempontból sem. Ezer év múlva se jön be az ára, + nehezebben találsz rá bérlőt a magas bérleti díj miatt.

febr. 17. 10:13
 18/39 A kérdező kommentje:
Ez a panel. Azt adtam el, nagyot..de a panelek is horror aron vannak es en olyat szeretnek ami valoban felujitott es nemcsak kipingaltak.
febr. 17. 10:20
 19/39 A kérdező kommentje:
Lehet, hogy ott hibaztam, hogy most kivetelesen elobb kellett volna korulnezni mit tudok venni, es nem eladni elobb es utana csodalkozni, hogy jé ezert a penzert alig van valami, ami van, azt is elkapkodjak.
febr. 17. 10:46
 20/39 A kérdező kommentje:
17- es nekem oroksegbol volt lakasom, tehat en az egy az egyben egy ujabb lakasba forditanam.
febr. 17. 10:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!