Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Meddig fog tartani a magyar...

Meddig fog tartani a magyar ingatlan rally? Mikor lesz érdemes eladni, és külföldi ingatlant venni?

Figyelt kérdés

Európában a legtöbb országban csökkennek vagy panganak az ingatlanárak. Ilyen országokban mint Franciaország, Németország, Luxemburg, Svédország, Ausztria stb. tehát a vezető hatalmakban most az ingatlanpiac krízis helyzetben van. A kereslet fizetőképessége kifingott 2022 óta, és korrigálódnak az árak. Valamint a világpolitikai események és a gazdaság sem kedvez Európának.

De Magyarországon mégis most óriási rally van a piacon. Mindenki venni akar most és senki nem akar eladni, mert már egy fél éve a csapból is az folyik hogy mekkorát fognak növekedni az ingatlanárak. Pedig hát a makrogazdasági adatok még Európán belül is itt a legrosszabbak, valamint az ország kitettsége itt a legnagyobb a negatív jövőkép előtt álló iparágaknak.

Én már Ausztriában élek, Bécsben. Itt van munkahelyem, és már 3 éve itt dolgozok. Nem tudom elképzelni, hogy valaha is hazamenjek, mert már megszoktam ezt a színvonalat. Eddig még nem gondolkoztam azon, hogy itt vegyek ingatlant, mert mindenki akit ismerek bérel, valamiért itt nincs hagyománya. De csak kíváncsiságból megnéztem az árakat, 2022 óta 6500 Euro-ról 5300 Euro-ra csökkent az átlagos lakás négyzetméterár elvileg Bécsben.

Most nagyon elgondolkodtam azon, hogy a Magyarországon meglévő ingatlant most nagyon jó áron el lehetne adni. Egy éve még 67 millióra becsülték, de most ahogy látom a hirdetéseket, ilyen házat 90-95 millió alatt már nem kapsz.

Mikor érdemes magyar ingatlant eladni? Vagy később még drágább lesz?

febr. 6. 20:34
1 2 3 4 5
 41/42 A kérdező kommentje:

Melyik Budapesten élsz? Ezek szerint elzárkózott életet élsz valahol a 16. kerületben. Mert hogy a belvárosban már magyar szót alig hallani. Még a Bécshez szokott szemeimnek/füleimnek is sok a külföldi és nagy a multikulti már Bp.-n.

Mellesleg a Wilkommenskultur-ra visszatérve.. Budapesten már a magyarok is angolul beszélnek a külföldiek kedvéért. Bécsben noha sokkal többen tudnak angolul, mégsem beszélnek szívesen, elvárják hogy aki oda megy élni közéjük, igyekezzék megtanulni a nyelvüket a németet. Teljesen jogosan, ez az ő országuk.

A magyarok meg simán lemondanak a saját nyelvükről, saját kultúrájukról, hogy megfeleljenek az idegeneknek akik oda jönnek. Na ez a Wilkommenskultur ami Budapesten van, nem az ami Nyugaton. Teljesen félrevezetett téged a Fidesz.

febr. 9. 23:56
 42/42 anonim ***** válasza:

#41: Podmaniczky utcában élek a 6. kerületben már 2018 óta :) nem épp a 16...

Aha... Van 1-2 multi meg SSC ahol beszélnek a külföldivel angolul, de pl. egy kisebb multinál vagy magyar cégnél biztos nem fognak senki kedvéért a kollégák angolul makogni. Én egy 200 fős multinál dolgozom, de nálunk 0 db külföldi dolgozik pl.

Sokszor járok egyébként Bécsben, havi 1x legalább, és határozottan több ott a külföldi és a színes. Hivatalos statisztikák szerint is már 50% alatt van az osztrákok aránya. Kicsit bosszantó is, hogy ilyen közel Magyarországhoz ennyire sok az idegen... Mi lesz itt, ha még jobban integrálódik Európa? Könnyen áttelepülhetnek majd ide. Mint az 1920-as, 1930-as években amikor a feketék délről északra mentek az USA-ban. Csak itt majd Nyugatról mennek Keletre.

Budapesten a magyarok aránya még 90% feletti, cigányok nélkül is megvan a 85%. Nem, nem hamisítják a statisztikákat. :D Egyszerűen sok a turista (kb 5 millió fő/év) és ezért tűnik úgy, mintha sok lenne a migri. Ami viszont bosszantó, hogy a belvárosi szórakozóhelyek, éttermek, kávézók már mind a külföldiekre építkeznek és sokszor nincs is magyarul beszélő staff vagy csak 1-1. Ezt viszont a nyugatiak csinálják jól, mivel ott elvárás a helyi nyelv ismerete. Egy német sose fog a saját országában angolul rendelni... Úgyhogy ilyen szempontból igen, nálunk valósult meg a Wilkommenskultur.

Amúgy Fidesz nem vezetett félre semmivel, mert az IQ-m magasabb, mint az életkorom.

febr. 11. 21:05
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!