Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Meddig fog tartani a magyar...

Meddig fog tartani a magyar ingatlan rally? Mikor lesz érdemes eladni, és külföldi ingatlant venni?

Figyelt kérdés

Európában a legtöbb országban csökkennek vagy panganak az ingatlanárak. Ilyen országokban mint Franciaország, Németország, Luxemburg, Svédország, Ausztria stb. tehát a vezető hatalmakban most az ingatlanpiac krízis helyzetben van. A kereslet fizetőképessége kifingott 2022 óta, és korrigálódnak az árak. Valamint a világpolitikai események és a gazdaság sem kedvez Európának.

De Magyarországon mégis most óriási rally van a piacon. Mindenki venni akar most és senki nem akar eladni, mert már egy fél éve a csapból is az folyik hogy mekkorát fognak növekedni az ingatlanárak. Pedig hát a makrogazdasági adatok még Európán belül is itt a legrosszabbak, valamint az ország kitettsége itt a legnagyobb a negatív jövőkép előtt álló iparágaknak.

Én már Ausztriában élek, Bécsben. Itt van munkahelyem, és már 3 éve itt dolgozok. Nem tudom elképzelni, hogy valaha is hazamenjek, mert már megszoktam ezt a színvonalat. Eddig még nem gondolkoztam azon, hogy itt vegyek ingatlant, mert mindenki akit ismerek bérel, valamiért itt nincs hagyománya. De csak kíváncsiságból megnéztem az árakat, 2022 óta 6500 Euro-ról 5300 Euro-ra csökkent az átlagos lakás négyzetméterár elvileg Bécsben.

Most nagyon elgondolkodtam azon, hogy a Magyarországon meglévő ingatlant most nagyon jó áron el lehetne adni. Egy éve még 67 millióra becsülték, de most ahogy látom a hirdetéseket, ilyen házat 90-95 millió alatt már nem kapsz.

Mikor érdemes magyar ingatlant eladni? Vagy később még drágább lesz?

febr. 6. 20:34
1 2 3 4 5
 31/42 anonim ***** válasza:
Akkor add el a házat és vegyél egy Bécsi ingatlant!
febr. 7. 13:53
 32/42 A kérdező kommentje:
110 millióért viheted :)
febr. 7. 13:55
 33/42 anonim ***** válasza:
30: Ez klassz, gratulálok.:)
febr. 7. 15:22
 34/42 anonim ***** válasza:
Ha valóban el tudod adni a Magyarországon lévő ingatlanodat 95 millióért, akkor add el és vegyél belőle Bécsben valamit, esetleg vegyel fel 50-100 ezer euró hitelt.
febr. 7. 19:43
 35/42 A kérdező kommentje:

"vegyel fel 50-100 ezer euró hitelt"

Pont ez az, hogy Nyugaton senki nem akar hitelt felvenni. Így vannak nevelve az emberek, hogy ne vegyél fel hitelt. Tartozzon neked más, ne te tartozz másnak.

Ezért növekednek Magyarországon ilyen vadul az ingatlanárak, mert Nyugati ingatlant akar venni mindenki magyar ingatlan árából. A magyaroknak pedig adja a hitelt Orbán, mert ott meg az a szokás, hogy adósítsd el magad életed végéig csutkára azért hogy saját fedél legyen a fejed fölött, mert az kell a magyarok egójának. Igaz hogy 50 évesen is túlórázik, frusztrált, itt fáj ott fáj, de övé az a qurva lakás/ház. Ettől valaki.

febr. 7. 20:20
 36/42 anonim ***** válasza:
#35: van igazság abban amit írsz, de a hitel nem rossz dolog ha okosan használják fel! Egy lakásvásárlás pedig általában okos dolog :)
febr. 7. 20:59
 37/42 A kérdező kommentje:

A német ajkúak ezzel nagyon nem értenek egyet. Még az echte gazdagok is bérelnek. Nem akarnak sajátot venni, megfizethető áron akarnak bérelni. Itt erre van igény, ennek van lobbi ereje, ehhez alkalmazkodik a politika is.

Ennek az okára én azt hiszem rájöttem. Németországban még mindig benne van az emberekben a Weimari múlt. A Weimari Köztársaság idején hiperinfláció volt és éhínség. És a lakás kiadások bérleti díját maximalizálták egy hiperinflálódó valutában. Egy lakás kiadásának árából vehettél egy kenyeret. Tehát lehetett akár 4 ingatlanod is, nem voltál sokkal előrébb, 4 kenyér ára volt. Annak a kornak a nagy nyertesei azok voltak, akinek USA részvényeik voltak, és dollárban kapták az osztalékot. Azok úgy éltek mint a királyok, a többiek éheztek, az ingatlan kiadók is.

Szerintem ezért nem akarnak még mindig venni.

febr. 7. 21:21
 38/42 anonim ***** válasza:
#37: a német ajkúak elég sok mindenben tévednek :) lásd: Hitler, Wilkommenskultur, Zöld átállás, SPD stb.
febr. 7. 23:54
 39/42 A kérdező kommentje:

"Wilkommenskultur"

Budapesten már több a muszlim meg a jött-ment külföldi mint bármelyik német nagyvárosban. Csak az M1 nem így tálalja, de jelenleg torony magasan Magyarország kormánya lapátolja be a legtöbb migránst Európába.

"Hitler"

Hitlert annak idején pont ez a fajta éhezés kerítette hatalomra, amiről beszéltem. Az elégedetlenség, a népharag. A mai napig egyébként pozitív a vélekedés róla, de ezt ők sosem fogják kimondani, Németországban konkrétan tilos mert elvisz a rendőrség. Ausztriában szabad, de tabu.

febr. 8. 01:37
 40/42 anonim ***** válasza:

#39: tényleg? En Budapesten elek 10 éve, de valahogy Bécsben és Münchenben 100x több fejkendőst látok az utcán, mint itt :)

Egész Magyarországon kevesebb külföldi állampolgár tartózkodik, mint Münchenben egyedül.

febr. 9. 18:38
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!