Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Meddig fog tartani a magyar...

Meddig fog tartani a magyar ingatlan rally? Mikor lesz érdemes eladni, és külföldi ingatlant venni?

Figyelt kérdés

Európában a legtöbb országban csökkennek vagy panganak az ingatlanárak. Ilyen országokban mint Franciaország, Németország, Luxemburg, Svédország, Ausztria stb. tehát a vezető hatalmakban most az ingatlanpiac krízis helyzetben van. A kereslet fizetőképessége kifingott 2022 óta, és korrigálódnak az árak. Valamint a világpolitikai események és a gazdaság sem kedvez Európának.

De Magyarországon mégis most óriási rally van a piacon. Mindenki venni akar most és senki nem akar eladni, mert már egy fél éve a csapból is az folyik hogy mekkorát fognak növekedni az ingatlanárak. Pedig hát a makrogazdasági adatok még Európán belül is itt a legrosszabbak, valamint az ország kitettsége itt a legnagyobb a negatív jövőkép előtt álló iparágaknak.

Én már Ausztriában élek, Bécsben. Itt van munkahelyem, és már 3 éve itt dolgozok. Nem tudom elképzelni, hogy valaha is hazamenjek, mert már megszoktam ezt a színvonalat. Eddig még nem gondolkoztam azon, hogy itt vegyek ingatlant, mert mindenki akit ismerek bérel, valamiért itt nincs hagyománya. De csak kíváncsiságból megnéztem az árakat, 2022 óta 6500 Euro-ról 5300 Euro-ra csökkent az átlagos lakás négyzetméterár elvileg Bécsben.

Most nagyon elgondolkodtam azon, hogy a Magyarországon meglévő ingatlant most nagyon jó áron el lehetne adni. Egy éve még 67 millióra becsülték, de most ahogy látom a hirdetéseket, ilyen házat 90-95 millió alatt már nem kapsz.

Mikor érdemes magyar ingatlant eladni? Vagy később még drágább lesz?

febr. 6. 20:34
1 2 3 4 5
 11/42 A kérdező kommentje:
Bocsánat, sokkal alacsonyabb (forint alapú) ingatlan árszínvonal* mellett.
febr. 7. 12:13
 12/42 anonim ***** válasza:
A 20 éveset nézd: [link]
febr. 7. 12:50
 13/42 A kérdező kommentje:
És kit érdekel mi lesz 20 év múlva? A mostani árfolyam számít, semmi más.
febr. 7. 12:52
 14/42 anonim ***** válasza:

"Egy éve még 67 millióra becsülték, de most ahogy látom a hirdetéseket, ilyen házat 90-95 millió alatt már nem kapsz."

És egyedül a tied és most 3 éve üresen áll?

febr. 7. 12:52
 15/42 A kérdező kommentje:

Igen üresen áll, mivel nem éri meg kiadni, mert a bérlők jobban lelakhatnák mint amennyi profitot termelnek. Pereskedni nincs kedvem velük évekig innen külföldről. Valamint beszedni a pénzt sem áll módomban legális úton, mivel elvileg adózni is kéne ha nem feketén adod ki. Ami után meg profit adó, szocho meg mindent kellene fizetni, meg adóbevallást kellene írni meg minden.

A legtöbb magyar nem adja ki az ingatlanját ha kimegy külföldre, hanem ott áll üresen.

febr. 7. 12:56
 16/42 anonim ***** válasza:

15: " Valamint beszedni a pénzt sem áll módomban legális úton, mivel elvileg adózni is kéne ha nem feketén adod ki. Ami után meg profit adó, szocho meg mindent kellene fizetni"

Nem kell, 15% SZJA-t kell a nyereség után adózni, semmi mást, ha van főállásod vagy nyugdíjad.

Számlára utalni tudják.

febr. 7. 13:03
 17/42 anonim ***** válasza:

De egyébként hogy vettél meg magyar fizetésből egyedül egy ekkora házat?

Vagy ha ilyen könnyen ment neked itthon is, mért mentél ki?

febr. 7. 13:04
 18/42 A kérdező kommentje:
Nyilván örököltem.
febr. 7. 13:05
 19/42 A kérdező kommentje:
Azért mentem ki, mert nettó 250 ezret sem kerestem meg Budapesten, mérnöki diplomával. Bécsben ennek az 5 és félszerese volt a kezdőm, ami azóta emelkedett.
febr. 7. 13:06
 20/42 anonim ***** válasza:
44%
Hát akkor add el a házat és vegyél Bécsben ingatlant, de cselekedj gyorsan mieleőtt a szegény csóró magarok ott is felverik az árakat!
febr. 7. 13:11
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!