Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Meddig fog tartani a magyar...

Meddig fog tartani a magyar ingatlan rally? Mikor lesz érdemes eladni, és külföldi ingatlant venni?

Figyelt kérdés

Európában a legtöbb országban csökkennek vagy panganak az ingatlanárak. Ilyen országokban mint Franciaország, Németország, Luxemburg, Svédország, Ausztria stb. tehát a vezető hatalmakban most az ingatlanpiac krízis helyzetben van. A kereslet fizetőképessége kifingott 2022 óta, és korrigálódnak az árak. Valamint a világpolitikai események és a gazdaság sem kedvez Európának.

De Magyarországon mégis most óriási rally van a piacon. Mindenki venni akar most és senki nem akar eladni, mert már egy fél éve a csapból is az folyik hogy mekkorát fognak növekedni az ingatlanárak. Pedig hát a makrogazdasági adatok még Európán belül is itt a legrosszabbak, valamint az ország kitettsége itt a legnagyobb a negatív jövőkép előtt álló iparágaknak.

Én már Ausztriában élek, Bécsben. Itt van munkahelyem, és már 3 éve itt dolgozok. Nem tudom elképzelni, hogy valaha is hazamenjek, mert már megszoktam ezt a színvonalat. Eddig még nem gondolkoztam azon, hogy itt vegyek ingatlant, mert mindenki akit ismerek bérel, valamiért itt nincs hagyománya. De csak kíváncsiságból megnéztem az árakat, 2022 óta 6500 Euro-ról 5300 Euro-ra csökkent az átlagos lakás négyzetméterár elvileg Bécsben.

Most nagyon elgondolkodtam azon, hogy a Magyarországon meglévő ingatlant most nagyon jó áron el lehetne adni. Egy éve még 67 millióra becsülték, de most ahogy látom a hirdetéseket, ilyen házat 90-95 millió alatt már nem kapsz.

Mikor érdemes magyar ingatlant eladni? Vagy később még drágább lesz?

febr. 6. 20:34
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:
Amúgy hol van ez a ház? Ennyit sehol se emelkedett az ingatlanár idén, a tiéd valami rekorder lesz, nagyon kíváncsi vagyok hogy hol érted el ezt a rekordot!
febr. 7. 13:11
 22/42 anonim ***** válasza:
19: És milyen nyelvtudást igényel a dolog?
febr. 7. 13:27
 23/42 anonim ***** válasza:
18: De ne légy mán ilyen szűkszavú, egyedül örököltél egy 3generációs házat?
febr. 7. 13:28
 24/42 A kérdező kommentje:

Nem azt mondom, hogy ennyivel emelkedett. Egy évvel ezelőtt egy ismerős ingatlanos mondott rá egy 67 milliós becslést.

Most amilyen hirdetéseket látok, 90-95 millió alatt nincs ilyen ingatlan hirdetve ezen a környéken. Ez nem azt jelenti, hogy ennyiért meg is veszik, de nincs hirdetve olcsóbban.

febr. 7. 13:34
 25/42 A kérdező kommentje:

"És milyen nyelvtudást igényel a dolog?"

Csak angolt. Középfokút. Az nekem megvolt akkor is, azóta már felsőfokú az angolom. A németem alapfokú volt, épp hogy csak el tudtam intézni a hivatalos ügyeket németül, de azóta már az is középfokú.

febr. 7. 13:36
 26/42 anonim ***** válasza:

Akkor nem német a cég?

Meglep ez engem, hol lehet ilyen kevés nyelvtudással ilyen jó lehetőségeket találni?

febr. 7. 13:37
 27/42 A kérdező kommentje:
Osztrák cég, de multinacionális, angol nyelvű.
febr. 7. 13:38
 28/42 A kérdező kommentje:

Most már sajnos nincs felvétel már 1 éve, mivel itt is egyfajta gazdasági válság van. Már sokkal nagyobb tudással sem keresnek szakembereket. Én annak idején 2022-ben megfogtam az isten lábát ezzel a Bécsi lehetőséggel, mert akkor volt egy gazdaságilag optimista év, amikor még mindenkit felvettek, szinte semmi tudással is.

Ha az ember kifog egy ilyen lehetőséget, nem szabad elbarmolnia a lehetőséget.

febr. 7. 13:40
 29/42 anonim ***** válasza:
Érdekes hogy valaki a saját anyanyelvén nem tudja eladni magát és jóval a megszerezhető átlag alatt keres. Milyen mérnök vagy amúgy? és Ausztriában ahol a helyi nyelvet nem beszéli és az angolt is csak középfokon rögtön sikeress lesz... hihető a sztori:) úgy megnézném a linkedin profilod meg a cégét is, de gondolom ezek mint szupertitkosak meg félsz az irigy magyarakotól is:(
febr. 7. 13:48
 30/42 A kérdező kommentje:

Nincs linkedin profilom :)

Szerencsére nem volt rá szükségem. A magyar cégeknek nem kellettem, volt helyettem mindig jobb jelentkező. Sosem engem választottak, pedig már horror alacsony bérigényeket mondtam be, sehova sem kellettem.

Ismerősöm ajánlotta ezt a lehetőséget, ő ajánlott be ehhez az osztrák céghez, és véletlenül pont olyan sokan mentek el attól a cégtől, hogy nagy hiány volt és felvettek engem is. Mákom volt. Ez van. :)

febr. 7. 13:51
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!