Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Sikerült már összegyújtened...

Sikerült már összegyújtened egy lakásra hogy hitel nélkül tudd megvásárolni?

Figyelt kérdés

Sokan írják hogy hitelt nem vennének fel, inkább gyűjtenek és vesznek ha kp-ben kitudják fizetni.

Viszont én még senkivel nem találkoztam aki hitel nélkül vett volna lakást úgy, hogy nem kapott pénzt ajándékba és nem is örökölt, hanem a fizetéséből tett félre pénzt.

Még a nagyszüleim is hitelből építkeztek és az összes barátom aki házat vett az hitelt vett fel rá.

Egyetlen egy kivétel van, olyan magyarok akik évekig nyugaton dogloztak de ők is akkor vettek házat mikor 5 millioért lehetett venni egy felujitandó parasztházat, amik ma 15-20 millioért vannak hírdetve. Viszont magyar fizetésből Magyarországon aligha van olyan aki egy házra össze tud gyűjteni.

tegnap 02:48
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
78%
Én most vagyok rajta valami hasonló projekten, legalábbis az volt a terv, hogy 20-25 éve gyűjtöttem valamit hobbi szinten, ezt a gyűjteményt adom el most éppen, és megpróbálok hitel nélkül egy ingatlant venni, de már látom hogy kevés lesz a pénzem, csak nem úszom meg a hitelt.
tegnap 03:18
 2/17 anonim ***** válasza:
100%

Az első lakásunkat is kp-ra vettük. 12 évet gyűjtöttünk rá kuporogva, ez volt 9 éve. Akkor volt az 15 millió. Egy 2 szobás lyuk.

Ennyit holnap is ki tudnék fizetni.

Csak annyi a probléma, hogy nálunk azóta nem 15 egy lakás, hanem 80. Mármint egy egy szobával nagyobb. A jelenlegi meg ér 40-et.

Azaz most nem tudnék kp-ra venni.

tegnap 07:05
 3/17 anonim ***** válasza:
Meg se próbáltam inkább megvettem hitelre majd3 év alatt elotorlesztettwm
tegnap 07:17
 4/17 anonim ***** válasza:
100%

15-20 millióért? Bármikor.

Csak mutass itt egy olyat (amire nem kell még 20-at rákölteni)!

Nem vagyok sajnos azzal kisegítve, hogy csajágóröcsögén kaphatnék házat a pénzemért, ha azt a pénzt, itt keresem meg, ahol 40 egy panel garzon, ház meg 70-nél kezdődik.

tegnap 08:31
 5/17 anonim ***** válasza:
100%
Még hitelre sem, mert nem kapnék ennyi fizetésre egy garzonra valót sem, pedig van valamennyi önerőm...Sose lesz lakásom, főleg, hogy albérletet kell fizetnem.
tegnap 08:58
 6/17 anonim ***** válasza:
39%

Külön kell kezelni a párokat és az egyedülállókat.

Párok esetében van 11 M babaváró. 1 gyerekre a csok szerintem mindenkinek belefér, aki akar gyereket. Így 0% áfa, 0% illeték, csok plusz hitel 15 M 3% kamattal. Ehhez hozzá veszünk 30% önerőt, és 75-80 millióból épülhet agglomerációban egy kb 90 m2 ház vagy városban kijön egy normális méretű 2 szoba + nappalis lakás.

75 M költségvetés esetén:

22,5 önerő,

11 babaváró 20év, 51000 ft/hó

15 csok hitel 25 év, 73000 ft/hó

26,5 lakás hitel 25év, 1750000 ft/hó

Össz: 300000 ft/hó, ez már nettó 800 összjövedelemből kigazdálkodható, aztán idővel inflálódik.

tegnap 10:03
 7/17 anonim ***** válasza:
42%

Egyedüllálónak már kellemetlen:

Egyetlen kedvezmény az 5% áfa, így ha itt is 75 a keret akkor a 90 m2 ház, már csak ~85 m2 lesz! Ezenkívűl minimum annyi bevétel kell neki, mint az előző párnak. Tőlem 35% önerőt kértem építkezésnél, mert egyedül álló voltam!!! Így 26,26 M önerő, 48,75 hitel.

Törlesztő 25 év, 322000 ft/hó.

Megjegyzés: ha egyedül nettó 800ból sokkal kevesebb a költsége, mint a 3 fős családnak, tehát ő így alappól jobban él egymaga, hiába több a törlesztője.

Van egy srác a baráti körben pár éve több volt az önerője, mint nekem, de ő nem fizet a banknak, mert "lehúzzák". Eltelt kb 4 év azóta, már mindenkinek van háza a baráti körből, hitelből természetesen. Neki még mindig nincs. Ráadásul nem tudta tartani az önerő árányát sem, így nemrég tudatosúlt benne, nem elegendő már a pénze. Még mindig nem venne fel hitelt, pedig még egy 70-75 m2es házat fel tudna építeni (de nem fog, mert várja a piac összeomlását, majd akkor vesz egy házat).

tegnap 10:03
 8/17 anonim ***** válasza:
19%

"75 M költségvetés esetén:

22,5 önerő,

11 babaváró 20év, 51000 ft/hó

15 csok hitel 25 év, 73000 ft/hó

26,5 lakás hitel 25év, 1750000 ft/hó"

A 22,5 M önerő hogy jön össze gyerekvállalás előtti korra?

Nekünk van, csak épp már se csok, se babaváró nem jön szóba.

Na így lehetetlenítik el, hogy nagyobb lakásba menjünk. Jól felhajtották az árát ezekkel a szarokkal.

tegnap 10:30
 9/17 anonim ***** válasza:
21%

"A 22,5 M önerő hogy jön össze gyerekvállalás előtti korra?"

Erre egyetlen megoldás van az átlagos pároknak, ha munkás életük kezdetetkor tudatosan saját ingatlanra kezdenek spórolni. Én sem kaptam az önerőmet, megdolgoztam érte!

Sajnos ilyen a helyzet Magyarországon, tenni nem tudsz ellene, a siránkozás nem segít, meg az ima sem!

Viszont a gyerekeidet tudatossan felkészítheted erre. Azaz spórolnia kell és gyűjteni a sajátra, ha 18 évesen kezd dolgozni akkor onnatól, ha diploma után akkor meg onnantól. A fiatal munkás osztály pedig minél hamarabb rájön erre, annál nagyobb lesz az esélye egy saját lakásra vagy házra.

Nem célzok senkire, nehogy magadra vedd, de pénzügyi tudatosságot meg kell a gyerekeknek tanítani! Ez rengeteg embernek nincs meg, csak hiszi... Vannak erre tanfolyamok is, de youtobon is vannak komoly szakmai tudással rendelkező pénzügyi szakemberek, akiknek az iránymutatásait megtartva, már nagyon sokat lehet fejlődni. pl: kiszámoló

B terv: külföldi munka az önerő megszerzésére.

tegnap 10:48
 10/17 anonim ***** válasza:
16%

9, nem veszem magamra, ugyanis 0-ról indulva gyűjtöttem össze, de a számaid nem jönnek ki. Ennek a fele gyűlt össze 16-30 között (21-től diplomával), ami akkor elég volt ugyan egy lakásra , de most nem jönne össze, hiába keresek 5-ször annyit, mint akkor, mert a lakásárak majdnem 10-szeresére nőttek 10 év alatt.

2014-ben 2 szobás lakás 7 millió,

Ugyanaz 2017-ben 14 millió,

Idén 65 millió.

tegnap 11:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!