Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Bécsben hogyhogy csak kb. 2...

Bécsben hogyhogy csak kb. 2 millió forint / négyzetméter az átlagos lakásár?

Figyelt kérdés

Bécsben az átlagfizetés nettó 2700 Euro, Budapesten nettó 1100 Euro. Ráadásul még azt az 1100 Euro-t sem mind Budapesten keresik, a jobban fizető állások jellemzően home office munkák amiket lehet vidékről is, csak Bp.-re van bejelentve.

Na mind1, szóval 2,5x annyi a fizu Bécsben, mégis Budapesten egy tégla építésű lakás ára már 1,2 millió. És az átlagos állapota az ingatlanoknak jóval rosszabb mint Bécsben. (A panel lakásokat most ne számítsuk teljes értékű lakásoknak, mert az igazából "budget home", annak az értéke nagyon orosz rulett. Már kifutottak a rendeltetésszerű életidejükből, barkóba meddig lesznek lakhatóak és mennyit fognak érni 10-20-30-40 év múlva.)

Bécsben csak tégla építésű lakások vannak eleve is.

Hogyhogy viszonylag olcsó a bécsi ingatlan a bérekhez képest? Pedig eddig azt hittük, hogy egy bécsi ingatlan qrva drága, most meg, már lassan cserélni is lehet egy magyar ingatlanra.

jan. 26. 23:36
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 51/84 anonim ***** válasza:
Nem érzed a paradoxont, nincs pénze a magyarnak tojásos, de az ingatlan árakat meg felveri… hogy lehet hogy tojást nem tud venni de száz millás lakást mar igen?
jan. 28. 05:27
 52/84 anonim ***** válasza:
63%
Nekem egyedül, hitel nélkül, saját lakásban lakva Bécsben 800 euróval több kellene havonta, mint Győrben, (a birtokolt ingatlanok értéke azonos összegű a kalkulációban)
jan. 28. 07:47
 53/84 A kérdező kommentje:
A vagyonszerzési illeték 3-4% adó akárcsak nálunk.
jan. 28. 09:54
 54/84 A kérdező kommentje:

Bár igaz, a tojásosok nem fogják felverni az árakat, mert CSOK-ot, babavárót nem lehet osztrák ingatlanra felvenni már lassan 0%-os önerővel.

Ez az! :)

jan. 28. 09:56
 55/84 anonim ***** válasza:
72%
Hát akkor vegyél Bécsben ingatlant és a probléma meg is oldódott:)
jan. 28. 10:08
 56/84 anonim ***** válasza:
57%
#55 Ezt én se értem soha. Ha itt annyira rossz, ott meg annyival könnyebb neki akkor miért itt sír és nem megy inkább oda?
jan. 28. 10:25
 57/84 A kérdező kommentje:

Csak amiatt paráztam, hogy a magyarok ott is felverik az árakat, mert kb. 1 év múlva tervezem a vásárlást. De akkor most már megnyugodtam, mert osztrák ingatlanvásárlásra nem lehet a tengernyi ingyen pénzt meg hitelt igényelni.

Így azoknak akkor végül csak nem tudják felverni az árát a magyarok, akármennyire is akarnák. Ahhoz kellene egy Orbán Viktor oda is, ami nincs. A magyar ingatlanok árát fogják még jobban felverni, de az nekem csak jó. :)

jan. 28. 10:56
 58/84 A kérdező kommentje:
Bár még mindig para, mert sokan el fogják adni az Orbán Viktor által felértékesített, egyébként lóf*szt sem érő magyar paneleiket is magas áron, és akkor lehet bécsi ingatlanjuk..
jan. 28. 11:04
 59/84 anonim ***** válasza:
75%
"Csak amiatt paráztam, hogy a magyarok ott is felverik az árakat" Tényleg tájékozott vagy az ingatlanárak alakulását befolyásoló tényezők vonatkozásában. :)
jan. 28. 11:28
 60/84 anonim ***** válasza:
Az előbb írtad hogy a magyaroknak tojásra sincs pénze, na most azok akiknek egy tojasra sincs pénze miből vennének Bécsben ingatlant? El tudós ezt magyarázni?
jan. 28. 11:36
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!